Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakkı Ülkü: Ağlayarak istifa ettim

Hakkı Ülkü: Ağlayarak istifa ettim

CHP’nin yerel seçimde kaybettiği 8 ilçeden biri olan Aliağa'da aday gösterilmediği için DSP’ye gittiği iddia edilen ve bu nedenle de CHP’nin oy kaybettiği ifade edilen Hakkı Ülkü sesizliğini Egepostası’na bozdu. Ülkü “İnsan onuru denilen bir kavram var. Öz saygımı hiçe sayarak son anda adımın değiştirilmesi ne deme? İnsan hafıza kaybı bile yaşayabilir” dedi. CHP'nin küskününden çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 13:15

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir Eski Milletvekili ve Aliağa Belediye Eski Başkanı Hakkı Ülkü 2014 yerel seçimlerinde DSP’den aday olmasıyla CHP’ye zarar verdiği iddialarını Egepostası’na değerlendirdi. İzmir’de 8 ilçenin kaybedilmesinin sebebi olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu gösteren Ülkü 2014 yerel seçimlerinde CHP Genel Merkezi’nin aday belirlemek için bir komisyon kurduğunu hatırlatarak “Bir defa İzmir’de 8 ilçenin kaybedilmesinin temel sebebi hiç şüphesiz Aziz Kocaoğlu. CHP Genel Merkezi bir komisyon oluşturdu. O komisyona başvurular yapıldı. O başvurular sonunda anketler yapıldı. O sonuçlara göre insanlar aday olarak belirlendiler. Bana o komisyondan oy birliği ile geçen kararı ilk bildiren kişi Muharrem İnce, Haluk Koç ve Engin Altay’dır” dedi.

“17.00’DEN GECE 03.00’E KADAR ADAYDIM MOLADA DEĞİŞTİ”

Bu komisyondan geçen, kendisinin aday olduğu belirtilen kararın Genel Merkez’de Merkez Yürütme Kurulu’ndan da oy birliği ile geçtiğini söyleyen Ülkü kararın bir çay molası sırasında değiştirildiğini ifade ederek “Bu komisyondan geçen bir karar. Genel Başkanın başkanı olduğu, MYK’da aynen oy bilirliği ile onaylandı. Parti Meclisi’ne gelmiş. Gecenin bir saatinde sıra İzmir’e geldiğinde çay kahve molası veriliyor. Moladan sonra alfabetik sırada ilk ilçe Aliağa olduğu için benim özgeçmişim ve resmim slaytta gösteriliyor. 15-20 saniye kadar durduktan sonra birden kaldırılıyor. Benim yerime bir başka arkadaşı aday göstermeye başlıyor. 17.00’den gece 03.00’ e kadar adayım. Ama orada değiştiriliyorum. Adaylığım başta değişik kanallarda alt yazı geçiyor. Bunlar yaşanmış şeyler PM’de” diye konuştu.

“GURURUM HAYSİYETİM YOK SAYILDI”

O güne kadar 42 yıllık partili olduğunun altını çizen Ülkü kırgınlığını, “42 yıl önce partiye kaydolmuş, politikanın içinde aktif olarak yer alan biriyim. İnsan onuru denilen bir kavram var. O insan onuru şahsım, faaliyetlerim, değerim o güne kadar yaptığım eylemlerden dolayı öz saygım, haysiyetim gururum ve erdemliliğim yok sayılarak birden PM’de ismin değişmesi ne demektir, bilir misini? İnsanda hafıza kaybı bile yaratabilir” sözleriyle anlattı.

“GÖRÜŞMEK İSTEDİM İLGİSİZ KALDILAR”

