Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi’ İstanbul'da yapılacak

‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi’ İstanbul'da yapılacak

‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi’, 29 Eylül Perşembe günü Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak. Zirvede, dünyanın önde gelen ekonomistleri, “Pandemi sonrası dönemde iktisat paradigmasında dönüşüm ve yükselen ülkeler” ana teması etrafında yeni ekonomik düzenin ortaya çıkardığı fırsatları değerlendirecek.

  • Ege Postası
  • 27.09.2022 - 11:48

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin açış konuşmasıyla başlayacak olan zirvede, Prof. Charles Yuji Harioka, Prof. David B. Audretsch, Prof. Cheng Hsiao, Prof. Jonathan A. Batten, Prof. Douglas Cumming ve 12 ülkeden pek çok akademisyen, son dönemdeki iktisadi gelişmeler ile ilgili görüşlerini paylaşacak. Zirve, www.ekonomikdonusum.org web sitesi ve Youtube kanalı ile @ekonomikdonusum Instagram, Twitter ve Linkedin hesaplarından da takip edilebilecek.

"PANDEMİ SONRASI DÖNEMDE İKTİSAT POLİTİKALARINDA YENİ EĞİLİMLER” PANELİNİN MODERATÖRÜ HORİOKA OLACAK

Her yıl en seçkin genç Japon iktisatçıya verilen Yedinci Japon Ekonomi Birliği-Nakahara Ödülü’ne layık görülen Prof. Charles Yuji Horioka, günün ilk panelinde konuşacak. Prof. Charles Yuji Horioka, hane halkı ekonomisi ve Japon ekonomisi alanındaki uzmanlığıyla tanınıyor.

Günün ikinci paneli, “Gelişmekte olan ülkeler için yatırım-üretim-ihracat modelinin önemi” oturumunda Indiana Üniversitesi’nden Ordinaryüs Profesör unvanına sahip olan Prof. David Audretsch yer alacak. Audretsch, araştırmalarında girişimcilik, hükümet politikası, yenilikçilik, ekonomik kalkınma ve küresel rekabet gücü arasındaki bağlantılara odaklanıyor.

Üçüncü panel olan “Yeni dönemde altyapı yatırımlarının artan önemi” konuşmacıları arasında bulunan Prof. Cheng Hsiao’nun araştırmaları, kamu hizmeti talep analizine, politika etkilerinin ölçülmesine, Çin’in finansal reformu ve altyapı yatırımlarına vb. odaklanan teorik ve uygulamalı ekonometriyi içeriyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN FİNANS PİYASALARINI NASIL ETKİLEYECEĞİ MASAYA YATIRILACAK

“Yeni dönemde büyümeyi destekleyici finansal mimarinin önemi” başlıklı günün son panelinin konuşmacıları arasındaysa Prof. Jonathan A. Batten ve Prof. Douglas Cumming yer alıyor. Avustralya’daki RMIT Üniversitesi’nden finans profesörlüğü ve Sains Malaysia Üniversitesi’nin Yönetim Disiplini bölümünde fahri profesörlük görevlerini üstlenen Batten, Covid-19 sonrası dünya çapında beklenen yenilenebilir enerjiye geçişin bankacılık ve finans piyasaları üzerindeki etkisinin değerlendirmesine, iklim değişikliğinin etkilerine yönelik portföy ayarlamasına ve çok uluslu şirketlerin uluslararası sermaye piyasalarındaki rollerine odaklanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.