Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'nin prestij projesi için ilk adım atıldı

Çiğli'nin prestij projesi için ilk adım atıldı

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın prestij projeleri arasında gösterilen Egekent girişinde 30 bin metrekarelik alanda projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın temeli atıldı.Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçenin denizle buluşması ve kanayan yara haline gelen çöp konusunda müjde verdi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2013 - 15:13
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın prestij projeleri arasında gösterilen Egekent girişinde 30 bin metrekarelik alanda projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın temeli atıldı. Temel atma törenine, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin,CHP İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğiyle hazırlanan park projesinin çizimi Peyzaj Mimarı Zeki Cicim tarafından yapıldı.



SOLAK: ÇİĞLİLİLERDEN VE KOCAOĞLU’NDAN GÜÇ ALDIM
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Çiğli’de görev yapmış belediye başkanlarına ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Çiğli’de güzel şeylerin olmasını istediklerini bu doğrultuda projelere ürettiklerini belirten Solak, “ 75. Yıl Parkı gibi, EVKA 2 ve EVKA 5’te de benzer projelerimiz var. Yakında temelini atacağız. Çalışmaları yaparken önce Çiğlililerin desteğine sonrada Büyükşehir Belediye başkanımıza güvendim onlardan güç aldım.Bundan sonra 15 günde bir temel atma ve açılış törenleriyle Çiğlililerle buluşacağız” diye konuştu.



KOCAOĞLU:BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmasında CHP’li belediyelerin gerçekleştirdikleri projelerle halka dokunduğunu belirtti ve, “ bizim belediyecilik anlayışımız halkın birlik beraberliğine parklarda sosyal donatı alanlarında kaynaşmasına yönelik projeler üretmektir. Amacımız budur. Felsefemiz budur. Vatandaşlarımıza her türlü hizmeti yapacağız, onları evlerinden çıkartıp caddelerde, cafelerde, kültür alanlarda buluşturacağız. Tanışan, ortak proje yapan, sahiplenen insanların birbirine daha yakın daha sevecen davranması ülkenin de geleceği açısından son
derece önemli. 75. Yıl Parkı Çiğlililere hayırlı olsun. Bu projenin maliyetinin yüzde 50’sinin her hak edişin yarısını ödeyerek destek olacağız” dedi.

“ÇÖP KONUSUNDA YÜREKLERE SU SERPECEK ADIMI ATACAĞIZ”
Çiğli’nin kanayan yarası olan ‘çöp’ konusunda ve denizle buluşmasına yönelik müjde veren Kocaoğlu, şunları söyledi;“Çiğli’nin bir özlemi var. Körfez’de en büyük sınırı olmasına rağmen denizle buluşamıyor. Büyük Körfez Projesi son aşamaya geldi. Gün sayıyoruz. Çiğli’nin bu ihtiyacını hep birlikte gideririz bu projeyle. Çöp konusunda ısrarımızı inancımızı sürdürüyoruz. Bundan en ufak şüpheniz olmasın. Önümüzdeki günlerde herkesin yüreğine su serpecek adımı atacağız”



SUSAM: BAŞKANLARIN DAYNIŞMASI ÖRNEK OLMALI
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise yaptığı konuşmada, “Kendi kaderine terk edilmiş bir yeri çok güzel bir park alanına çeviren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çiğli Belediyesi’nin projesine Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olması çok güzel bir örnek…Koordinasyon çok güzel. Aziz başkan kimseden destek görmeden merkezi idareye bütün görevlerini yerine getirebilen bunun yanında güzel projeler yapan bir başkan…Sosyal belediyecilik hem üretim yapabilen hem halkının yanında olmaktır. Kim ne derse desin 2014 seçimlerinde bir kez daha İzmir Türkiye’ye örnek olarak sosyal demokrat belediyeciliğin imzasını atacaktır.Bunu yaparken daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN: ÇİĞLi’NİN YÜZ AKI OLACAK
CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin törende yaptığı konuşmada, “Bu proje Çiğlİ’nin yüz akı olacak. Çiğlililer sevgiyle barışla bu parkta dolaşacak. Bu parkın kazandırılması biraz geç kaldı ancak parkı Çiğli’yi kazandıracak belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PARKIN ÖZELLİKLERİ NELER'
Egekent girişinde 30 bin metrekarelik eğimli alanda 1994 yılında sadece ağaç dikimi yapılarak halkın hizmetine sunulan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yeniden revize edildi ve çok amaçlı alanlar ile kafeteryanın bulunduğu bir yapıya kavuşturulacak. Parkın 15 bin metrekarelik kısmı yeşil alan olarak bırakılacak. Alanda ayrıca çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kulis ve soyunma odalarının da bulunduğu bin 500 kişilik ve 120 kişilik iki adet amfi tiyatro, 855 metrekarelik Türk Dünyası Meydanı, 6 kademeli kaskatlı havuz, iki katlı kafeterya, engelli çocuklar için ayrı olmak üzere farklı alanlarda çocuk oyun alanları yapılacak.



SEYİR VE ASANSÖR KULELERİ BULUNACAK

Alanın eğimli bir olması nedeniyle parkta engelli, yaşlı ve bebek arabaları için farklı yükseklikte iki adet asansör bulunacak. Asansör etrafına ayrıca manzara seyretmek isteyenler için de seyir alanları yapılacak. Spor yapmak isteyenler için 3 adet tenis kortu ile basketbol ve voleybol sahaları da projede yer buldu. Piknik yapmayı tercih edenler için de 2 bin 500 metrekarelik alanda, 270 kişinin aynı anda yararlanabileceği büfe, barbekü, lavaboların bulunduğu piknik alanı planlandı. Projede ayrıca 5’i engelli olmak üzere 100 aracın park edebileceği otopark da bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.