Dolar 32,3878
%-0.1
Euro 34,5931
%-0.6
Altın 2.390,260
%-1.84
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay '762 su baskını şikayeti aldık'

Başkan Tugay '762 su baskını şikayeti aldık'

Pazartesi günü İzmir'de yaşanan şiddetli yağmur sonrası Karşıyaka'da karşılaşılan sorunlar hakkında Meclisi bilgilendiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu kadar yoğun yağışı biz İzmir'de görmedik. Ancak bunlar doğanın neden olabileceği durumlar. Su baskınlarından kaynaklı belediyemize 762 tane şikayet geldi. Bunların hepsine de müdahale edildi. Biz yaşanan felaket sonrası Büyükşehir ekipleri haricinde 138 personelimiz ile sorunlara müdahale ettik" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 04.02.2021 - 23:18

Karşıyaka Belediyesi şubat ayı olağan Meclis oturumunun ikincisini gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında düzenlenen Meclise Zübeyde Hanım Nikah Evi ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 1 Şubat tarihinde başlayan ve yaklaşık 24 saat süren kuvvetli yağmur sonrası "Karşıyaka raporu" yer aldı. Meclisin açılışında pazartesi günü yaşanan yağışlar ile ilgili bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 762 su baskını şikayeti geldiğini söyledi. Tugay, "İzmir'de 1 Şubat'ı 2 Şubat'a bağlayan gece başlayan yoğun yağış sonrası ilçemiz ve İzmir'in tamamında oluşmuş olan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız oldu. Hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca sel sırasında yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Benzer felaketlerin tekrar olmamasını diliyorum. Karşıyaka'da ise genel olarak dereler ve kanal sistemleri iyi çalıştı. Sadece Soğukkuyu'dan geçip Tarsane'ye dökülen derenin Soğukkuya komşu olan kısmının duvarında içeri dönük bir yıkılmadan kaynaklı bir hasar var. Bu da civar mahallelere su dolmasına neden oldu. Teknik açıdan baktığımızda da dere duvarındaki hasarın olduğu duvardan geçen kalınca bir doğalgaz boru hattı var. Bu kadar yoğun yağışı biz İzmir'de görmedik. Ancak bunlar doğanın neden olabileceği durumlar. Belediyemize 762 tane şikayet geldi su baskınlarından kaynaklı. Bunların hepsine de müdahale edildi. Biz yaşanan felaket sonrası Büyükşehir ekipleri haricinde 138 personelimiz ve bize ait 5 vidanjör, 1 kanal açma aracı, 5 kepçe, 1 greyder, 1 tanker, 3 yol yıkama aracı ile müdahale ettik. Öğleye kadar tüm başvurular ile ilgili gerekeni yaptık. Şu an bazı bölgelerdeki kirlilikler haricinde herhangi bir sorun bulunmuyor. 24 saat içinde metrekareye 160 kilogram yağmur suyunun düştüğü bir felaket yaşadık" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.