Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Foça'da Gece Pazarı isyanı

Yeni Foça'da Gece Pazarı isyanı

Büyükşehir Belediyesi'nin son sahil düzenlemesi ile daha modern bir hal alan Yeni Foça'da, akşamları tatilcilerin hoş zaman geçirip alışveriş yaptığı Gece Pazarı 17 yıl sonra ilk kez açılmadı. Vatandaş ve pazarcı esnafı, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a isyan ederken, yaklaşık 3 bin imza toplandı. Yeni Foça'da Başkan'a '17 yıllık gelenek' çağrısı

  • Ege Postası
  • 07.06.2016 - 13:07

EGE POSTASI - Yeni Foça'da vatandaş ve pazarcı esnafı, 17 yıldır düzenli olarak yaz aylarında kurulan 'Gece Pazarı'nın bu yıl açılmaması nedeniyle isyan etti. 

Pazarcı esnafının belediyeye ödediği belirli bir ücret karşılığı Milli Emlak'a ait alanda yılladır kurulan Gece Pazarı, sezon başlamasına rağmen açılmadı.

Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ'ın Gece Pazarı'nın açılması için kendisiyle görüşen vatandaş ve pazarcı esnafına  "Hazine'ye başvurduk, yazı bekliyoruz" dediği ifade edildi.

DEMİRAĞ VETO EDİYOR İDDİASI

Vatandaş ve pazarcı esnafının yanısıra CHP Grubu'nun da açılması için Demirağ'a baskı yaptığı Gece Pazarı için Demirağ'ın yakın çevresine elektirik masrafı nedeniyle pazarın açılmasına sıcak bakmadığını söylediği öne sürüldü. Demirağ'ın Gece Pazarı'nı gereksiz bulduğu, alanla ilgili Sanat Sokağı projesini gündeme getirdiği belirtildi. 

3 BİN İMZA

Pazarın açılmaması nedeniyle başlatılan imza kampanyasında ise kısa sürede 3 bin imzaya ulaşıldı. Pazarın kurulması gereken alanda imza kampanyası sürerken, ilçeye gelen çok sayıda tatilci de pazaryerinin açılması için imza vermeye devam ediyor.

CHP GENEL MERKEZİ'NE GİDECEKLER

Gece Pazarı'nın açılmaması halinde imzalar CHP Genel Merkezi'ne taşınacak. 

HERKES MAĞDUR

Egepostası'nı ziyaret eden esnaf temsilcileri ve vatandaşlar, sıkıntılarını dile getirdi. Esnaf temsilcisi Ozan Kızıl mağdur olduklarını ifade ederek, "Stant açacağı için ev tutan var, mal alan var, çalışmayı bekleyen var. Herkes mağdur. Gece Pazarı'nın en kısa sürede açılmasını istiyoruz" dedi.

TEK SOSYAL FAALİYET

Halk temsilcilerinden olan ve 20 yıldır Yeni Foça'da yaşayan Atıl Kesmen , " Yeni sahil şeridinin tamamlanması ile yepyeni bir çehreye kavuşan ilçemizde Yeni Foça sevdalıları olarak 17 yıldır var olan geleneğimizin bu yıl olmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Yıllardır Yeni Foça'da yaşayan ve buraya gelen tatilcilerin tek sosyal faaliyeti olan Gece Pazarı'nın bir an önce açılmasını istiyoruz" dedi. 

TATİLCİLER SORUYOR

Yıllardır Foça'da yaşanan ve başlatılan imza hareketine öncülük eden isimlerden olan Hayri Vurmaz ise, "    Biz Gece Pazarı'nın büyütülmesini, geliştirilmesini beklerken açılmamasıyla karşılaştık. Esnaf mağdur, vatandaş mağdur. İlçeye gelen tatilciler Gece Pazarı'nı soruyor. Pazarın en kısa sürede açılmasını Belediye Başkanımızdan istiyoruz"   dedi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.