Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Milletvekilleri mazbatalarına kavuştu

CHP İzmir Milletvekilleri mazbatalarına kavuştu

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir Milletvekili seçilen isimler İl Seçim Kurulu’nda mazbatalarını aldı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2023 - 17:24
  • Güncelleme: 26.05.2023 - 09:57

ALİ ÇATALBAŞ- EGEPOSTASI- 28 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İzmir’den aday gösterilen ve seçilen CHP milletvekilleri bugün İzmir İl Seçim Kurulu’nda düzenlenen törenle mazbatalarına kavuştu. CHP’den Yüksel Taşkın, Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Ednan Arslan, Seda Kaya Ösen, Haydar Altıntaş, Gökçe Gökçen, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat, Mehmet Salih Uzun, Deniz Yücel ve Mustafa Bilici mazbata alan isimler oldu. 

Mazbatalarını alan Yüksel Taşkın, Gökçe Gökçen, Mustafa Bilici, Sevda Erdan Kılıç, Deniz Yücel, Mahir Polat ve Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.

"KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ” 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu; “Bugün 28.Dönem milletvekili seçilen arkadaşlarımız mazbatalarını alarak göreve başlamışlardır. Bu dönem boyunca verecekleri hizmetlerle Türkiye’nin önünü açacak yasalara yol açacak, yasalar yapacak arkadaşlarımız olacak. Bu dönemi hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi ki ilk kez karşılaştığımız bir olay, seçim bir başka boyutu ile devam etmektedir. Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.Cumhurbaşkanı yapana kadar çalışacağız. Pazar günü İzmir'e yakışır demokrasi şöleni içerisinde tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye davet ediyoruz.” dedi. 

“PAZAR GÜNÜ KAZANACAĞIZ” 

Mazbatasını aldıktan sonra konuşan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “Bugün fiili olarak 28.Dönem Milletvekilliği seçimleri bitmiştir. Seçimlerde çalışan tüm arkadaşlarıma partili partisiz teşekkür ederim. Milletvekili arkadaşlarıma İyi bir yasama dönemi diliyorum. Pazar günü adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yüksek oy çıkararak İzmir desteğini iletecektir. 28 Mayıs’ta çıkacak milli iradeye herkes saygı duyacaktır. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs’ta Çankaya Köşkü'ne çıkacağını biliyorum.” dedi. 

“TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ GETİRECEĞİZ” 

Seçimler hakkında konuşan Deniz Yücel; “Türkiye Cumhuriyeti 28.Dönem Milletvekilleri olarak mazbatamızı aldık. Türkiye'nin demokrasiye, eşitliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. İzmir milletvekilleri olarak gerekli çalışmayı yapacağız. Mazbataların geç verilmesi, yemin töreninin ikinci tura bırakılmasının bazı sebepleri olduğu konuşuluyor. Türk Milleti ile problemi olanlar ile Cumhuriyet ile problemi olanlarla, yeri geldiğinde her türlü hesaplaşacağız. Birinci turda sandıktan değişim mesajı çıktı. Biz o mesajları aldık ancak ikinci turda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı seçtirerek ülkemize demokrasiyi, huzuru, barışı, refahı getireceğiz” açıklamasında bulundu.

“SADECE BİR DÖNEM VEKİLLİK YAPACAĞIM” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın; “Mazbatamızı aldık. Çok büyük bir onur ve sorumluluk da beraberinde aldık. İzmir’de itiraz kültürü kurumsallaşmış. Sorguluyor. Bunların olması yerel yönetimlerde demokrasi olmasından kaynaklıdır. Biz aslında 28 Mayıs’ta bütün Türkiye İzmir olsun diye uğraşıyoruz. Özgürlüğün ve yaşam sevincinin tüm ülkede olması için uğraşıyoruz. Biz tarihte... ben aynı zamandan bir tarihçiyim. Bu dönemi yazarken ahlaktan sapmadan doğru yolda kazandığımızı yazmak istiyorum.28 Mayıs’ta zafer kazandığımızı yazmak istiyorum. Türkiye’ye Kemal Kılıçdaroğlu çok yakışır. Karşı tarafın sözü kalmadığı için iftiralar atıyor. Allah bizi utandırmadan bu dönemi layık bir şekilde yapıp bir dönem şeklinde siyaseti bırakacağım.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.