Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkan yardımcısı CHP’den istifa etti

Eski başkan yardımcısı CHP’den istifa etti

CHP Buca üyesi, Başkan Ercan Tatı döneminde Siyasi Başkan Yardımcılığı görevi yapan Ercan Geçgel, partiden istifa etti. Geçgel’in istifasının arkasında İlçe Başkanı Kasım Akdağ ile yaşandığı iddia edilen tartışmanın yer aldığı ileri sürülürken Geçgel “Kimseyle kırgınlığım yok CHP’de siyasi miadımı doldurdum” dedi. Eski başkan yardımcısı CHP’den istifa etti

  • Ege Postası
  • 19.03.2018 - 21:42

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Buca Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ercan Geçgel CHP'den istifa etti. İstifasını ilçe başkanlığına sunan Geçgel’in önceki günlerde İlçe Başkanı Kasım Akdağ ile tartıştığı iddia edildi. Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan Geçgel kimseyle bir kırgınlığı olmadığını vurgulayarak CHP’de siyasi sürecini tamamladığını düşündüğünü bu nedenle istifasını sunduğunu, kabul edilmemesi halinde noter aracılığı ile ilçeye göndereceğini söyledi. Ercan Tatı döneminde Siyasi Başkan Yardımcılığı görevi üstlenen ve Göksu bölgesinde etkin bir siyasi figür olarak tanınan Geçgel, “İstifa dilekçemi verdim. İlçe Başkanıyla görüşmedim. İstifa sebebim yorgunluk. Benden daha faydalı arkadaşlar sürdürsün çalışmaları. Kendimize göre süreci tamamladık diye düşünüyorum. 8 yıldır üyeyim 5 yıl  meclis üyesiyim. Mahalle delegesiydim” dedi.

“BAŞKA PARTİYE GEÇİŞ DÜŞÜNCEM YOK”

Önceki dönem ilçe başkan adayı olan Geçgel daha sonra adaylıktan çekildi. Bu seçimlerde Çağdaş Kaya’yı desteklediğini ifade eden Geçgel “İlçe seçimlerinde Çağdaş Kaya’yı desteklemiştik. Kasım Bey kazandı ama ilçe seçimiyle ilgisi yok. Şahsi kararım. Kırgınlığım küskünlüğüm yok.  Bir önceki dönem ilçe başkan adayıydım adaylıktan çekildim. Ama bu konuyla ilgisi yok.  CHP’de siyasi miadımı doldurduğumu düşünüyorum. Farklı bir partiye geçiş düşüncem yok. İYİ Parti ilçe başkanı arkadaşım dostum ama sadece dostum. Siyasi bir birlikteliğimiz yok. Bunun dönüşü de yok. Yine de kırgınlık yok bana göre dur noktasına geldiğimi düşünüyorum. CHP’de siyaseti bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

“TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

İstifa ile ilgili Egepostası’na konuşan İlçe Başkanı Kasım Akdağ “Tartışma gibi bir şey söz konusu değil. İstifasını henüz kabul etmedik. Kedisiyle görüşeceğiz. Partimize emeği büyük. Siyasi bir tercih ama bizim aramızda kişisel bir problemden kaynaklı bir şey yok. Bizim diyaloğumuz da iyi Pazar günü de bir aradaydık. 2019 yolunda kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Böyle tartışmalara anılmak istemiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.