Dolar 32,2748
%-0.19
Euro 34,8313
%0.06
Altın 2.412,420
%0.79
Bist-100 10.272,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den Soyer'e tepki: Söylediği her şey kağıt üstünde!

AK Partili Sürekli'den Soyer'e tepki: Söylediği her şey kağıt üstünde!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir’deki yapı stoku ve kentsel dönüşüm açıklamalarına tepki gösterdi. Sürekli, "CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı; deprem ve kentsel dönüşümü konuşurken, özeleştiri yoksunluğunu sürdürüyor." dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2023 - 20:38
  • Güncelleme: 23.02.2023 - 21:38

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “İzmir Afet Planı-Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları” bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’deki yapı stokunun yüzde 80’i eski ve yaşlı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 10’unu önümüzdeki yıl itibarıyla sadece depreme karşı dirençlilik ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aktaracağız. Fakat bu yeterli değil.  Bir bu kadar yatırımı da merkezi hükümetten bekliyoruz. Çünkü İzmir’in 50 yılda birikmiş sorunlarını yalnızca Belediyemizin bütçesiyle çözmemiz asla mümkün değil." açıklamasında bulunmuştu.

Tunç Soyer'in depreme hazırlık, kentsel dönüşüm çalışmaları ve hükümetten destek beklentisine yönelik açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan tepki gösterdi.

"İŞ SAYIYOLAR!"

25 yıldır şehri CHP'nin yönettiğine dikkat çeken Sürekli, tepkisini şu ifadelerle gösterdi;

"CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı; deprem ve kentsel dönüşümü konuşurken, özeleştiri yoksunluğunu sürdürüyor. Uzmanlar, İzmir’i yıkıcı depremlerin beklediğini söylerken; 25 yıllık CHP idaresindeki şehrimizde halen yüzde 80 kentsel dönüşüm zorunluluğunu duyurmayı iş sayıyorlar!

"BİR APARTMANLIK DÖNÜŞÜME BAKILDIĞINDA..."

Belediye Başkanı; İzmir’in yüzde 80’inin dönüştürülmesi gerektiğini söyleyip idaresinde ve sorumluluğunda olan bu işle ilgili tek adım atmamıştır. İzmir depreminin ardından yaptığı bir apartmanlık dönüşüme de bakıldığında; söylediği her şeyin kâğıt üstünde kaldığı görülüyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.