Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Eski Baro başkanlarından Noyan Özkan son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Eski Baro başkanlarından Noyan Özkan son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde sabah yürüyüşü sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu ölen İzmir Barosu eski başkanlarından Noyan Özkan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Özkan'ın tabutu üzerine cüppesi ve karanfiller koyulurken, eşi Beynun Özkan, "Onu ben kutup yıldızı gibi gördüm. Yönünü bilmeyen, ne yapacağını şaşıran, karar veremeyenin Noyan'a bakması yeterliydi. Çok özleyeceğiz" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 08.04.2013 - 14:02
İZMİR-  2000-2002 yılında İzmir Barosu Başkanlığı yapan 60 yaşındaki Noyan Özkan, önceki gün, sabah sporu için Urla İskele Mahallesi'nde yürüyüşe çıktı. Tansiyon hastalığı bulunan Özkan, 2175 sokağa geldiğinde birden yere düştü. Avukat Özkan, düştüğü yerin yakınında evi olan bir kadına, cep telefonunu evde unuttuğunu, tansiyon hastası olduğunu ambulans çağırmasını istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanstaki görevliler, Noyan Özkan'a müdahale etti. Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özkan, yaşamını yitirdi. Yapılan ilk incelemede, Noyan Özkan'ın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. 

ÇEVRE HAREKETİ ÖNCÜSÜ

1990'lı yıllarda İzmir Barosu bünyesinde 12 arkadaşıyla çevre hareketine öncülük yapan Özkan, Konak Meydanı'na Galleria yapılması, Kordon'un doldurularak 6 şeritli yol geçirilmesi, metronun viyadüklerle kent içinden geçirilmesi gibi projeler, altın madenleri, termik, nükleer santrallere karşı hukuk mücadelesi yürütmüş, birçoğunu engellemişti. Ani ölümüyle çok sevildiği hukuk camiasını yasa boğan Özkan için, bugün, Alsancak Semti'ndeki İzmir Barosu Binası önünde tören düzenlendi.



"ÇOK ÖZLEYECEĞİZ"


Törene, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Özkan'ın ailesi ile çok sayıda meslektaşı katıldı. Cenaze töreninde, Özkan'ın naaşının üzerine cüppesiyle karanfiller de konuldu. Saygı duruşunun ardından konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, "Bize bıraktıklarının emanetçisi olacağız. Anısını daima yaşatacağız" dedi. İzmir Barosu Başkanı Pekdaş, Özkan'ın başkanlık yaptığı dönemde görev yapan yönetim kurulu üyesi avukatların da yaptığı konuşmaların ardından söz alan ve gözyaşlarını tutamayan eşi Beynun Özkan, "Noyan ile bu sene 30'uncu evlilik yıldönümümüzü kutlayacaktık, ancak olmadı. O sadece hukuk insanı değil mazlumların da yanındaydı. Onu ben kutup yıldızı gibi gördüm. Yönünü bilmeyen, ne yapacağını şaşıran, karar veremeyenin Noyan'a bakması yeterliydi. Çok üzgünüm. Çok özleyeceğiz" diye konuştu. Törenin ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan Özkan'ın cenazesi bir süre Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde alkışlar eşliğinde taşındı. Özkan, Alsancak Hocazade Camisi'nde öğlende kılınan cenaze namazının ardından Urla İskele Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.