Dolar 32,2676
%0.09
Euro 34,7641
%-0.03
Altın 2.416,320
%0.29
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den akraba salvosu; Mertoğlu, Demirkaya'nın eşini sordu

CHP'den akraba salvosu; Mertoğlu, Demirkaya'nın eşini sordu

Çiğli’de AK Parti’den Belediye Başkanı Hasan Arslan’a yönelik “Belediyeyi aile şirketine çevirdiler” şeklindeki eleştirilere CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’ndan yanıt geldi. Mertoğlu, Demirkaya'nın eşini sordu

  • Ege Postası
  • 07.06.2016 - 13:54

EGEPOSTASI- CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, AK Partililerinin siyasi nüfuslarını kullanarak devlet kurumlarının üst kadrolarında, yakınlarını işe yerleştirdiklerini ifade etti. CHP’li Mertoğlu ayrıca Çiğli’de bu konuda en fazla eleştiride bulunan isimlerden AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya’nın eşinin, Çiğli Devlet Hastanesi’nde başhemşire olarak göreve getirildiğini belirtti.

DEMİRKAYA ÖNCE KENDİ EŞİNİ İZAH ETSİN
CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu son dönemde yoğun şekilde polemik konusu olan belediyedeki kadrolaşma eleştirilerine şu şekilde yanıt verdi:

“Uzun zamandan beri AKP grubunun zaman zaman temcit pilavı gibi kamuoyuna servis etmeye çalıştığı Sayın Belediye Başkanı’mız Hasan Arslan’ın akrabalarının belediyede çalıştığı konusunu gündeme getirerek, kamuoyunda Çiğli Belediyesi’nin hizmetlerini gölgede bırakmak için yaptığı bu çirkin eleştirilere bundan sonra sessiz kalmayacağız. Biz de bundan sonra AKP’nin devlet kurumlarında yaptıkları akraba, eş, dost atamalarını, kadrolaşmayı kamuoyu ile paylaşacağız. Bu konuyu Çiğli’de en çok gündeme getiren AKP grubunun bunları söylerken, içinde bulundukları ruh hallerini ve Çiğli halkını nasıl kandırdıkları ortaya çıkaracağız. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın üç beş akrabasının emeği ile Çiğli Belediyesi’nde çalışmasını etik açıdan doğru bulmadığını ifade eden ve bunu her defasında Çiğli kamuoyu ile paylaşan AKP meclis grubunun başında olan Sayın Mesut Demirkaya’nın kendi eşini siyasi nüfusunu kullanılarak yeni açılan Çiğli Devlet Hastanesi’nde başhemşirelik görevine getirdiğini öğrendik. Bugüne dek kameraların önüne geçerek bu konuda ahkam kesen Demirkaya’nın siyasi nüfuzunu kullanarak daha önce hemşire olarak çalışan eşini başhemşire olarak atatması ne kadar etikti? Sayın Demirkaya’ya soruyorum, kendisi grup başkanvekili olmasaydı, eşi de AKP’li bir yöneticinin eşi olmasaydı, acaba o hastanede başhemşire olabilir miyd? Uzun yıllar devlet memurluğu yapan bir kişinin bırakın başhemşire olmayı, birim sorumlusu olmayan düz bir hemşirenin bir anda basamakları bu kadar hızlı tırmanarak yükselmesini Sayın Demirkaya nasıl izah edece? CHP İlçe Başkanı olarak bu soruyu cevaplandırmasını istiyorum.”

KARATEKİN’E SORDU: HABERİN VAR MI'
Mertoğlu, son olarak AK Partili mevkidaşı Sedat Karatekin’e seslenerek, “Buradan son olarak da AKP İlçe Başkanı Sedat Karatekin’e sesleniyorum. Dün yapılan basın toplantısında belediye başkanının akrabalarının yanında çalıştığını ve bunun etik olarak doğru olmadığını ifade eden AKP’li mevkidaşımın bu baş döndüren atamadan haberi var mıdı? Belediyemizle ilgili yaptığı açıklamalardan sonra kendi grup başkanvekilinin eş torpili için ne diyece? Bununla ilgili bir açıklama yapacak m? Tüm kamuoyu önünde kendisine özellikle sormak istiyorum” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.