Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oran'dan 'yarım kadın' eleştirisi

CHP'li Oran'dan 'yarım kadın' eleştirisi

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da kızı Sümeyye Bayraktar'ın da başkan yardımcısı olduğu KADEM yeni hizmet binasının açılış törenindeki "Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır" sözlerini 'sözlü şiddet' olarak niteleyip, eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2016 - 19:57

İZMİR - Yaptığı yazılı açıklamada, 14 yıllık AK Parti iktidarı boyunca Türkiye'nin mevcut problemlerinin hiçbirisinin çözülmediğini, aksine katlandığını öne süren Oran, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Oran, "Kilis ve Gaziantep için IŞİD'in işgal tehdidi ortadayken, Güneydoğu Bölgesi'nden her gün şehit haberleri geliyorken, 'nitelikli yalnızlık' safsatası ile dış politikadaki başarısızlık sonucunda turizm durma noktasına gelmiş, dış borç almış başını gitmiş, 78 milyon vatandaşın yarısından fazlası yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi veriyorken, bu sorunların çözümüne yönelik umut verici hiçbir icraatınız yokken, mikrofonlara çıkıp, 'Daha çok çocuk yapın' diye bağıramazsınız. İnsanların aile yapılarına karışmak işiniz de haddiniz de değildir" dedi.


Devletin görevinin insanların yaşam kalitesini arttırmak olduğunu ifade eden Oran, “Kadın kahkahasından rahatsız olan, hamile kadının sokakta dolaşmasını edepsizlik olarak niteleyen, 6 yaşında çocuklarla evlenilebileceğini ifade eden, annesinin diz kapağından tahrik olan sapkın bakış açısı, bu siyasi anlayışın himayesinde, yandaş medya desteği ile sürekli gündemde tutularak normalleştirilmeye çalışılıyor. Toplumun yarısını oluşturan, iş hayatında, bilim dünyasında, sosyal hayatta insanlığa önemli katkılar koymayı seçmiş kadınlarımızı, her ne sebeple olursa olsun doğum yapmamış kadınlarımızı 'Yarım' olarak nitelemek edep kurallarını aşar. Bu tabir, sözlü şiddettir. Kadına yönelik bu ilkel yaklaşım, her gün onlarcasına tanık olduğumuz kadın cinayetlerini, kadına şiddet haberlerini körüklüyor. Siyasetin işi insanların yaşam kalitesini arttırmak, ekonomik ve sosyal politikalar üreterek vatandaşın geleceğe umutla bakmasını sağlamaktır. Kadın bedeni üzerinden gündem yaratmak, işgal edilen makama yakışmamaktadır. Kadını aşağılayan bu bakış açısının her ne pahasına olursa olsun 'Başkanlık' hayali kurması, toplumun sosyal yapısı, demokratik gelişimi, bireysel hak ve hürriyetler açısından endişe vericidir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.