Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan HÜDA PAR ile ittifaka sert tepki; 'İnsanda utanma olur'

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan HÜDA PAR ile ittifaka sert tepki; 'İnsanda utanma olur'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "HÜDA PAR ile ittifak kurup bizi terör ile ilişkilendiremezler, bunu yapanlarda utanma olur... Arlanma olur..." dedi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2023 - 11:49
  • Güncelleme: 31.03.2023 - 13:54

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, TR35'te yayınlanan 10. Köy programında Birol Soylu’nun sorularını yanıtladı. Aslanoğlu canlı yayınlanan programda 14 Mayıs seçim süreci ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Deprem hakkında üzüntülerini dile getirerek sözlerine başlayan Şenol Aslanoğlu, "14 Mayıs için seçim kampayamız yıllardır iktidara gelmek için devam ediyor. Ben sadece bu maratona devam edeceğim." dedi. 

"BAĞIMSIZ SEÇİM OFİSİMİZ HERKESE AÇIK"

Yeni kurulan bağımsız seçim ofisi hakkında konuşan Aslanoğlu, "İzmir Kordon’da kurulan bu ofiste gençler için, kahve içip siyaset hakkında videolarını paylaşabilecekleri bir alan oluşturduk. Bağımsız her genç için güzel bir bölge oldu. O alana gelip sosyal medya içerikleri üreterek siyasette yer alabileceklerdir" dedi.

"SANDIK GÜVENLİĞİ EMİN ELLERDE"

Sandık güvenliği hakkında konuşan Aslanoğlu; "Seçim için sandıklarımızda güvenliği üst düzeyde tutacağız. Her sandığımızda görevlilerimiz olacak ayrıca sandıkta avukatlarımız yer alacaktır. Seçmenlerimiz içlerini ferah tutsun." dedi.

Genel Merkez'den gönderilen milletvekili aday adaylarının belirlenmesi konusundaki Merkez Yoklaması Genelgesi hakkında konuşan Aslanoğlu, "Mevcut milletvekillerimiz hariç parti üyelerimizin kendilerine faydalı olacağını düşündüğü kişileri bize isim olarak bildirecektir. Biz de bu istenen isimleri Genel Merkeze ileteceğiz. Her kesimden gelen istekleri dinleyen demokratik bir partiyiz." diye konuştu.

İzmir’de ittifaktaki diğer partilerin kendi logoları ile seçime girmeleri konusunda bir bilgisinin olmadığını ifade eden Aslanoğlu, "İzmir İl Başkanı olarak küçük ayrıntılara takılmadan seçime hazırlanıyoruz. Türkiye’nin önünde en önemli olan konu bu despotik ortamın bir an evvel son bulması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçimi kazanmasıdır." dedi.

"GENÇLER KEMAL BEY’İ CUMHURBAŞKANI YAPACAK" 

Gençler hakkında özel çalışmaları olduğunu belirten Aslanoğlu, "Gençler yıllar önce oy verecekleri yeri zaten anladı. Liyakatın bittiği, yıllarca çalışıp iyi puanlar alıp sözlü mülakatlarda elenen gençler kime oy vermesi gerektiğini öğrendi. Gençler depremde hayatını kaybedenleri bile gördü. Hükümetin yardıma gitmekte geç kaldığını gördü. Artık çoğu genç yurt dışında yaşama hayali kuruyor. Gençler çok büyük bir oranla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacaklardır." dedi.

HÜDA PAR İLE İTTİFAK 

CHP’nin terör örgütleri ile bağlantılı gösterilmeye çalışılması hakkında konuşan Aslanoğlu, "Kendileri terör örgütlerini ziyaret ederek, televizyon ekranlarına çıkararak oy devşirmeye çalışırken bizi terörle ilişkilendiriyorlar. Bizim hangi terörist ile fotoğraflarımızı gördüler de terör ile ilişkilendirdiler. Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olan parti ile ittifak kurdular. İnsanda utanma olur, arlanma olur’’ dedi.

EYT VE KYK İÇİN KEMAL BEY’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Aslanoğlu, "EYT, KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi projeler Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllar önceden gelen çalışmalarıydı. Ancak seçimde kaybedecekleri belli olunca bu projeleri çıkarma gereği duydular. Önceden bu projeleri karşılayacak bütçe yok derken, Kemal Bey bütçe var demişti. Şimdi Kemal Bey’e teşekkür eden bir kitle var." dedi.

URLA'YA DİNAMİK BAŞKAN

CHP Urla İlçe Başkanı’nın görevden alınması konusunda konuşan Aslanoğlu, "Maçın 75. dakikasında bir değişiklik yaptık. Yerine genç bir arkadaşı görevlendirdik. Daha enerjik daha faydalı bir çalışma için görevden alındı. Urla’da daha etkili olmak için bu çalışmayı yapmak durumunda kaldık." dedi.

CHP OLARAK YÜZDE 75 HEDEFİMİZ VAR

Katıldığı bir programda 10'ar milletvekili çıkarırız söyleminin yanlış anlaşıldığını aktaran Aslanoğlu, "CHP olarak Türkiye genelinde seçimlerde her 4 kişiden 3'ünün oyunu almayı umuyoruz. Sayın CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 75 oy alarak Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına eminiz. Türkiye'de Dhond't sistemi uygulandığı için sistemsel olarak oy oranlarının ittifaka etkisi çok önemlidir. Milletvekili hedefimiz İzmir'de her iki bölgeden 8'er garanti görüyoruz. Hatta 8'in üstü bekliyoruz. 10 hayal değil. Tabii ki 14-14 isteriz. Ama hedeflemek başka reel olan başka." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.