Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'dan örgüte talimat: Alanı hınca hınç doldurun

Başkan Tugay'dan örgüte talimat: Alanı hınca hınç doldurun

CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla alternatif tören düzenledi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Cemil Tugay, "Bugün örgütüme seslenmek istiyorum. Bu alan hınca hınç dolmalı ve nerede haksızlık varsa karşısında durmalıyız. Buralar sadece yapmış olmak için yaptığımız resmi törenler olmamalı. Bir dahaki bayramlarda buraya sığmayalım. Herkesi kolundan tutun ve getirin. Bu ülkenin birinci partisi, Atatürk'ün partisi, cumhuriyetin bekçisi, kimsesizlerin kimsesi olan CHP neymiş görsün bu ülke. Ben o ruha inanıyorum. O ruh mücadele etti ve 31 Mart'ı kazandırdı. O ruh CHP'yi bu ülkede iktidar yapacak. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, tertemiz olmayız, pırıl pırıl olmalıyız" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2024 - 14:39
  • Güncelleme: 23.04.2024 - 16:15

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla alternatif tören düzenledi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

DAHA FAZLA KADINIZ, GENCİZ, EMEKLİYİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay konuşmasında, "Bugün bayram, bugün güzel şeyleri dile getirme günü hem de bazı görevleri birbirimize hatırlatma günü. 31 Mart'ta yapılan seçim gerçekten partimiz adına son yıllarda özlediğimiz seçim olduğu için hepimizi çok gururlandırdı. Bu sonucun mimarı, sahibi emekçisi olan CHP örgütünü yürekten selamlıyorum. 104 yıl önce ulusumuza egemenlik verme yolunda atılan ilk adımdı TBMM... O günden bugüne bir cumhuriyet kurduk, bu demokrasi ağacının dalları göğe doğru yükseldi. Son seçimden sonra şunu düşündüm; insanların arasında gezerken bizden beklediklerini düşündüm. Biz CHP olarak artık daha fazla kadınız, daha falaz genciz, daha fazla emekçiyiz, daha fazla çiftçiyiz, daha fazla emekliyiz ve daha fazla bu ülkede haksızlğa maruz kalan herkesiz. Biz artık çokuz. Bugünü coşkuyla kutluyoruz" ifadelerine yer verdi.

"VERA'NIN BAYRAMI"

Tugay açıklamasının devamında, "Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu ülkede kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetin bekçileriyiz. Bugün barınma hakkı elinden alınmış çocuğumuz var mı? Şu an karnı aç olan canı bir şey yemek isteyen ama o yemeği bulamayan çocuğumuz var mı? Biz burada bayram kutluyorken bir tamirhanede bir arabanın altında o arabayı tamir etmeye çalışan çırak çocuğumuz var mı? Almanya'da 18 yaşın altında çalışmak yasak. Biz bunu konuşabiliyor muyuz? Bu ülkede çocuklar çalışmasın, okusunlar diyebiliyor muyuz? Burnumun dibinde Karşıyaka'da çocuklar köylerindeki okullar kapatıldığı için başka yerlere gidecek araç arıyorlar. Bu sebeple okula gidemeyen kaç çocuk var biliyor muyuz? Tarikatların pençesinde olan kaç çocuk olduğunu biliyor muyuz? Bugün çocuk bayramını kutluyoruz ama bu ülkede bazı çocukların bayramı olmadığını unutuyoruz. Size tek bir ismi hatırlatırım. Gazi davasında mahkum olan Tayfun Kahraman'ın kızına nasıl sarıldığını hatırlıyorsunuz değil mi? Bugün Vera'nın da bayramı. Biz CHP'yiz Nerede yanlış varsa hepimiz karşısında olacağız. Nerede doğru varsa o doğrunun yanında olacağız. Mücadele etmemiz gereken zamanlarda alanlarda olacağız. Bu bizim artık boynumuz borcu. Sizden çok şey bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde iktidar olmak için sizden çok şey bekliyoruz. Ben görevimi yerine getireceğim. Her bir günüm bu yiğit arkadaşlarımla beraber gezerek geçecek göreceksiniz" ifadelerine yer verdi.

ÖRGÜTE TALİMAT: ALANI DOLDURUN

CHP örgütüne seslenen Tugay, "Bugün örgütüme seslenmek istiyorum. Bu alan hınca hınç dolmalı ve  nerede haksızlık varsa karşısında durmalıyız. Buralar sadece yapmış olmak için yaptığımız resmi törenler olmamalı. Bir dahaki bayramlarda buraya sığmayalım. Herkesi kolundan tutun ve getirin. Bu ülkenin birinci partisi, Atatürk'ün partisi, cumhuriyetin bekçisi, kimsesizlerin kimsesi olan CHP neymiş görsün bu ülke. Ben o ruha inanıyorum. O ruh mücadele etti ve 13 Mart'ı kazandırdı. O ruh CHP'yi bu ülkede iktidar yapacak. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğimz tertemiz olmayız, pırıl pırıl olmalıyız. Buradan Tayfun Kahraman'a ve gezi tutsaklarına selam olsun. Onlar cezaevinden çıkardığımız güne kadar bu mücadele bitmeyecek" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.