Dolar 32,3445
%-0.05
Euro 34,9538
%0.47
Altın 2.389,090
%-0.32
Bist-100 10.203,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den Osmaniye mesajı: Siyasi beklentimiz yok

Başkan Soyer’den Osmaniye mesajı: Siyasi beklentimiz yok

TR35 TV ekibi depremde ağır hasar alan kentlerden biri olan Osmaniye’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan koordinasyon merkezini ziyaret ederek Başkan Tunç Soyer’e mikrafon uzattı. Soyer, ‘’Bu deprem sonrası biz ayrıştırmayı, kutuplaşmayı, ötekileşmeyi de aşacağız. Deprem siyasi görüş, dil, din farkı ayırmıyor yıktığı zaman herkese zarar veriyor. Bizim siyasi bir beklentimiz yok, bizim beklentimiz Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak ve insanlarını iyileştirecek bir fırsat'' dedi.

  • Ege Postası
  • 01.03.2023 - 12:27
  • Güncelleme: 01.03.2023 - 12:59

EGEPOSTASI- TR35 TV ekibi depremde ağır hasar alan kentlerden biri olan Osmaniye’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan koordinasyon merkezinden canlı bağlandı. Gazeteci Mithat Umutoğulları, Osmaniye’de yapılan çalışmaları sormak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e mikrafon uzattı.

‘’İZMİR DAHA ÇOK YARAYA DERMAN OLUYOR’’

İzmir ile Osmaniye arasında kardeşlik ilişkisi kurulduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘’Hizmetimizi kalitesi ve erişim ağı artıyor.  Daha kaliteli hizmet üretmeye başlıyoruz. Buradaki varlığımız güçlenmeye devam ediyor. İzmir daha çok yaraya derman oluyor. İzmir ile Osmaniye arasındaki kardeşlik ilişkisi bu vesile ile doğdu ve bu ve vesile ile çok güçlenecek.. Biz şu an yaraları sarıyoruz ama asıl bu şehrin geleceğinde, geleceğin mimarında gücümüz neye yeter, tarım ve kentsel dönüşümde neler yapabiliriz diye planlama yapacağız ve Osmaniye ile olan kardeşlik bağımız uzun zamanlara yayılacak ve güçlü bir bağ olacak’’ dedi.

‘’SİYASİ BEKLENTİMİZ YOK’’

Osmaniye ve İzmir’in sosyolojik farklılılarına dikkat çeken Başkan Soyer, ‘’Osmaniye’nin yüzde 70’ten fazlası muhafazakar oy seçmenine sahip, İzmir çok büyük oranda CHP seçmenine sahip. Bu iki sosyolojik tespit birbirleriyle mesafeli ve uzak olarak değerlendirilirdi. Bu deprem vesilesiyle biz bu ayrıştırmayı, kutuplaşmayı, ötekileşmeyi de aşmayı başaracağız. Osmaniye ile İzmir arasında kuracağımız bu iyilik bağı sadece İzmir ve Osmaniye için değil tüm Türkiye için bir umut olacak. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Deprem siyasi görüş, dil, din farkı ayırmıyor yıktığı zaman herkese zarar veriyor. Bizim aklımızı başımıza toplayarak bu topraklar üzerinde yaşayan insanların ortak kaderini zararlarını tahribatları en aza indirmemiz lazım. Gücünü birleştirmesi  lazım. İzmir’de yaşadığımız deneyimleri aktarıyoruz. Oradan çıkarttığımız dersler aktarıyoruz. Bu kardeşlik bağı nedeniyle yapabileceklerimizi zorluyoruz. Tarımsal, kentsel dönüşümde neler yapabiliriz diye kafa yoruyoruz . Bizim siyasi bir beklentimiz yok. Bizim bütün beklentimiz bu büyük krizin, felaketin Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak ve insanların geceleğini iyileştirecek bir fırsata dönüşmesi. Bunu yapmaya mecburuz. Bir çok kadim bir kültürün, milletin evlatlarıyız. El birliği ile bunu yapacağımıza inanıyorum’’ dedi.

‘’KIRSALDA ÜRETİCİYE NEFES ALDIRACAĞIZ’’

Deprem bölgesinde üretimin tamamen durduğunu belirten Soyer, ‘’Bugün çadır, gıda, battaniye, konteyner ihtiyacı var ama bir yandan da uzun yıllara yayılacak büyük bir ekonomik sıkıntı var, üretim sıkıntısı var. Turizm, tarım, sanayi bitmiş durumda. Burada üretim durmuş vaziyette. Bunların bir an önce başlaması lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak en çok tarım konusunda tecrübemiz var ve en çok o konu ile ilgili yol aldık. Bizim görevimiz bu birikimi buraya aktarmak ve burada üretimi güçlendirecek adımlar atmak.  Burada yaptığımız temaslarda 4-5 başlığımız var. Bunlardan biri zeytin fidancılığı, burada ciddi bir potansiyel var ama bizim aktarabileceğimiz çok şey var ve onlara nefes aldıracak çok çaremiz var. İkincisi manda sütü. Burada manda hayvancılığı yapılıyor ve manda sütü temin ediliyor. Onun mamüllerini geliştirmek ve pazarlama konusunda yardımcı olmak. Bu başlıklar üzerinden yol alabileceğimizi ve kırsalda üreticiye nefes aldırabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola devam ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELLERİNE ÖVGÜ: DAHA ÇOK YOL YÜRÜYEBİLİRİZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi personellerinin bölgeden ayrılmak istemediğine dikkat çeken Soyer, ‘’Emir komuta ile yapılacabilecek bir şey değil. Buradaki insanların yüreğini görmesi lazım. Bu vazifeden yapılacak işler değil, içten ve inanarak ‘daha iyi nasıl yapabilirim’ diye kafasında tartarak yapılması gereken şeyler bunlar. Bu gönüllülük bizi çok mutlu ediyor ve geleceğe dair içimizi aydınlatıyor. Biz bu arkadaşlarımızla daha çok yol yürüyebiliriz. Bu vicdan sahibi insanlar bizim en büyük gücümüz, onlarla daha güzel işler yapacağız’’ dedi.

EMSAL AÇIKLAMASI: VATANDAŞLARIMIZIN HAKKINI KORUYACAĞIZ

İzmir 5'inci İdare Mahkemesi, Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yerel yönetimin emsal artışı getiren imar plan notu düzenlemesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve karar büyük tepki toplamıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Soyer, ‘’İyileşeceğiz yok öyle… Biz vatandaşlarımızın hakkını korumak zorundayız. ve sonuna kadar koruyacağız’’ ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.