Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darp olayında adı geçen başkan istifa etti: Aslanoğlu'ndan aile içi uyarısı

Darp olayında adı geçen başkan istifa etti: Aslanoğlu'ndan aile içi uyarısı

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Menderes'te CHP'li Meclis Üyesi Harun Bila'nın darp edilmesi olayına ilişkin yaptığı açıklamasında, "Aile içindeki en küçük tartışmayı aile dışına taşıyan tüm parti mensuplarını bir kere daha uyarıyorum. Aile içindeki meseleler aile terbiyemiz gereği aile içinde kalmalı. Görev yapan arkadaşlar için yolsuzluk, arsızlık, terbiyesizlik olmadığı sürece demokratik süreçlere müdahaleyi doğru bulmuyoruz" ifadelerine yer verdi. Yaşanan olayların ardından Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt istifa etti.

  • Ege Postası
  • 25.04.2024 - 09:00
  • Güncelleme: 25.04.2024 - 09:31

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menderes'te CHP'li Meclis Üyesi Harun Bila'nın darp edilmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bila'nın darp edilmesinin ardından taraflardan biri olan İlçe Başkanı Hakan Karakurt istifa etti. Karakurt'un yerine yönetim kendi içerisinde oy birliği ile Ersin Gür'ü seçti. 

ÖRGÜTE UYARI: AİLE İÇİNDE KALMALI! 

Darp olayına ilişkin açıklamalardad bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Meclis üyemiz ile bir başka partilimiz arasında tartışma olmuştu. Bunu dünyanın en büyük meselesi gibi basına yansıttılar. 170 bin üyemiz var. Bu tür olaylar oluyor. Bunlar aile içerisinde olabilir işlerdir. İl başkanlığına düşen iş aileyi barıştırmak ve aynı hedefe doğru yürütmektir. Bunu çok net söyleyebilirim, aile içindeki en küçük tartışmayı aile dışına taşıyan tüm parti mensuplarını bir kere daha uyarıyorum. Aile içindeki meseleler aile terbiyemiz gereği aile içinde kalmalı. Görev yapan arkadaşlar için yolsuzluk, arsızlık, terbiyesizlik olmadığı sürece demokratik süreçlere müdahaleyi doğru bulmuyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"YILDIR'IN YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNDÜM" 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili olarak Levent Yıldır'ın atanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Aslanoğlu, "İl başkanlığına düşen partinin birlik ve beraberliğini korumak. Tüm partililer arasındaki huzuru sağlamak. Herkesin hakkını korumak, aynı hedefe çalışmalarını sağlamaktır. Levent Yıldır'ın bu koltuğa yakışacağını  ve bu görevi başarıyla yerine getireceğini düşündüm. Grup başkan vekili, CHP grubununil başkanına vekalet eden parti içi bir hukukumuz. Orada bir çok kamu görevi oldu. Kimi arkadaşlarımız meclis başkanı oldu, kimi arkadaşımız encümen oldu. Bizler uyumlu olması gereken bu süreci uyumlu sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bazen siyasetçiler arasında tercihlerden, kararlardan ayrımlar olur. Bu ne kadar az olursa ve ne kadar aynı doğrularda birleşilirse iktidar hedefine o kadar çabuk veririz" diye konuştu. 

 

 

 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.