Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de mülakat heyecanı... İzmirli aday adaylarıyla Çelik görüşecek

AK Parti'de mülakat heyecanı... İzmirli aday adaylarıyla Çelik görüşecek

AK Parti'de 13 Mart'ta başlayan aday adaylığı başvuru süreci 23 Mart'ta sona erdi. 6 bin 25 aday adayı için temayül yoklamasının ardından sıra komisyon görüşmelerine geldi. Aday adayları ile yüz yüze yapılacak olan mülakatlarda İzmir’den sorumlu isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu.

  • Ege Postası
  • 27.03.2023 - 20:25
  • Güncelleme: 27.03.2023 - 21:41

AK Parti 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği temayül yoklamasının ardından, milletvekili listelerini belirlemek için 5'er kişiden oluşan 14 komisyon kurdu. Kurulan komisyonlarda Genel Merkez düzeyinde görevlendirmeler yapıldı. Komisyon başkanları temayül yoklamalarını da esas alarak, milletvekili aday adayları ile yüz yüze görüşme gerçekleştirecek. Yapılan mülakatların ardından milletvekili taslak listeleri hazırlanarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 

AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek.

İZMİR ÇELİK'E EMANET

İzmir milletvekili adayları ile görüşme yaparak, listeleri oluşturma görevi ise AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e verildi. Çelik’e bağlı heyette AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Türk İslam Karakoç, AK PARTİ MKYK üyesi Emre Ete, AK Parti Kadın Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Keklik yer aldı. 

Üst komisyon, çalışmalarına 2 Nisan'da başlayacak. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.

BEYANNAME 11 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

AK Parti'nin seçim beyannamesi için de geri sayım başladı. Edinilen bilgiye göre; beyanname 11 Nisan'da aday tanıtım toplantısı ile açıklanacak.

Yeniden revize edilen beyannamenin ilk ve en önemli başlığı ise deprem olacak.

Beyannamede en çok önem verilen başlıklardan bir diğeri de ekonomi. AK Parti kurmayları, ekonomi başlığı üzerinde çalışıyor. Ekonomide atılacak yeni adımlar beyannamede tek tek anlatılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.