Dolar 32,3281
%-0.1
Euro 34,8388
%0.14
Altın 2.390,390
%-0.27
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da yıkım operasyonu

Urla'da yıkım operasyonu

Geçtiğimiz aylarda Balıklıova'daki kaçak yapıların yıkımı sırasında yaşanan kriz ile gündeme gelen Urla ilçesinde belediyeden flaş bir karar geldi. Önümüzdeki ay ilçe genelinde kaçak olduğu tespit edilen ve encümen tarafından yıkım kararı alınan yüzlerce yapının yıkımı için süreç resmen başlayacak. Belediyeden flaş karar

  • Ege Postası
  • 18.05.2016 - 12:21

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İmar kanunu ve kıyı kanununa aykırı inşa edilen yapılar için özel çalışma başlatan Urla Belediyesi, 6 Haziran'da bine yakın kaçak yapının yıkımı için hizmet alım ihalesi gerçekleştirecek.

Balıklıova'da yaşanan krizin ardından gündemden düşmeyen ve çeşitli tartışmalara konu olan Urla'da belediye kapsamlı bir yıkım operasyonu için düğmeye bastı.

YAZLIK İLÇEDE YENİ YIKIMLA KAPIDA

Toplam 1,5 yıl sürecek operasyon kapsamında 2004 yılından bu yana yıkılması gündemde olan Balıklıova, Gülbahçe, Yaka, Kalabak, İskele Mahallesi, Kuşçular, İçmeler, Şirinkent, Yenikent, Demircili Köyü, Özbek, Bademler Köyü gibi yerleşim alanlarında yer alan çok sayıda yapı bulunuyor. Belediye encümeni tarafından alınan karara göre yaklaşık 70 milyon metreküp alanda işgalci konumunda bulunan konutlar tahliye edilerek yıkılacak.

LİSTEDE "URLA VİLLALARI" YOK

Yayınlanan son bütünşehir yasasının ardından ilçe belediyesine bağlanan yeni yerleşim alanları ve köylerde bulunan ruhsatsız ya da mevzuata aykırı inşa edilen yapılarla ilgili izlenecek bu sürecin yeni tartışmaları da beraberinde getirmesi bekleniyor. Yaklaşan turizm sezonu öncesinde alınan bu karar ilçe halkı arasında tedirginliğe yol açarken, bine yakın yapının yer aldığı yıkım listesinde Urla Zeytineli Köyü'nde bulunan ve büyük tartışmalara yol açan, kamuoyunda "Kaçak villalar" olarak da bilinen, daha önceden İl Genel Meclisi tarafından yıkım kararı alınmış, İşadamı Latif Topbaş'a ait olduğu iddia edilen yazlık konutlar ise yer almıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.