Kendisinin sadece favori aday olmadığını da vurgulayan Ülkü o geceyi ise “Ben sadece favori değilim anketler yüzde 70 beni gösteriyordu. O gün ana baba günüydü CHP İlçe Başkanlığı önü. İlerleyen saatte durum birden değişince ben yine parti terbiyesi gereği Ankara’ya gittim. Genel Başkan ile beni görüştürün dedim. Dediler ki Genel Başkana yetki verildi. O beşli görüşmenin içinde Gökhan Günaydın arkadaşımız vardı. ‘Bir görüş Genel Başkanla fikrini al, ya da beni görüştür’ dedim. ‘Ben 6 aydır yoruldum çok yıprandım yapamam’ dedi. Ertesi gün Meclis Başkanvekili olan Güldal Mumcu’ya gittim. Güldal Mumcu’ya gözden geçirsinler seçimi kaybedeceğiz dedim. Ben aday olmasam da benim dışımdaki aday kaybeder dedim. 2014 seçimlerine girmeden önce yaptığım sabırlı eylem dikkate alınmadı. Mumcu gitti ben makamında bekledim. 1 saat sonra geldi dedi ki ‘Valla Hakkı Bey Genel Başkan’dan pek ışık alamadım.’ Peki dedim döndüm. Aliağa’da arkadaşları topladım ve konuyu anlattım. Bu duruma göre ne yapacağız dedim. Arkadaşlar ‘Biz sen aday olmazsan başka partilere oy vereceğiz dedi. Bu durumu çekip çıkarıp düzlüğe çıkmak için elimden gelen gayreti gösterirken CHP Genel Merkezi’nin bu konuda duyarsızlığı beni çok üzdü. Partiye 42 yılımı verdim. Ben 2 dönem değil 3 dönem yaptım belediye başkanlığını. Gençlik kollarında çalıştım. İçişleri komisyonunda 5 yıl kesintisiz üyelik yaptım. Partinin grup sözcüsüydüm. Bu esnada belediye yasaları değişti. Hem küçük şehirlerde. Hem de büyük şehirlerde her ikisinin de yapıcılarındanım ben dönmüşüm bu göreve talip oluyorum. Dengesizliği aşıp Aliağa’nın eski günlerine kavuşması için, partinin daha güçlenmesini sağlamak için çaba harcadım. Böylesine deneyim sahibi bir insanın 45 bin nüfuslu bir ilçede tekrar aday olması suç m? Adayım diye beni mükafatlandırmaları gerekir. 'Çok sağol, tebrik ederiz, aday aramaktan kurtardın' demeleri gerekir. Ne Genel Başkanla görüşebildim ne de başka komisyon üyesiyle. Arkadaşları toplayıp aldığım fikre göre bu partide bana yer yok kararına vardım. Çünkü bu partinin çivisi çıkmış” ifadeleriyle aktardı.

“AĞLAYARAK İSTİFA ETTİM”

CHP’den 2 satırlık bir metinle istifa ettiğini söyleyen Ülkü, “İşin içinde başka şeyler var. 2 satır yazdım ‘42 yıldır üyesi olduğum partimdem üzülerek ve ağlayarak istifa ediyorum’ dedim ve DSP’den aday oldum. Bir sürü hile hurda baskılar, seçim bürosu basılmaları oldu dolayısıyla. Son gece Hakkı Ülkü birleşti diye 100 bin kadar bildiri dağıtıldı. İnsanların kafası karıştı. Sonra da CHP 10 bin oy aldı ben de 7 bin oy aldım kazanan vatandaş da 16 bin oy aldı. 8 ilçeden biri Aliağa olduğu için anlattım tam yerine otursun  kimin ne olduğu bilinsin diye anlattım. Ben ömrümü kurşunlar önünde geçirdim. Solcuyum. DSP'ye gitmenin basit bir şey olduğunu da düşünmüyorum” diye konuştu.

“KÖYDEN, KENT YARATTIM”

Sol bir partiden aday olduğunu vurgulayan Ülkü “DSP Türk Solu’nun İnönü’den sonra gelmiş geçmiş en iyi partisi. Bunu bütün kalbimle söylüyorum. Ecevit öldükten sonra dağıldı azaldı, o aşamaya geldi ama onun bulunduğu dönemdeki Sosyal Demokrat Parti hüviyetini Ecevit tekrar yükseltti. Ben başka bir sağ partiden aday olmadım. Sol partiden aday oldum” dedi. Aliağa'ya çok değer verdiğini ve bir çok hizmet yaptığını hatırlatan Ülkü geçmiş süreçte CHP’nin kaybettiği dönemi ise şöyle özetledi:

“Biz Aliağa’da şunu yaptık vesaire demesinler, bunlara karnım tok. Aliağa’da ne yapıldıysa benim zamanımda yapıldı. Turgut Oğuz 2004 seçiminde partiyi bile bile bölerek Yeni Türkiye Partisi’nden aday oldu. AK Parti'nin kazanmasını sağladı. 2009'da aday oldu, başarısız döneminden sonra 2014’de MHP’ye çalıştı ev ev dolaştı. Oy topladı. Bunların değerlendirilmesinde yarar gördüğüm için söylüyorum. 50 kilometrekarelik Aliağa’da ben köyden kent yarattım. 3 dönem başkanlık yaptım. Simsiyah saçlarımla girdim bembeyaz saçlarımla çıktım.”

“DESTEĞİM TAMDIR”

O günlerden sonra emeklilik hayatı yaşadığını söyleyen Ülkü “2014 seçimlerinin bitiminden sonra emeklilik yaşıyorum. CHP’nin adaylarına genel merkezine bu konunun duyurulmasını şart olduğunu düşünüyorum. Şimdi kitap okuyorum, emekliyim, günlük olayları takip ediyorum yorumlar yapıyorum. Ancak, yapılacak olan seçimlerde hangi ilçe de, hangi aday olursa CHP’ye desteğim tamdır” ifadelerini kullandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.