Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan Soyer’e çağrı: İç Körfez’de dal görüntüleri paylaş

AK Partili Hızal’dan Soyer’e çağrı: İç Körfez’de dal görüntüleri paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, dün Bostanlı sahilde vuran ölü balıkların vurması üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZSU’yu Körfez temizliği konusunda eleştirdi. Başkan Soyer’e seslenen Hızal, “Tunç Soyer’e tavsiyemiz, Güzelbahçe’de denizin açıklarında yani dış körfez tabir ettiğimiz alanda dalış yapması değil, kirliliğin hat safhada olduğu ve asıl problemin yaşandığı iç körfezde dalıp görüntüleri çekip İzmirlilerle paylamasını dileriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2021 - 12:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kangren haline gelmiş sorunu olan İzmir Körfez’i ve Körfez’in temizliği AK Parti ve CHP arasında tartışılmaya devam ederken dün, dikkat çeken bir olay yaşandı.

İzmir’in cazibe merkezlerinden olan Bostanlı sahilinin kıyı kesimlerine ölü balıkların toplanması korkuttu. Yavru balıkların yanı sıra iki büyük kefal balığı ve bir yengecin de ölü halde suda olduğu görülürken, Karşıyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri bölgeye geldi. Ekipler, su ve ölü balıklardan örnek aldı. Alınan örnekler, Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderildi, ölü balıklar ağ yardımıyla topladı.

Ölü balıkların kıyıya vurması Körfez’in temizliği tartışmalarını yeniden gündeme getirirken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenmesi gereken Körfez’in yine büyükşehir tarafından kirletildiğini ifade etti ve bir önlem alınmaması durumunda Körfez’de canlı yaşamının tehlikeye gireceğini söyledi.

“BALIKLAR DAHİ YAŞAYAMAZ HALE GELDİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Körfez’de yüzme” planının gerçekleştirilemeyeceğini belirten Hızal, “Biz her zaman söylüyoruz. İzmir körfezi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eliyle kirletildi. Bırakın temizlemeyi, Körfez, temizlemesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eliyle kirletiliyor. Kirletilmeye de devam ediyor. Son olarak da artık balıkların dahi yaşayamaz hale geldiği bir körfez haline geldi. Tunç Soyer’in ‘Körfez’de yüzeceğiz’ hayalinin ne kadar uzak ve gerçekdışı olduğunu bu görüntülerden bir kez daha gördük. Tunç Soyer’e tavsiyemiz, Güzelbahçe’de denizin açıklarında yani dış körfez tabir ettiğimiz alanda dalış yapması değil, kirliliğin hat safhada olduğu ve asıl problemin yaşandığı iç körfezde dalıp görüntüleri çekip İzmirlilerle paylamasını dileriz. Ama bu şekilde devam ederse İzmir Körfez’indeki kirlilik çok yakın zamanda koku sorunu ve diğer bütün ekolojik problemlerin çok daha üst seviyelerde olacağını söylememiz mümkün” dedi.

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İZSU, KÖRFEZ’İ KİRLETİYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’nun Körfez’in temizliği konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinin altını çizen Hızal, “Temizlemeyi geçtik artık, temizlemeyle ilgili herhangi bire faaliyetin içerisinde olmadıklarını biliyoruz ama Körfez’i temizlemesi gereken iki kurum olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU, Körfez’i kirletiyor. Arıtma tesisleriyle, derelerle, kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırmasını yapmamasıyla kirletiyor. Dolaysıyla bütün bunları alt alta sıraladığınızda İzmir Körfez’i çok yakın bir zamanda deniz canlılarının hayatını idame ettiremeyeceği bir alana dönecek” diye konuştu.

“TUNÇ SOYER BUNLARI KONUŞMAKTAN HOŞNUT DEĞİL”

Konuyu önümüzdeki meclislerde gündeme getireceklerini ifade eden Hızal, şunları söyledi; “Biz bu konuları sürekli mecliste gündeme getiriyoruz. Trafiği, kokuyu, Körfez’i ve İzmirlilerle alakalı her türlü sorunu çözüm önerilerimizle birlikte mecliste gündeme getireceğiz. Geçmişte nasıl gündeme getirdiysek önümüzdeki meclislerde de bunlar konuşulacak. Ama açıkçası Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten iktidar CHP’nin çok hoşnut olmadığını da söylememiz mümkün.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.