Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya ile CHP'li Nalbantoğlu arasında polemik sürüyor

AK Partili Kaya ile CHP'li Nalbantoğlu arasında polemik sürüyor

Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı seçimin ardından İzmir'de AK Parti ve CHP arasında başlayan "Bay bay Tunç Soyer" polemiği sürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmirliler, iradelerini hiçe sayan bu pişkinliğe cevabını 31 Mart 2024'te güçlü bir şekilde verecek. O sebeple tekrarlıyorum, şimdiden alışsanız iyi olur. Bay bay Tunç Soyer!" dedi. Nalbantoğlu'ndan AK Partili Kaya'ya yanıt gecikmedi. Nalbantoğlu; "Dilde, düzeyi korumak iyidir! Çünkü İzmir, hakaret edeni de sevmez. En iyisi; beyefendinin iddiası olan o tarihi sandığı bekleyelim; bakalım İzmir, kime bay bay diyecek!" yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2023 - 11:18
  • Güncelleme: 30.05.2023 - 15:11

EGEPOSTASI- 28 Mayıs'ya gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin yankıları sürüyor.

Seçimden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferle ayrılmasının ardından, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e göndermede bulunarak, “İlk seçimde bay bay Tunç Soyer” paylaşımında bulunmuştu. Kaya'nın göndermesine CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu cevap vermişti.

CHP’li Nalbantoğlu,"21 yıldır ve 11 seçimdir İzmir’in sandığından çıkamadınız! Bırakın artık boş hayali’’ sözleriyle AK Partili Kaya'ya yanıt vermişti.

Bunun üzerine Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Nalbantoğlu'na; Yüksel Taşkın, Kemal Kılıçdaroğlu, Hacer Foggo ve 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçim üzerinden yanıt verdi.

AK Partili Kaya açıklamasında, "İzmirli'nin iradesini darı ambarı görmeniz, kibirli ve egolu bakış açınızın bir sonucudur. İzmir'in değerlerini yok sayan, Atatürk'e ırkçı diyen birisini listesinin başına koyan CHP'dir. Demokrasiyi –mış gibi uygulayan, 12 seçim kaybetmesine rağmen partisinin başında durmakta direten Kılıçdaroğlu'dur. İzmir'i küçümseyip horlayan da, kibirli bir şekilde 'ben İzmir için bir şansım' diyen, seçimi kaybettikten sonra da soluğu havalimanında alan adayınız Foggo'dur. Siz bu şekilde devam edin. İzmirliler, iradelerini hiçe sayan bu pişkinliğe cevabını 31 Mart 2024'te güçlü bir şekilde verecek. O sebeple tekrarlıyorum, şimdiden alışsanız iyi olur. Bay Bay Tunç Soyer!" ifadelerini kullandı.

NALBANTOĞLU'NDAN KAYA'YA JET YANIT: KENDİSİNE SÖZLÜK HEDİYE EDECEĞİZ

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'ndan AK Partili Kaya'ya yanıt gecikmedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nalbantoğlu; "Atilla Kaya beyefendi, yüzlerce yıllık bir atasözünü idrak etmekte zorlanmış. Ve bir kez daha gördük ki; gerçekten ellerinde cımbızla geziyorlar. Oysa biz; tıpkı atasözümüzdeki gibi, kendilerinin 21 yıldır kazanamadıkları İzmir için boş hayaller kurmalarına vurgu yapmıştık. İzmir’in iradesi, darı ambarı da olur, buğday ambarı da; burçak tarlası da olur, günebakan tarlası da. İzmir öyle üretken, öyle bereketli bir şehirdir. Anlaşılan o ki; kendilerine bir “deyimler ve atasözleri sözlüğü” hediye edeceğiz ya da daha uzun açıklamalar yapacağız. Atalarımızın yine veciz bir sözü vardır; “ Üslup kanlı silahtır, dikkat et kelamın seni vurmasın.” derler. Dilde, düzeyi korumak iyidir! Çünkü İzmir, hakaret edeni de sevmez. En iyisi; beyefendinin iddiası olan o tarihi sandığı bekleyelim; bakalım İzmir, kime bay bay diyecek!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.