Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Savunma Bakanı Akar'dan 29 Ekim mesajı

Savunma Bakanı Akar'dan 29 Ekim mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Türk Silahlı Kuvvetleri; asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olarak görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu seviyelere gelmemizde emeği geçen bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2022 - 15:40

Milli Savunma Bakanı Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını bugün yayınladı. Bakanlık’tan yaptığı açıklamaya göre Akar’ın mesajı şöyle:

“CUMHURİYETİ’MİZ, YÜZÜNCÜ YAŞINA GİDERKEN İÇTE VE DIŞTA BİRÇOK SORUNLA KARŞILAŞMIŞTIR”

“Bugün, Cumhuriyet’imizin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten duygularla kutluyorum. Cumhuriyetimiz, bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve asil milletimizin bin bir fedakârlık göstererek ortaya koyduğu büyük ve onurlu bir mücadele neticesinde kurulmuştur.

‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Cumhuriyeti’miz, yüzüncü yaşına doğru ilerlerken içte ve dışta birçok sorunla karşılaşmıştır. Asil milletimiz; tüm bu zorlukları, binlerce yıldır olduğu gibi tek yürek ve tek bilek olarak bertaraf etmiş, Cumhuriyet’imizi her geçen zaman daha da güçlendirerek bugünlere getirmiştir.

“TÜRKİYE, BÖLGESİNDE VE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLAN ETKİN VE GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR”

Son yıllarda ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda yerli ve millî savunma sanayiimiz başta olmak üzere hemen her alanda önemli adımlar atılmış, büyük başarılar elde edilmiştir. Türkiye artık, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan etkin ve güçlü bir devlettir.

Millî Savunma Bakanlığımız da başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm kurumlarıyla ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için en kapsamlı, en yoğun ve en etkin faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda kahraman ordumuz; ‘Hudut namustur’ anlayışıyla vatanımızı korumakta, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi…’ düsturuyla yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele etmekte, denizlerimizdeki ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla savunmaktadır.

Bunlara ilaveten başta KKTC, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta; aynı zamanda NATO, AB, BM, AGİT ve ikili anlaşmalar kapsamında Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve daha birçok coğrafyada başarıyla görev yaparak bölge ve dünya barışına katkı sağlamaktadır.

“SULTAN ALPARSLAN’DAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E VE EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN DEVLET BÜYÜKLERİMİZİ VE KOMUTANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUM”

Türk Silahlı Kuvvetleri; asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olarak görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu seviyelere gelmemizde emeği geçen bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla ve minnet anıyorum.

Başarılarımızdaki en büyük pay sahibi aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve asker-sivil tüm mensuplarımızı bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; yurt içinde ve sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yürüten kahraman silah arkadaşlarıma sağlık ve esenlik içinde kazasız belasız, hayırlı başarılı görevler diliyor; asil milletimizin ve tüm mensuplarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha en içten dileklerle kutluyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.