Dolar 32,2282
%-0.14
Euro 35,0595
%-0.07
Altın 2.501,600
%1.43
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’in yüzde 35 talebine sendikadan ret: ‘Açlığa mahkum eden teklif’

Büyükşehir’in yüzde 35 talebine sendikadan ret: ‘Açlığa mahkum eden teklif’

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı olduğu şirketler arasında bugün toplu iş sözleşmeleri devam ediyor. Bugün yapılan 2. oturumda Büyükşehir’in yüzde 35 zam talebi sendika tarafından reddedildi. Sendika tarafından yapılan açıklamada, ‘’ Gerçek, kazanımlı bir toplu sözleşme mücadelemizin devam edeceğini buradan ifade ediyoruz’’ ifadeleri yer aldı.

  • Ege Postası
  • 01.03.2023 - 13:41
  • Güncelleme: 01.03.2023 - 13:41

EGEPOSTASI- Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı olduğu şirketler arasında bugün toplu iş sözleşmeleri için 2. oturum düzenlendi.

Bugün yapılan görüşmede, mevcut sosyal denge tazminatı ve mevcut ikramiyelere ilk 6 ay için %35, sonraki 6 ay için maaş katsayıları genelgesinde belirtilecek olan artış oranı kadar zam teklif edildi.

''GERÇEK, KAZANIMLI BİR TOPLU SÖZLEŞME''

Sendika tarafından yapılan açıklamada teklifin ekonomik kriz koşullarında işçileri açlığa mahkum edeceği belirtildi.

Gerçek, kazanımlı bir toplu sözleşme istediklerini belirten sendika, ‘’Kent hizmetlerinin yanı sıra, kentimizde ve ülkemiz genelinde yaşanan hertürlü felakette, doğal afette büyük bir özveriyle ve ilmek ilmek tırnaklarıyla hizmet üreten belediye emekçilerinin yoksulluğa mahkum edilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz!

2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon %64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun %137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27000 TL’ye dayandığı bir tabloda İdarenin ısrarla bu rakamlardan çok uzak tekliflerle gelmesinin kabul edilemez olduğunu ve gerçek, kazanımlı bir toplu sözleşme mücadelemizin devam edeceğini buradan ifade ediyoruz!’’ ifadelerine yer verdi.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

‘’1 Mart Çarşamba günü saat 9:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile Sendikamız arasında Toplu Sözleşme taslağına ilişkin 2.oturum gerçekleştirildi.

Bildiğiniz üzere bir önceki oturumda mevcut ulaşım kartlarımıza aylık 176 ön kontör yüklenmesi kabul edilmiş, karara bağlanamayan diğer maddelerin bir sonraki oturumda görüşülmesine karar verilmişti.

Bugün yapılan görüşmede ise;

• Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının açılması talebimize ilişkin; Gerekli çalışmanın yapılacağı özellikle İZSU ve İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları için 2024 yılında görevde yükselme sınavının açılmasının plandığı,

• Koruma ve güvenlik personelinin maktu mesai ücretlerinin %100 olarak ödenmesi talebimize ilişkin; İZSU Genel Müdürlüğü'nde %90, İBB ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nde ise %80 olarak ödenmesi,

• Grand Plaza Şirketi'nin self servis hizmeti verilmeyen restoran ve kısımlarında personele (2.000TL'ye kadar olan ücretlendirmelerede) %15 oranında indirim sağlanması hususları ifade edilerek, kararlaştırılmıştır.

• Koruma Güvenlik çalışanları ve amirlerine 21gün üzerinden kumanya yardımı ödenmesi talebimiz ile ilgili olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne görüş yazısı beklendiği ifade edilmiştir.

Bununla beraber, işe alımlarda emekli olan personelin 1.derece yakınlarına öncelik verilmesi ve Üniversite, yüksek lisans, doktora derecelerinde eğitim alan personelin izin kullanımında kolaylık sağlanması taleplerimizle ilgili olarak, toplu sözleşmede yer alması kabul edilmemiş ancak Kurum olarak bu konuda ilkesel tutumun zaten bu yönde olduğu ifade edilmiştir.

Toplu sözleşme taslağında yer alan maddi taleplerimize ilişkin ise; mevcut sosyal denge tazminatı ve mevcut ikramiyelere ilk 6 ay için %35, sonraki 6 ay için maaş katsayıları genelgesinde belirtilecek olan artış oranı kadar zam teklif edilmiştir.

Bu tekliflerin yaşanan ekonomik kriz koşullarında emekçileri daha fazla açlığa, yoksulluğa mahkum edeceği ve emekçilerle birlikte değerlendirmekten uzak bir teklif olduğu ifade edilerek, Sendikamız tarafından kabul edilmemiştir.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.