Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Masada Bayındır krizi! Güven: Mesele kapanmıştır

Masada Bayındır krizi! Güven: Mesele kapanmıştır

CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılarak, Bayındır Beldiyesi’ne ait arazinin satışıyla ilgili kriz hakkında bilgi verdi.  İl Başkanı Güven: Mesele kapanmıştır

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 17:07

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP’li Bayındır Belediyesi’nin Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi ihaleyle 720 bin lira karşılığında CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketine satmasıyla yaşanan parti içi kriz, CHP'nin bugünkü il yönetim kurulu toplantısına da taşındı. Toplantıya katılan Gürsel Erol, yönetim kurulu üyelerine, krize yol açan satış sürecini anlattı.

İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen’in istifasına varan kriz sonrası toplanan İl Yönetim Kurulu, bugün Milletvekili Gürsel Erol'u ağırladı. Erol, il yöneticilerine satış sürecini anlattı ve soruları yanıtladı. Toplantı çıkışı gazetecilere açıklama yapmayan Erol, İl Başkanı'nın açıklama yapacağını söyledi. Egepostası'na konuşan Gürsel Erol, "İl yönetimine konuyu anlattım. Valilikten soruşturma istediğimi belirttim. Açtığım tapu iptal davasıyla ilgili bilgi verdim. Bu süreçler sonuçlandıktan sonra çıkacak kararlar doğrultusunda yasal bütün haklarımı arayacağımı da ilettim" dedi. 

NE OLMUŞTU

CHP'li Bayındır Belediyesi, Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL'ye sattı. İhaleyle gerçekleştirilen satış sonunda CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'a ait Gür- Ya şirketi arsayı satın aldı. Köy mallarının satışına tepki gösteren CHP İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen yönetimden istifa etti.

Partide kendisine yönelik eleştirilerden rahatsız olan Milletvekili Gürsel Erol'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp gelişmeleri aktardığı ve konunun incelenmesi için parti müfettişi istediği öğrenildi. Erol’a olumlu yanıt verildiği, konunun parti müfettişlerince inceleneceği ifade edilmişti.

"BUNDAN SONRA BAYINDIR DİYE BİR MESELE KALMAMIŞTIR"

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven toplantı sonunda Egepostası'na yaptığı açıklamada “Bayındır diye bir sorun kalmadı” diyerek “Çok özel bir bölgemizde partimizi temsil eden Milletvekilimiz Gürsel Erol konuyu bize anlattı. Çok yararlı oldu. Her şey çıplaklığıyla ortaya çıktı. Gürsel beyin bu konuyla ilişkilendirilmesi doğru değil. Çok önceden gerçekleştirilmiş bir işlemin konuşulması doğru değil. Gürsel beyin orada büyük özverileri ve destekleri var.  Mağduriyeti var aslında. Hiçbir sıkıntı ve problem yok. Çok önemsediğimiz bir milletvekilimiz. Hassas bir bölgenin Tunceli'nin milletvekili. Özveriyle hem partisine hem ülkesine katkıda bulunmaya çalışıyor. Her konuda partisine yurttaşlarına sahip çıkıyor. Arkadaşımızın adının Bayındır konusuna karışması kendisini de bizi de çok üzdü. Mesele kapanmıştır. Bundan sonra Bayındır diye bir mesele yoktur. CHP’nin gündeminde" dedi.

Özen'in istifası sonrası Celal Yıldız'ın yönetme katıldığını belirten Başkan Güven "Yücel beyin istifası tek taraflıdır. Geçen hafta kendisi teslim etti. Yeni arkadaşımız Celal Yıldız’ı çağırdık. O da çok verimli. Partiye geçmişte faydası olan bir arkadaşımız. Sayman üyeydi daha önce" şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.