Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan Durak ve Yıldırım'a sert tepki

Soylu'dan Durak ve Yıldırım'a sert tepki

Radyo Egepostası’nda 10.Köy Programını hazırlayıp sunan Birol Soylu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ilçe başkanlığı hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi. Soylu, muhaliflere destek vereceği sanılan Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak’ın mevcut ilçe yönetimine destek vereceği şeklindeki açıklamalarına da sert çıktı. Soylu'dan Durak ve Yıldırım'a sert tepki

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 11:39

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ın karşısına muhaliflerin adayı olarak çıkan Serdar Koç’un seçileceğine inandığını belirten Birol Soylu, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak’ın bugüne kadar kendilerine destek vereceğini açıklamasına karşın mevcut ilçe yönetimini destekleyeceğine dair yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

CEVAT DURAK KARŞIYAKA’DA MUHTAR BİLE OLAMAZ!

Birol Soylu, Cevat Durak’ın sonradan tutum değişikliği gösteren tavrıyla, genel başkan dahi olsa Karşıyaka’da muhtar bile olamayacağını savundu ve tepkisini, “Kızgınlık değil üzgünlük. Cevat Beyin ben burada büyük kesimi karşısına alarak, en azından şunu söyleyebilirdi, arkadaşlar ben bir söz verdim, sözümden dönemem derdin. Sen niye oyalıyorsun insanları haftalardır. Gel gel git git. Cevat bey bundan sonra genel başkan bile olabilir, büyükşehir belediye başkanı da olabilir ama iddia ediyorum Cevat Bey, Karşıyaka’da muhtar bile olamaz. Çünkü inandırıcılığı olmayan insanlar unutulmaz. Cevat beyin istikrarsızlığı unutulmayacaktır. Bunu Karşıyakalı yazmıştır bir kenara. Ali Bey’i eleştirmiyorum. Çünkü başından beri net olarak tavrını ortaya koyuyor. Net olacaksın arkadaş. Adayı sen belirle diyeli bir ay oldu. Bekle bekle bekle. Adem Bey üzerinde de duruldu. Adem Başkan ısrarla bu görevi kabul etmedi. Ben şahidim, izliyorum. Bugün diyor ki bana dayatıldı. Peki başkan, Adem’i mi öneriyorsun, çıkar. Ama sayı yeter m? Ya arkadaş net ol. Sayı yetecek, bunu da herkes görecek. Çünkü CHP delegesi hiçbir baskıya gelmez, vicdan sahibidir. O perdeyi çeker ve gereğini yapar” sözleriyle gösterdi.

CEVAT DURAK, "BEN UĞUR’U İSTEMİYORUM" 

“Cevat Durak beyin açıklamalarını dinledim. Bu sabah kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. İki kere uzun toplantı yüz yüze yaptım. Cevat Beyin garantici olduğunu, kendisini riske atmayacağını söyledik. Demek ki Cevat Bey bu listenin kazanacağına karar vermiş. Bugünkü açıklamalarından bunu anlıyorum. Ya kazanabilecek misiniz diye sordu her seferinde bize. Cevat Beyin son sürece kadar bize söyledikleri, ben Uğur’u istemiyorum, o aday olacaksa ben yokum dedi. Bana da dedi arkadaşlara da dedi. Buyur Cevat Bey” diye seslenen Birol Soylu,

“İki kişinin bildiği sır değil. Arkadan konuşmayacaksın. Karnından konuşmayacaksın. Cevat başkan aday belirle dedik. Belirleyemedi. O matematik yaptı. Abaküsü aldı aldı çıkamadı işin içinden” dedi.

DELEGEYE GÜVENİYOR MUSUNUZ, GİRİN ÇARŞAF LİSTEYE

Delegelere de seslenen Birol Soylu, ‘kendine güvenen varsa seçime çarşaf listeyle girilsin’çağrısında bulundu ve çarşaf liste yapılmasını önerdi.

