Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den İzmir'deki yapı durum tespiti için başvuru açıklaması!

Soyer'den İzmir'deki yapı durum tespiti için başvuru açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir'deki binaların yapı durum tespitinin ücretsiz olarak http://afetplani.izmir.bel.tr üzerinden yapılacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 01.03.2023 - 10:25
  • Güncelleme: 02.03.2023 - 10:48

EGEPOSTASI- Kahramnamaraş merkezli iki büyük yıkıcı depremin ardından Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi deprem ve deprem riski olan kentlerdeki eski yapı stoku oldu. Vatandaşlar oturdukları evlerin durumunu merak ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda önemli bir çalışmaya imza attı.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İzmir Afet Planı-Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları” bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Tunç Soyer, “İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşımıza binalarının deprem karnesini çıkarmak için ücretsiz destek olmaya başlıyoruz. Her İzmirli, belediyemize başvurarak depremle ilgili hızlı tarama hizmetinden yararlanabilir” demişti. Soyer daha sonra, "1 Mart’tan itibaren İzmir’in tümünde talepleri ücretsiz yerine getirip, binaların deprem güvenlik karnelerini çıkartacağız." ifadelerini kullanmıştı.

"ÜCRETSİZ ÇIKARTACAĞIZ"

Bugün başlayan başvuru süreci için Soyer, "Yapı durum tespiti başvurularınızı http://afetplani.izmir.bel.tr üzerinden yapabilirsiniz. Başvuran tüm vatandaşlarımız için bina kimlik belgelerini ücretsiz çıkartacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.