Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye 'kum saati' göndermesi: İktidarı devredince muhalefeti başarıyla yapacaklar

Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye 'kum saati' göndermesi: İktidarı devredince muhalefeti başarıyla yapacaklar

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart zaferinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt verdi. 

  • Ege Postası
  • 24.04.2024 - 16:20
  • Güncelleme: 25.04.2024 - 09:40

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt verirken, erken seçim için hazır olduklarını belirtti. 

ERKEN SEÇİM GEÇ KALINMIŞ HAKKIN TESLİMİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde erken seçim mesajı vererek halkı işaret etmişti. Erken seçime hazır olduklarını berlirten CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bir erken seçim olur da iktidarı devralırsak geç kalınmış bir hakkın teslimiyeti olur. Biz 14 Mayıs’ta hazırdık, parti organlarının hazır olmaması gibi bir durum söz konusu değil. Tabii ki yapılacak bir erken seçime hazırız. Bunun ne zaman nasıl olacağına iktidar partisi karar verir. Eğer milletin yüksek sesle söylediği bir erken seçim isteği varsa Cumhuriyet Halk Partisi buna hazırdık, dile de getirir ve yapılması gerekenleri de yapar” dedi.

MUHALEFETİ İKTİDARI DEVREDİNCE BAŞARIYLA YAPACAKLAR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın ‘kum saati’ vurgusuna yanıt veren Aslanoğlu, “AK Parti belli bir süre sonra iktidarı devrettiğinde muhalefeti başarıyla yerine getireceklerdir. Ancak muhalefet görevini yerine getirme kısmında bir önceki dönem yaptıkları hatalardan vazgeçmeleri gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

HIZAL ÖNCE AYA SONRA VENÜS’E

AK Parti Büyükşehir Belediyesi’nin eski Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’a tepki gösteren Aslanoğlu, “Bilal Bey için söylemiyorum, Bilal Bey’in nezaketini ve hakkını teslim ediyoruz. Ancak bir önceki grup başkan vekilleri her mecliste yaptığı şovlarla bir şey olacağını zannediyordu. Yapılacak çalışmalara olumlu katkı yerine olumsuz hatkıyı seçiyordu. Onu önce aya sonra da Venüs’e gönderdiler. Bunun vatandaş nezlindede karşılığı olmadığını görüyorlar. Doğru olanı savunma, doğru olanı yapma konusunda elden tutmak gerekiyor” dedi. 

‘ENGELLİYORLAR’

İzmir’in sorunlarına dikkat çekerken, AK Parti’nin çözümlere ilişkin ‘engeller’ çıkardığını ileri süren CHP’li Aslanoğlu, “İzmir’in bir sürü eksiği var. Bunda bahaneler bulmanın alemi yok. İzin almamız gereken işler var. Herkes Alsancak’ta trafiğin yer altına alınarak rahatlatılmasını herkes talep ediyor. TCDD’nin arazisi var. Genişlemesi gereken yerler konusunda el ele gitmemiz gerekiyor. O zaman İzmir’deki AK Parti muhalefeti bence kendi iktidarlarının doğru yaptığını anlatabilecek. Onların yerinde olsam ben CHP’nin İl Başkanının elinden tutar, uçak biletini alır götürür, ‘Bu işi çözelim ve siz yerel yönetim olarak yapın ve vatandaşın problemini çözelim’ derim. Ondan sonra da vatandaşın problemini nasıl çözdüğünü anlatacaklar. Ancak ısrarla engelleyip sonra da ‘engelleniyoruz’ edebiyatı yapıyorlar diye tepki gösteriyorlar.  Çöp sorununu çözüyor olmamız lazım. Bu çöp bir yere dökülecek. O dökme vahşi depolama ya da düzenli depolama kalmadı. Çöpleri ayıklayıp işleyip bundan da enerji elde ediyor olmamız lazım. Ancak izinleri bekletiyorlar, izni vermiyorlar. Verdikleri zaman da yanlış yapmışız diyerek izni iptal ediyorlar. Bunların hepsini İzmirli görüyor. Bunun yerine depo sahasının verilmesi lazım. Beni vatandaş her Allahın günü mezar yeri için arıyorlar. Babası, annesi vefat ediyor gömecek yer için torpil arıyorlar.  Mezar yerlerinin açılması lazım. Bu AK Parti’nin de CHP’nin de problemi. Kamuya ait yerleri parayla bile vermiyorlar” ifadelerine yer verdi.

"VAZGEÇERLERSE VATANDAŞA SÖYLEYECEK SÖZLERİ OLUR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleye girerek aldığı ancak ihalenin iptal olduğu Elektrik Fabrikası'nı da gündeme taşıyan Aslanoğlu, "Liman'ı Katarlılara verme sevdasındaki adamlar, bunun çok iyi olduğunu düşünene adamlar aynı kurumdan Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı yeri vermemek için çırpınıyorlar. Havagazı Fabrikası'ndan İzmirliler faydalanıyor. Konserler, sergiler yapılıyor, gidiyoruz. Yanında bir tane böyle tesis olması kadar güzel bir şey var mı! Onun yerine kırılmış, dökülmüş, kentin ortasında işlense muhteşem olan bir şey, harabe, kırık cam parçası. Bundan vazgeçerlerse vatandaşa da söyleyecek sözleri olur" diye konuştu.

"YUNUS EMRE'DEKİ İSRAFI VE ALTIN VARAKLARI GÖRMELİSİNİZ"

Göreve başlayan belediye başkanlarının borç çıkışlarının sorulması üzerine Aslanoğlu şu açıklamalarda bulundu:

Bizler belediyeleri yönetmek için talip olan ve yönetme vaadinde bulunan insanlarız. Yöneteceğiz. AK Parti'den aldığımız belediyelerde de büyük borç yükünü o yüzden kamuoyuyla paylaşmak istedi başkanlarımız. Bu hizmet yapamayacağımızı gösteren bir durum değil. Bazı yerlerde kiralanmış 50 arabayı gösteriyor israf olarak. Devleti uzun süredir yöneten AKP ve MHP zaman içinde o kadar israf içinde ki... Kibirlerinin uzantılarını görüyoruz. Kibir ve israf çok uzakta değil, burada Yunus Emre'de. Komşumuz bizim Yunus Emre, belediye başkanı makamında sizleri gezdirmek isterim. Kaç paraya belediye başkanlığı makamı yapıldığını, belediye başkanlığı katının altın varaklarını size göstermek isterim. Uzun süredir devleti yönetenler ha Beştepe'deki saraylarında, ha buldukları küçücük belde belediyesinde aynı israf, aynı altın varaklar içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar. Biz bunu söylüyoruz. Bunları önlediğimizde çok daha başarılı çalışmalar yapacak belediyelerimiz.

"CHP'Lİ BELEDİYELERE YAĞMURLU HAVADA SU VERMEDİLER"

Belediyelerimiz çok uzun zamandır kaynak bulmakta zorlandı. Biz kredi buluruz onaylamazlar, yurtdışından buluruz onaylamazlar. Yıllardır yönettikleri belediyeler birliğinde makine yardımı yapılır. Allah rızası için CHP'li belediyelere yağmurlu havada su vermezler. Şimdi bir adalet nasıl olur, Türkiye Belediyeler Birliği'ni aldığımızda onlara göstereceğiz. AKP'li belediyelere de, CHP'li belediyelere de... Yıllardır vermedikleri gelmeye başlayınca bu sorunların tamamı çözülecek.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.