"KENDİNE GÜVENEN VARSA GELSİN ÇARŞAY LİSTE YAPALIM"

Soylu’nun önerisi ve çağrısı şu şekilde; “Demokrasinin kalesi İzmir. Demokrasinin beşiği de İzmir’de Karşıyaka’dır. Elitistlerin, entelektüellerin bol olduğu bir ilçe. İlçe başkanı bile bir binbaşı. Madem demokrasi. Karşıyaka’daki 400 delegeye ayırmadan sesleniyorum. Delegeye güveniyor musunuz, insan yerine koyuyor musunuz, vicdanına inanıyor musunuz girin çarşaf listeye. Kavga bitsin. Er mi yaman bey mi yaman, çıksın ortaya. Buyurun. Vakit geç değil. Mevcut ilçe başkanı başta olmak üzere kim demokrasiden yana kim demokrasiden korkuyor, buyurun. Bizim delegeye inanmamız lazım. Biz kimseyi yargılamak için oturmadık, burası da bir duruşma salonu değil. Uğur Yıldırım benim ilçe başkanım. Akpınar da benim başkanım. Buradaki sadece demokrasi yarışı. Hesap sorma yarışı olarak görmeye çalışanları kınıyorum. Bu bir hesap yarışı değil hizmet yarışı. Bugün siyaseten yan yana olan yarın değişebilir. Kendine güvenen varsa gelsin çarşaf liste yapalım. 400 delegeye bir daha sesleniyorum. Hodri meydan, çarşaf liste. İyi asker resmi geçitte belli olur.”

ÜSLUPLARIMIZA DİKKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ, YARIN YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın dün katıldığı Radyo Egepostası-Gün Ortası Programında mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ı ilçe kongresinde destekleyeceği yönündeki açıklamalarını  da değerlendiren Birol Soylu, şunları söyledi:

“Uğur Yıldırım. Seni destekledim ve ilçe başkanı olmanı ekip olarak sağladım. Bu iki yıl içerisinde beni doyurucu bir ilçe başkanlığı yapmadın. Aynı fikre devam etmek zorunda mıyım be? Bugün doğru gördüğünü yarın yanlış görebiliyorsun. Siyasette bu tür şeyler olur. İlçe başkanı olup da ne olacaksınız diyor Başkan. Değişen ne olacak diyor. Uğur Yıldırım ilçe başkanı olup da ne olaca? Bunu sorarlar o zaman. Bu kavga yersiz, gereksiz, bu tansiyonun düşmesi lazım. Başkanın kendi tansiyonu yüksekti. Belediye başkanı olmadan ailece görüşen ender insanlardan biriyim, hala da öyleyim. Birini eleştirince kişisel sorun var diye algılanmasın. Aynı ana-babadan kardeşi bile eleştirebilirsin. Yeter ki fütursuzluk olmasın.  Bizim bu süreci toparlamamız lazım. Kırgınlıkları büyütmemek, fay hattına dönüştürmememiz lazım. Belediye başkanı da bunu sağlayacakların başında gelir, önemli bir figürdür. Serdar koç seçilir diye düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Uğur Yıldırımda kardeşimizdir. Bu seçim hesaplaşma, kavga seçimi değil, bir maç, savaş değil bütün yoldaşlarımızın yönetimi belirleme seçimidir. Ben daha iyi yaparım kardeşim. Buna saygı göstereceksin. Ya da sen de daha iyi yapacağını söylüyorsun. Ben de buna saygı göstereceğim. Ama üsluplarımıza dikkat etmek zorundayız. Birbirimizi yaralayacak, üzecek konuşmalardan kaçınmalıyız. Yarın yüz yüze bakacağız. Beraber mücadele edeceğiz cephede. Ya bakacağın yüze tükürmeyeceksin, ya da tüküreceğin yüze bakmayacaksın. Hüseyin Mutlu Akpınar gibi deneyimli bir siyasetçinin bu hortumun içerisine nasıl attı kendini onu da anlamıyorum. Hayretler içerisindeyim. Başkanın zorlandığı falan yok. Akpınar’ı burada alkışladığımız zaman alkışladık m? Alkışladık. Yalı Mahallesi’ndeki tavrından  dolayı teşekkür ettik m? Ettik. Cihan Türsen’i eleştirdik m? Eleştirdik. Demek ki burada doğrular konuşuluyor. Akpınar bugünkü tavrıyla ben tanıyamadım. Çünkü burada bir belediye seçimi yok. Belediye başkanına karşı bir operasyon yok. Ben Akpınar hakkında bir şeye tanık olmadım, ben izin vermem buna. Neredeydiniz referandumda, milletvekili seçimlerinde dedik biz de. Akpınar ile çeliştiğim bir nokta yok bu fikirlerde. Hüseyin Başkan kendisinden hiç beklemediğim bir üslupla, kendisiyle hiç örtüşmeyen bir üslupla konuştu konu Karşıyaka’ya gelince.

