Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den Zeybekci'nin 'Kutuplaşma' eleştirisine yanıt

CHP'li Yücel'den Zeybekci'nin 'Kutuplaşma' eleştirisine yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi' nin kutuplaşma ve Atatürkçülük ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. CHP'li Yücel'den Zeybekci'nin 'Kutuplaşma' eleştirisine yanıt

  • Ege Postası
  • 15.01.2019 - 14:39

Yücel," Atatürkçülük hizmet yapmaya engel değil, aksine kandırılmaya engeldir" dediği açıklamasında,  Zeybekçi'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilgili değerlendirmeleri hakkında da konuştu. Yücel, şunları söyledi: 

ZEYBEKCİ DURUMA GÖRE RENK Mİ DEĞİŞTİRECEK'

"Bize kutuplaşma mesajları gönderen ve kutuplaşmanın CHP'nin işine geldiğini iddia eden Sayın Nihat Zeybekci'nin bu sözleri bizleri olduğu gibi İzmirlileri de şaşırtıyor. Gerçi bizler Sayın Zeybekci'nin mensubu olduğu partinin en tepesindeki isim olan Genel Başkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan bu tavırlara alışkınız. Önce toplumu gerip, kutuplaştırıp sonra barış ve kardeşlik nutukları atılması AKP'nin genel politikası. Partisinin İzmir belediye başkan adaylarının açıklandığı törende CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na 'beceriksiz' diyen, 'bu beceriksizlerden İzmir'i kurtaracağız' diyen Zeybekci değil miydi ki, bugün yaptığı açıklamada kardeşlik nutukları atıyor. AKP'nin İzmir adayı önce bir karar versin. Kampanyasını kutuplaştırarak, hakaret ederek, iftira atarak mı yürütece? Yoksa duruma ve yerine göre kampanyanın rengini mi değiştirecek'"

KEŞKE SİZ DE FETÖ YERİNE ATATÜRK'Ü REHBER ALSAYDINIZ

Zeybekci'nin CHP'nin ve İzmir'in Atatürk konusundaki hassasiyetinden neden rahatsızlık duyduğunu anlamadığını belirten Deniz Yücel "Nihat Zeybekci de kendisinden önce aday olan AKP'liler gibi aynı hatalara düşüyor. Bizler İzmir'de hizmet ederken, projeleri hayata geçirirken, sokak sokak çalışırken, hükümetin yapması gereken ama yapmadığı işleri bile yerel yönetimlerimizle yaparken; feyz aldığımız, yolunu yolumuz bildiğimiz Atatürk'ü anlar ve hatırlarız. Atatürkçülük, AKP'nin yaptığı gibi sadece milli bayramlarda ve 10 Kasım'larda hatırlanacak bir düşünce biçimi değildir. İzmir'de yaşayan herkes yaptığı işte, ürettiği hizmette, sevincinde ve üzüntüsünde Atatürk'ü aklından ve kalbinden çıkarmaz. Yani Atatürk'ü anmak, Atatürk'ü yaşatmak ve kalben sevmek hizmet etmeye, İzmir'i kalkındırmaya engel olmadığı gibi tam tersine, bu hizmetin önünde duran engelleri kaldırmaya, 'kandırılmamaya' yarar. Keşke Sayın Zeybekci ve mensubu olduğu parti de, 14 yıl boyunca FETÖ'yü kendine rehber alacağına, Atatürk'ü rehber alsaydı da, ülke bugünkü içler acısı hale düşmeseydi. Biz İzmir'de Atatürk'ün rehberliğinde, İzmirliler ile birlikte yürümekten, üretmekten ve tüm dünyada örnek gösterilen belediyecilik hizmetleri sunmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Her açıklamalarında İzmir'in Atatürk sevgisine, milletin Atatürk'e bağlılığına söz söylemekten vazgeçmedikleri sürece,  İzmirlilerden gereken cevabı alacaklarından hiç şüpheleri olmasın" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.