Dolar 32,2734
%0.1
Euro 34,7154
%-0.17
Altın 2.404,010
%-0.22
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir 8 yıllık hatadan dönüyor

Büyükşehir 8 yıllık hatadan dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılından Menderes’te bir sokağa verilen ve vatandaşlardan tepki gören “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isimliği sokağın adını “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirmeye hazırlanıyor. Konu İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis toplantısında gündeme getirilecek.

  • Ege Postası
  • 05.02.2021 - 11:37

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi’nin  2013 yılında Menderes’te bir sokağa, "ilçe sınırları içerisinde aynı isimli birden fazla cadde, sokak, meydan ve bulvar ismi olmayacağı" yönündeki yönetmelik gereği ilçede bulunan bir sokağa “Fatih Sultan Mehmet Paşa” ismi verilmesi geçtiğimiz haftalarda vatandaşlardan tepki görmüştü.

Vatandaşlardan gelen tepkinin ardından Menderes Kaymakamlığı, Menderes Belediyesi’ne bir yazı göndermişti. “Fatih Sultan Mehmet bir cihan padişahı olduğundan isminin sonunda Paşa unvanının kullanılması kamuoyunda rahatsızlık uyandırmıştır” ifadelerinin yer aldığı yazıda sokağın adının “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirilmesi talimatı verilmişti. 

Talimatın ardından Menderes Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemine alınan isim değişikliği, meclis üyelerinden onay almıştı.
İlgili sokağın isim değişikliği ilçe belediyesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis toplantısı gündemine alınan isim değişikliği 8 Şubat Pazartesi günü meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

Konuya ilişkin gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi; “Menderes Kaymakamlığının 18/01/2021 tarihli ve 132 sayılı yazıları ve eki doğrultusunda; Menderes-Ata Mahallesinde bulunan “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isimli yolun “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak yeniden isimlendirilmesi talebinin görüşülmesi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.