Delege seçimlerindeki tavrı doğruydu. İki listeyi de kaldırdı. Bugüne kadar bir laf söylemedim. Bugün de kendisine teşekkür etmek istiyorum. Benim amacım Hüseyin Başkanı yerden yere vurmak değil.Uğur Yıldırım’ı ya da Cihan Türsen’i yerden yere vurmak değil. İlçe başkanları hakkında bir kriter koydu değil mi Hüseyin Başkan. Ekonomik özgürlüğü olacak, belediye koridorlarında ihale takip etmeyecek dedi. Serdar Koç bu kriterlere uyuyor m? Uyuyor. Karşındaki aday öyle bir aday değil. Bu kriterleri tekrarlamanın anlamı yok. Bir açıklama yaparken dikkat etmek lazım. Bu kriterlere uymayan bir dünya ilçe başkanı var. Herkes işadamı olmak zorunda m? Adam işadamı değil, esnaf değil. Emekçiden ilçe başkanı olmaz diye bir kaide var m? Her emekçi de ihale takip etmek zorunda m? Bu açıklamayla bir dünya insan töhmet altında. Varsa böyle bir insan başkan çıksın açıklasın. Diğer ilçelerde bu kriterlere uymayanlar kendisini kötü hissetmesin. Hüseyin Başkan sizleri kast etmedi. Burada bir düzeltme yapmayı hissettim. Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, kongre sürecine müdahil olmayacaksınız dedi. Sizi ben atayacağım dedi. Sadece Karşıyaka’da değil, nerede müdahil olmuyor başkanlar. Genel başkanımızı dinleyin arkadaşlar. Biz marabayız. Adamı bir adam yerine koyun. Genel başkanınızı dinleyin. Ve bu sürece müdahil olmayın. Ben baskı yapmadım, bundan sonra yaparım kasetini alırlar on saniyelik, yedi düvele servis yaparlar. Yazık. Zarar görürsün.

Belediye başkanları belediye başkanlığını yapsın. Akpınar’ı seviyorum, destekliyorum, her daim yanındayım. Cepheleşmenin, kutuplaşmanın kimseye fayda yok. 'Bir demokrasi yarışıdır, hangisi kazanırsa benim başkanımdır' de. Sonra git yine Uğur Yıldırım’ı destekle. Genel başkanımızın talimatına rağmen ben seçimlere müdahil olacağım diyor. Bunu birçok belediye başkanı yapıyor. İlçe başkanlarını belediye başkanları tayin etsin o zaman.  Bu kavgayı da yapmayalım. Hani örgüt daha öndeydi, her şeyin üstündeydi. Hani il başkanı genel başkanın vekiliydi. Belediye başkanı da örgütü ezmeyecek. Ne olursa olsun dostlukla halledelim. Çıkalım, bu bir demokrasi yarışıdır, bunu bir şölen havasına dönüştürelim. Bu ona gidiyor. Eğer kavga çıkarsa, Karşıyaka siyasetine dair bir tasarrufum yok, orda yaşayan olarak partili sorumluluğumu yerine getiriyorum. İş kavgaya gelirse ben yokum. Ne bu tahammülsüzlük. Üç aday da çıkabilir, dört aday da çıkabilir. Dört de beş de çıkar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.