Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Skandalın sorumlusu kim'

AK Parti İzmir İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bir skandala imza attı.

Türkiye’nin bu kadar sorunu varken, AK Parti İl Başkanlığından gelen mailde  “Denize ve balık avına ilgisi ile bilinen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kendi eliyle tuttuğu 80 kiloluk orkinosu; kimsesiz çocuk ve gençlerle buluştuğu öğle yemeğinde paylaştı.” denilmekteydi.

Ne güzel değil m? Allah razı olsun İl Başkanı Bülent Delican’dan… 

Karnı aç kimsesiz çocukların karnını doyurmuş, İzmirliler olarak kendisine minnettarız.

Oysa ne diyor hadis; ''sağ elin verdiğini sol el görmemelidir''

Hadiste de buyurduğu gibi eğer bir iyilik yapacaksanız gizli yapılması gerekir. O zaman bir anlamı olur.

Eğer siz yaptığınız iyiliği herkese göstermek için çaba sarf ederseniz o zaman yaptığınız iyiliğin bir anlamı olmayacaktır.

Tıpkı AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın yaptığı gibi…

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Medya Tanıtım Başkanlığı tarafından servis edilen haberde “Denize ve balık avına ilgisi ile bilinen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kendi eliyle tuttuğu 80 kiloluk orkinosu; kimsesiz çocuk ve gençlerle buluştuğu öğle yemeğinde paylaştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri organizasyona; İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çoban, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Abdurrahman Tosun ve Nazmi Yılmaz da katıldı. Bakanlığın 5 yıl önce hayata geçirdiği  “Çocuk Evleri Projesi”nden İzmir’in Karşıyaka ve Kemalpaşa ilçelerinde yararlandırılan 6 ve 18 yaş arasında yüze yakın çocuk ve genci ağırlayan Başkan Delican…” diyerek devam ediyor.

Oysa AK Parti İl Başkanlığı’nın bu kural tanımaz tavrının orada bulunan çocukların haklarının ihlal edilmesi, çocukların deyim yerindeyse “Menemen testisi” gibi dizilerek 80 kiloluk orkinos balığının önünde fotoğraf çekilmesi ve servis edilmesi tam anlamıyla “skandal” ve kural tanımamazlıktır.

Yasa koruyucu olan hükümetin İl Başkanı resmen bu kuralı hiçe sayarak kendi reklamı için 8-10 yaşında çocukları kullanmıştır.

Evet; kuralı hiçe sayarak kullanmıştır.

Oysa yasa ne diyor…

Bakanlığın söz konusu Yönetmeliğinin Gizlilik başlığı altındaki 26’ıncı maddesi şöyle;  “– (1) Çocuklara ilişkin koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının alınması ile uygulanmasına ilişkin tüm süreçlerde çocuğun avukatı hariç olmak üzere çocuğun kimliği, adresi, fotoğrafları, yaşadığı travmalar gibi çocuğa ve yakınlarına ait her türlü bilgi ve bu bilgilerin yer aldığı rapor ve belgeler ile kayıtlar gizli tutulur. Yazışmalar gizlilik ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilir”

Yaşadığı yerlerin bilinmemesi gereken kimsesiz çocukların bu haber servisinden ötürü başlarına kötü bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek…

O zaman bu durumu hangi vicdanla kamuoyuna açıklayacaksınız…

 Şimdi bu kural tanımaz olayın sorumlusu kim'

 İl Başkanı Bülent Delican mı'

Yoksa bu yasayı bilmesine rağmen fotoğrafların çekilmesine izin veren İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çoban mı'

Yoksa bu haberi servis eden AK Parti Medya Tanıtım Başkanlığı mıdır'

Sorumlusu kimse mutlaka bunun hesabını vermelidir.

O çocukların gizli olması gereken durumlarını deşifre edenler bakanlığın çıkardığı yönetmenliği hiçe sayanlar bunun hesabını mutlaka ama mutlaka vermelidir.

Küçücük çocukları siyasi malzeme yapanlar bunun hesabını vermelidir. 

O çocuklara verdiği iki lokmanın karşılığında medyaya çıkma aracı olarak kullanan siyasetçilerin mutlaka bunun hesabını vermesi gerekmez mi'

Ya da çıkıp kamuoyundan özür dilemeleri gerekmez mi'

Bu konuda  CHP ve MHP milletvekilleri neden tavırlarını ortaya koymazlar… Neden bu konuda ki hassasiyetlerini açıklamazlar…

Ne iş yaparlar…