Dolar 32,4837
%-0.17
Euro 34,9541
%0.36
Altın 2.435,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürbüz'den beraat kararı sonrası ilk açıklama: Karşı dava açılacak

Gürbüz'den beraat kararı sonrası ilk açıklama: Karşı dava açılacak

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat kararı çıkmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. “İftira atmak kolay” diyen Başkan Gürbüz, karşı dava açılacağını söyledi. “Hukuk önünde maddi ve manevi, olabildiğince kanun ne verecekse hepsinin karşılığında dava açacağız avukatımızla görüştükten sonra. Çünkü yapanın yanına kar kalmamalı bu ülkede” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2022 - 17:17

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün “silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla Binali Camgöz liderliğindeki silahlı suç örgütüyle birlikte yargılandığı davanın karar duruşması İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve Gürbüz hakkında beraat kararı verildi.

Karar sonrasında açıklama yapan Başkan Gürbüz, beraat kararından emin olduklarını ifade ederken karşı dava açacaklarını söyledi.

“İFTİRA ATMAK KOLAY AMA…”

İftira atmanın kolay olduğunu belirten Başkan Gürbüz, “Uzun sürdü ama sonu iyi bitti. En başından beri böyle bir şey yapmadık yaptırtmadık diye söyledik. Ne bizim kimyamıza ne de bizim duruşumuza uymayan bir şeydi. Ama tabii ki çok şükür adalete hep güveniyorduk. Bugün de adaletin verdiği karardan çok mutluyuz. Tabii ki belediye başkanı olmanın, bir yerlerde bulunmanın belli başlı sorumlulukları var. Biz Foça’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha fazla hizmet edeceğiz. Herkesin gönlüne sağlık. Çok şükür üzerimizden büyük bir yük kalktı. İftira atmak çok kolay. Vicdanlı ve merhametli adamlara iftira atmak kolay değil. Bugün de adalet önünde gerçekleştirildi. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Gözlerim karıma baktığımda doldu yoksa ben karardan emindim. Çünkü ben bir şey yapmadım. Siz bilmiyorsunuz, evde kapını kapattıktan sonra ailenin içindeki şeyler oluyor. Bir yandan da koskoca bir belediye, diğer yandan benden emek bekleyen vatandaş. Ne diyeceksin, benim mahkemem var, canım sıkkın mı diyeceksin. Hep gülmek ve dik durmak zorundasın. Bunu da paylaşacağın evde bir eşin var, kimse yok. Ben bir üzülüyorsam eşim, ailem ve sevdiklerim bin üzüldü. Çünkü ben biliyordum ama onlar belki panik olabilirlerdi” dedi.

“HEPSİNİN KARŞISINDA DAVA AÇACAĞIZ”

3 yıldır mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Gürbüz, karşı dava açacaklarını belirtti ve “Hukuk önünde maddi ve manevi, olabildiğince kanun ne verecekse hepsinin karşılığında dava açacağız avukatımızla görüştükten sonra. Çünkü yapanın yanına kar kalmamalı bu ülkede. Biz çok çileler çektik, çok üzüldük. Benim bebeklerim 3 aylıktı mahkeme başladığında, şu an 3 sene 3 aylıklar. Bu yüzden ben bana yaşatılanın aynısının onlara yaşatılmasını istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.