Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Biçer, belediyedeki görevinden ayrıldı!

Ve Biçer, belediyedeki görevinden ayrıldı!

Foça'da, muhalefetin uzun süredir 'bankamatik' eleştirisi yaptığı CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça Belediyesi Bağ-Kent Şirketi Müdürlüğünden ayrıldı. Biçer sessizliğini Ege Postası'na bozdu. İlçe başkanı belediyedeki görevinden ayrıldı

  • Ege Postası
  • 09.06.2016 - 09:57

EGE POSTASI - CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, 2010 tarihinden beri yaklaşık 6 yıldır görev yaptığı Foça Belediyesi Bağ-Kent  Şirketi Müdürlüğünden ayrıldı.

Şirketin belediye başkanı Gökhan Demirağ  tarafından küçülmeye gidilmesi sonrası uzun süredir muhalefetin 'bankamatik' eleştirilerine maruz kalan Biçer, 6 Haziran itibariyle belediyeyle bağlantısı kalmadı.  Biçer, sessizliğini Ege Postası'na bozdu. 


Uzun yıllardır Foça Belediyesi'nde çalıştığını ifade eden Biçer, " Ben Yeni Foça'da belde başkanlığı yapıyordum. Dönemim başkanı Osman Yurtseven beraber çalışmamızı istedi. 2004'ten beri belediye içinde görev aldım. 5 yılı Yeni Foça'da genel koordinatörlük ...Daha sonra 10 ay Foça Belediyesi'nde Fen İşleri Müdür Vekilliği...Foça Belediyespor da antrenörlük görevi yaptım. 2010'dan bu yana da Bağ-Kent Şirketi'nde çalıştım. Sözleşmeli personeldim. Belediye başkanımız "Şirkette görev al en doğru isim sensin" dedi. Ben de kabul ettim. O günden bugüne şirket müdürü olarak görev yaptım" dedi.


BAŞKANA KIRGINLIĞIM VAR

Belediyenin şirketi küçültmeye gitmesi sonrası kendisine yönelik eleştirilerin arttığına dikkat çeken Biçer, şunları söyledi;

"Belediyede çalışan birisinin siyasetin içinde olması dışarıdan eleştiriliyor. Yerel seçimlerde ortaya koyduğumuz performansta rahatsızlık verici muhalifler için...Seçim sürecini başarıyla kapattıktan sonra spekülasyonlar yaratıldı. Belediye Başkanı şirketin küçülmesini tercih etti. İlçe kongresinden zaferle ayrılan biri olarak kongrenin  24 saat akabinde gün geçtikçe işi olmayan hizmet vermeyen bir şirketin müdürü olmaktan rahatsızlık duydum. Şubattan bu yana Belediye Başkanı'na "Küçülmeye saygı duyuyorum. Emekçi bir aileden geliyorum. Bankamatik durumu beni rahatsız ediyor.Beni çıkartın" dedim.  'Bankamatik'  yönünde gelen eleştiriler partiye de zarar veriyordu. Belediye başkanına tek kırgınlığım bu sürecin uzaması ve konuyla ilgili belediye başkanıyla konuşma fırsatı bulamamamız. Çünkü konuyu masaya yatırmamız gerekiyordu."

MUTABAKATLA BAŞKAN OLDUM

Belediyede görev yaparken ilçe başkanlığında yaşan istifa sonrası örgütün ve partinin ileri gelenlerinin mutabakatı sonrası ilçe başkanı olduğunu hatırlatan Biçer, "Ben 'şirket çalışanıyım' dedim ama bu işi en iyi benim yapacağım konusunda mutabakat vardı. Benim talebim değildi. Şirket sözleşmem 2016'nın sonunda bitiyordu. Kongrede yeniden aday olduğumda sözleşmem bitince belediyeden ayrılacağımı söyledim. Yıllarca çalıştım. Kıdemim vardı" dedi. 

ACAR'A SORDU!

Biçer süreçte kendisini adeta topa tutan MHP'li Foça Meclis Üyesi Taner Acar'a yanıt verdi.

Biçer şunları söyledi;

"Kendisini magazin siyasetçisi olarak görüyorum. Dediklerini delilsiz yazan medya mensuplarını da kınıyorum. Denetleme geçirdik 2 kez. Hiçbir sıkıntı olmadan çıktık. Şahsımla ilgili maaş bordrosu yayınladılar. 7 binlik bir maaş bordrosunu aldığımı iddia ettiler. 657'ye uygun olmadığımı söylediler. Ben 7 bin TL almadım. 657'ye de tabi değilim. Tabi olsam bırakın ilçe başkanı olmayı partiye üye olmam bile doğru olmazdı. Benim müdürlük yaptığım şirket ayrı bir tüzel kişilik. Ayrı bir ticaret numarası. Birilerinin ekmeğini özel hayatını basite indirgeyip magazin siyasetçiliği yapan arkadaşa soruyorum. Belediyenin işgaliyecisi şuan da...En son işgaliyesini ne zaman ödedi. İçki ruhsatı var mı. Varsa ne zaman almış."

YÜKLÜ MİKTARDAN  VAZGEÇTİ

Biçer sözleşmesi gereği belediyeden alması gereken yüklü bir tazminattan da notere giderek vazgeçtiğini söyledi. 

OMURGA MESAJI

Biçer bundan sonrası içinde "Bugüne kadar arkadaşlarımızla birlikte omurgalı çalıştım omurgalı siyaset yaptım. Bundan sonrada omurgalı bir şekilde çalışmaya ve siyaset yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.