Dolar 32,3991
%0.12
Euro 34,7946
%0.01
Altın 2.401,400
%0.19
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kasım Akdağ’dan flaş iddia ve suç duyurusu; CHP İzmir'de 'sahte imza' skandalı!

Kasım Akdağ’dan flaş iddia ve suç duyurusu; CHP İzmir'de 'sahte imza' skandalı!

Geçtiğimiz yıllarda partiden ihraç edilen CHP Buca eski İlçe Başkanı Kasım Akdağ, hakkında yürütülen disiplin sürecinde sahte imza atıldığı iddiasıyla dönemin İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetiminden 16 kişi ile CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Seyrek ve 6 İl Disiplin Kurulu üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.02.2023 - 18:18
  • Güncelleme: 20.02.2023 - 18:44

EGEPOSTASI- CHP Buca Eski İlçe Başkanı Kasım Akdağ, geçtiğimiz yıllarda ‘kayıp para’ iddialarıyla gündeme gelmişti.

Akdağ hakkında hazırlanan dosya il başkanlığında sunulmuştu.

Dosyayı görüşen il yönetim kurulu 01.06.2021 tarihinde Akdağ’ı kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etmişti.

29 Temmuz 2021 tarihinde Akdağ dosyasını görüşen İl Disiplin Kurulu Akdağ’a ceza vererek dosyayı nihai karar için Yüksek Displin Kurulu’na göndermişti.

13 Eylül 2021 tarihinde toplnan CHP YDK, eski İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ı partiden ihraç etti.

Akdağ’ın partiden ihraç edildiği disiplin sürecine ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun 01.06.2021 günü gerçekleştirdiği toplatıda Akdağ’ı disiplin kuruluna sevk ettikleri

kararda birçok yöneticinin yerine sahte imza atıldığı iddia edildi.

Akdağ konuyu yargıya taşırken, “özel belgede sahtecilik” ve tazminat davası açtığı öğrenildi.

Öte yandan Akdağ’ın, dönemin İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte 16 İl Yöneticisi ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Seyrek ve 6 İl Disiplin Kurulu üyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Akdağ’ın bahse konu il yönetim kurulu karar defterini delil olarak talep ettiği de öğrenildi.

Savcılığın şikayette ismi geçenleri tek tek ifadeye çağırdığı da gelen bilgiler arasında.

Akdağ’ın İzmir Cumhuriyet Savcılığına yapıtığı şikayet dilekçesinden;

“CHP Tüzüğünün 18. maddesinin 5. fıkrasına göre “Yönetim kurulları üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır. Katılanların çoğunluğu ile karar verir.”

CHP İzmir İl Yönetimi toplam 31 kişiden oluşmakta olup toplantı yeter sayısı tüzüğe göre 16’dır.

Müvekkil şikayetçinin İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine ilişkin kararda, 31 Yönetim Kurulu üyesinin adı açılmış, ancak toplantıya katılan kişi sayısı 17 olarak gözükmektedir. Yaptığımız araştırma ve tespitlere göre, bir çok Yönetim Kurulu üyesi toplantıya katılmaksızın imzaları taklit edilmek suretiyle suça konu karar oluşturulmuştur. Bu imza taklitlerine ilişkin CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun 04.03.2021, 05. 08. 2021 tarihli kararları tarafımızca incelenmiş ve kararlarda yer alan şüphelilerin imzalarında, basit bir gözden geçirmeyle dahi fark edilebilecek bariz imza taklitleri olduğu anlaşılmıştır.

Müvekkil şikayetleri ile ilgili 04.03.2021 tarih ve  2021/ 05 sayılı İl Yönetim Kurulu kararında müvekkil şikayetçi hakkında soruşturma için muhakkik komisyon oluşturulması kararı verilmiş, bahse konu belgede de yine katılmayan Yönetim Kurulu üyelerinin imzaları taklit edilmek suretiyle katılmış gibi gösterilmeleri söz konusu olmuştur.

Aynı şekilde 05.08.2021 tarih 2021/19 sayılı İl Yönetim Kurulu kararında ise müvekkil şikayetçi hakkında Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz yönünde karar verilmiş, ancak bu belgede de toplantıya katılmayan üyeler imzaları taklit edilmek suretiyle toplantıya katılmış gibi gösterilmişlerdir.

Söz konusu sahteciliği yapılmasına sebep öncelikle toplantı karar yeter sayısının tamamlanması ve müvekkilin il disiplin kuruluna sevk edilerek cezalandırılmasının sağlanması ile hakkında kınama cezası verilen müvekkil şikayetçinin yüksek disiplin kuruluna itirazen gönderilerek kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması amaçlanmasıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.