Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Slow Food Köyü Germiyan renkleniyor

Slow Food Köyü Germiyan renkleniyor

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Türkiye'nin ilk Slow Food Köyü olarak dünyaya ilan edilen Germiyan mahallesinde duvarlar Slow Food logosu ve çeşitli desenlerle renklendirildi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2016 - 14:42

Germiyan'da yaşayan Nuran Erden, bahçe ve ev duvarlarını boyayarak farklı desenlerle renklendirdi. Erden, Slow Food Köyü ilan edilmeleri nedeniyle çeşitli renkler kullanarak yeni desenler yaptığını anlattı. En çok mavi beyaz renklerini sevdiğini ve desenlerini de mavi beyaz yaptığını ifade eden Germiyanlı Nuran Erden, "Slow Food logosuna sadık kaldım.

Onun dışında çizdiğim bütün desenler, o anda çizerken kendiliğinden oluşan desenler. Çocukluğumdan beri resim ve desen çizmeyi çok seviyorum. En çok sevdiğim renk mavi. Çünkü mavi Akdeniz rengi. Akdeniz ülkelerinde de hakim olan renk mavi beyazdır. Köyde önceleri duvar desenlerimi yadırgadılar. Ama sonradan Germiyan'a güzellik kattığını görerek kabullendiler. Şimdi de 'benim duvarıma da yap' diyerek sıraya giriyorlar. Ben de duvarlarını beyaza boyamalarını istiyorum ve o anda içimden ne geldiyse duvara onu çiziyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.