Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: Kültürpark'a yaklaşımları abesle iştigal

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: Kültürpark'a yaklaşımları abesle iştigal

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; gündemdeki ‘Kültürpark ve Pazar yeri’ tartışmaları ile CHP’li mevkidaşı Deniz Yücel’in yerel muhalefete yönelik “ Abuk subuk konuşuyorlar” sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.10.2020 - 13:25

Başkan Sürekli,  Yücel’in açıklamalarını eleştirerek; “Sayın Yücel’in dediği gibi Kültürpark’ın pazar yerine dönüşmesine karşı çıkmakta 'abuk subuk' bir durum görmüyoruz. Ama, İzmir’i İzmir yapan Kültürpark gibi tarihi ve işlevsel bir prestij alanını, kimliğinden uzaklaştırarak pazar kurmalarını ve eleştirilere verdikleri yanıtları abesle iştigal görüyoruz. Kültürpark’a yaklaşımları gerçekten abesle iştigal. Yanlışlarını ve iş bilmezliklerini savunmaya çalıştıkça batıyor ve çareyi ‘abuk subuk’ gibi ifadelere sığınmakta arıyorlar.”  diye konuştu.

Söyledikleri ile uygulamaları birbirini tutmuyor…

Kültürpark Platformu üyelerinin ve 3 dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun da bu uygulamayı Kültürpark’ın ruhu ve işlevine aykırı bulduğunu hatırlatan Başkan Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Demek ki aklın yolu bir. Kültürpark’a amaca uygun bir revizyon gerekiyor ama böylesi değil! Sakın buradan üretici pazarlarına karşı olduğumuz algısını da yaratmaya kalkışmasınlar. Büyük hata olur! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de partisinin il başkanının da fuar alanında yapacakları planlamaya ilişkin İzmir’i ayrıntılı olarak aydınlatmasına ihtiyaç var. Öyle ki, savundukları ile uygulamaları birbirini tutmuyor. Üstelik, açıklamalarında aynı yerde duruyorlar gibi görünüyorlar ama birbirleri ile çelişir ve çatışır hale geldiler.  ”

Fuar alanının 42 hektarlık merkezi, yeşil ve muazzam bir alan olduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “İlgili ilgisiz her vaat ve projelerinde adres Kültürpark oluyor! Millet bahçesi yaklaşımına gösterdikleri bu tepki, gerçekten anlaşılır değil. CHP’li yerel idarenin bir an önce İzmir’e layık bir planlamayı, tutarlı dayanaklar, tüm teknik detay ve gerekçeleriyle açıklanmasını bekliyoruz.'' dedi.

Büyük ve önemli bir miras…

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in daha önce Kültürpark’a ilişkin pazar yeri vaadi olduğunu da belirten AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Eleştiriler sonrasında söylemlerinde buranın sosyal ve kültürel işlevine geri döndüler ama ne yazık ki ortaya somut bir proje ve yol haritası koyamadılar. Kültürpark, İzmir için büyük ve önemli bir miras. Elbette ne yaptıklarını ne yapmadıklarını takip edeceğiz. 'Millet bahçesi olsun' açıklamasını hedef alarak ‘Abuk subuk konuşuyorlar, biz biliriz.’ diyerek İzmirlileri buna kefil yapmak kaçak güreşmektir. İzmir kamuoyuna, demagojiden uzak, somut ve net açıklamalar yapmalılar. Aksi halde; sadece bizim değil, İzmir’in bir çok dinamiğinin eleştirilerini havada bırakarak, havanda su dövmeye devam edecekler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.