Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Meclisi’nden geçti! Mahalle sınırları değişiyor

Bornova Meclisi’nden geçti! Mahalle sınırları değişiyor

Bornova’da ilçe sınırları içinde yer alan 24 mahallenin sınırlarının yeniden belirlenmesine yönelik çalışmaları Meclis’ten oy çokluğuyla geçti. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Biz bu çalışmaları bürokratlarımız ve muhtarlarımızın görüşünü alarak yaptık. Sıkıntıyı oradan kaldıracak genel bir çalışma. Tüm kurumlar ücretsiz bir sitem kurup destek olacaklar” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.02.2021 - 23:19

İzmir'de yaşanan sel felaketi sonrası ertelenen Bornova Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı, bugün Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleşti.

Başkan İduğ Meclisin açılış konuşmasında İzmir’de yaşanan sel felaketini ele aldı. İduğ, “Sel olduğu gün Kayadibi Mahallelerinin bir kısmı ziyaret etti. Karşılaştığı tablo geçtiğimiz yıllardaki hatalardan kaynaklandığını gördüm. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir master planı çalışmasını ve bir master planı ile çözüleceğini sanıyorum. Kayıplarımız oldu. Allahtan rahmet diliyorum. Birçok kişinin evi çamur ve su içinde. Köylerde büyük hasarlar var. Tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Mecliste, belediye bünyesinde bulunan mülkiyetlerdeki kiracılarına, kira desteği sunması için karar aldı. Alınan kararda, kısıtlamalar kapsamında kapalı kalan kiracılarının 19 Mart ile 6 Mayıs tarihlerindeki kiraları alınmayacak. Esnaf - Plan ve Bütçe Hukuk Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları'ndan oy birliği ile geçen madde ile esnaftan 3 aylık kira alınmayacak. Ayrıca, kira ödemelerini peşin yapan kiracılara ise 3 aylık kiraları geri ödenecek.

SPOR KULÜPLERİ DE UNUTULMADI

Pandemi dolayısıyla spor kulüplerinin gelirlerinde azalma yaşanması üzerine Bornova Belediye harekete geçti. Meclis toplantısında, Bornova Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve Belediye mülkiyetinde bulunan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda mücadele eden spor kulüplerine 'kira desteği verme kararı alındı. Alınan bu karar ile birlikte kulüplerin Bornova Belediyesi'ne tahakkuk edilen kira alacaklarının %90'ını silinecek.

24 MAHALLENİN SINIRLARI DEĞİŞİYOR

İmar Komisyonundan gelen, Bornova ilçe sınırları içinde yer alan 24 mahallenin sınırlarının yeniden belirlenmesine yönelik çalışmalarının yer aldığı madde Meclis’ten oy çokluğu ile geçti.

AK Partili Meclis Üyesi Selma Kısa, mahallelere yapılan sayısallaştırma çalışmaları hakkında, “Mahalle sınırları hakkında özverili bir çalışma yapılmış. Sayısallaştırma bizim hayatımıza giren yeni bir olgu. Burada bu çalışma yapılıyorken bir sürü sokak numaralarında farklı numaralar üstü üste binme olan teknik sıkıntılar var numaratajda. Olması gereken bir çalışma ama bu çalışma yapılırken düzgün bir mahalle oluşturma kaygısına girilmiş. Bu da mahalle dışına çıkmaları oluşturmuş. Bu da bazı mahallerin büyümesine bazılarının küçülmesine neden olmuş. Örnek Doğanlar Stadı’nda yapımından oluşumuna herkesin emeği var. Bunun mahallesinin  değişmesine gerek bir husus ben göremedim. Bir yerde otoyolun geçmesi mahallenin ayrılmasına sebep değil. Bir alttan bağlantılı bir sürü mahalleler var. Teknik düzey ve sayılaştırma gibi konulara katılıyoruz. Ama bu kadar mahallenin değişmesine gerek görmedik. Bir sürü mahalle ve işyeri var. Bu adres değişikliğinin ne kadar güç olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu pandemi döneminde vakit kaybı yaşatıyor adres değişikliği için. Biri bize sorduğunda şekil düzenlensin cevabı vermek bize mantıklı gelmedi” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: BELEDİYE, BAKANLIĞIN DEDİĞİ BİR ÇALIŞMAYI YAPIYOR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise yapılan bu çalışmaların bu bir zorunluluk olduğunu dile getirerek, “Ülkemizde bütün şehirler oluştu ve bu oluşma esnasında bir sürü yeni ilçeler oluştu. Bayraklı ve Karabağlar gibi ilçeler oluştu. Buradaki insanların bütün sistemleri bozuldu. Karşıyakalı biri Bayraklılı oldu. Biz bunları büyük bir olgunlukla karşıladık. Belediye burada kendine göre bir çalışma yapmıyor, Bakanlığın dediği bir çalışmayı yapıyor. Burada bütün bu sınır değişiminden dolayı ticari sicil kayıpları ile ilgili herhangi bir ücret alınmayacak. Numaratajlar ile ilgili değişime mahallelere göre kaşe vurulup ücret alınmadan değişiklikler yapılacak. İşçileri Bakanlığı güzel bir çalışma başlatmış ve belediyemizde buna uyuyor. Ama bu çalışmalar bir planlama çerçevesinde oldu” dedi.

DOĞRU BİR ÇALIŞMA YAPTIK
Başkan İduğ çalışmaların bürokratlar ve muhtarların görüşlerinin alınarak yapıldığını söyleyerek, “Bugün muhtarlarımız aramızda. Her toplantılarımıza da katılıyorlar. Biz bu çalışmaları bürokratlarımız ve muhtarlarımızın görüşünü alarak yaptık. Sıkıntıyı oradan kaldıracak genel bir çalışma. Tüm kurumlar ücretsiz bir sitem kurup destek olacaklar. Ben Bakanlığın ve Büyükşehir’in talebini size oy çokluğu ile sunuyorum. Herkes titizlikle çalıştı. Biz de bürokratlarımız da olması gereken doğru bir çalışma yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.