Dolar 32,2603
%0.06
Euro 34,7893
%0.05
Altın 2.407,260
%-0.08
Bist-100 10.326,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin Konak adayı Eroğlu: Kimseyi görmezden gelmeyeceğiz

AK Parti'nin Konak adayı Eroğlu: Kimseyi görmezden gelmeyeceğiz

Cumhur İttifakı adayı olarak AK Parti’nin İzmir’den gösterdiği 6 kadın adaydan biri olan Melek Eroğlu, Konak’ın İzmir’in kalbi olduğunu, biriken sorunlarının çözülmesi için umutla beklediğini söyledi. AK Parti Konak Adayı Eroğlu’dan mesajlar

  • Ege Postası
  • 15.01.2019 - 10:53

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Melek Eroğlu, unutulmuş, görmezden gelinmiş, sırt çevrilmiş Konak döneminin AK Parti belediyeciliği ile sona ereceğini belirterek, aynı zamanda seçim sloganları da olan samimiyet, tevazu ve gayret ile çalışacakları sözünü verdi.

BİZ ÖNCE DİNLEYECEĞİZ

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ve il başkanlığının proje ekibiyle birlikte çalıştıklarını, Konak’ın tüm sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve projelerini hazır hale getirdiklerini kaydeden AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, sahadaki önceliklerinin vatandaşları dinleme üzerine kurulu olacağını dile getirdi.

SAMİMİYET-TEVAZU-GAYRET

Eroğlu, “İnsanların yerel yönetimlerden beklentilerini dinleyeceğiz. Biz önce sadece dinleyeceğiz. Projelerimizi de buna göre şekillendireceğiz. Sloganımızda olduğu gibi samimiyet, tevazu ve gayret ile çalışacağız” dedi.

İZMİR’İN KALBİNE İYİ BAKACAĞIZ Kİ…

“Bütünüyle aynı şekilde hizmet alan, değer verilen ve değer olan Konak geliyor. İzmir’in kalbine iyi bakacağız ki, diğer ilçelere de can olsun” diyen AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, “Çıktığımız yol, makam ve mevkii yolu değil, İzmir’in Konak İlçesine hizmetin en kalitesini, en iyisi ve doğrusunu getirme yolu. Ulaşımın, alt yapının ve tüm yerel hizmetlerin her bir hemşehrime kaliteli bir şekilde dokunduğu bir Konak hedefliyoruz”  ifadelerini kullandı.

KONAK’TA KİMSEYİ GÖRMEZDEN GELMEYECEĞİZ

112 mahalleye sahip olan Konak’ta sahil kesimi dışında bulunan Ballıkuyu, Gültepe, Toros gibi görmezden gelinen kesimler bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, “Güzelyalı da bizim, Ballıkuyu da, Alsancak da Toros da. Ancak Konak’ın bazı bölgelerinde bir ‘görmezden gelme’ söz konusu. Hizmet her yere eşit dağıtılmıyor. Biz bütün bir Konak’tan yanayız. Bütünüyle aynı değerlerde buluşan ve aynı şekilde değer bulan ve değer olan Konak’tan. İlk hedefimiz de insanımızın gönlünü almak ve gönül birliğini sağlamak. Hizmetlerimiz zaten hep o gönül birliğinin neticesi olacak” şeklinde konuştu.

BİZDE SIRF KADIN OLDUĞU İÇİN GÖREV VERİLMEZ

Partisinin bu dönem 6 kadını belediye başkan adayı olarak göstermesini değerlendiren Melek Eroğlu, “Siyasette daha fazla kadının aktif olması gerektiğine inanıyorum. Ancak kadınların ya da kadın siyasetçilerin sayı olarak lanse edilmesine şiddetle karşıyım. Bizim partimizde kadın olarak değil yeterliliği olan, donanımlı, liyakatli kadın erkek herkese eşit fırsat verilir. Yani sırf kadın olduğu için değil donanımlı ise, liyakatı varsa görev verilir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ ARAYIP GÖREVİ TEBLİĞ EDİNCE…

Konak adayı olduğu kendisine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telefonla bizzat verilen AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, o anları şöyle anlattı:

“Siyasette belli görevler alıp çalışmışsın. Görevi illa alacağım diye gitmeye ya da talep etmeye bence gerek yok. Bizde görev istenmez verilir. Görev kutsaldır. Genel başkan yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ beni aradı. ‘Melek abla, hoparlörü açıyorum, Cumhurbaşkanımız da burada, sizinle konuşacak’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve başkanımız Erdoğan, ‘Konak için sizi uygun görüyoruz, Konak için görevlendiriyoruz’ dedi. Çok heyecanlandım. Ben de kendisine, ‘Benim için bir onurdur’ deyip teşekkür ettim. İzmir’in kalbi olan Konak’ta bu göreve layık görülmüş olmak benim için gerçekten büyük bir onur. Konak demek İzmir demek. İzmir’i İzmir yapan tüm değerler burada. Kadifekale, Kordon, Saat Kulesi, Asansör, Kemeraltı. Elimden gelenin üstünü yapacağımı söyledim. Cumartesi görüşürüz dedi. Cumartesi de aday tanıtım toplantısında resmen açıkladı.”

KONAK’IN BİR 5 YIL DAHA KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK

Konak’ın Göztepe’den başlayıp limana giden gerdan kısımdan ibaret olmadığını, siyah-beyaz-gri olan sırtlarının birikmiş sorunlarıyla acil çözüm beklediğini ifade eden AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu,

“Konak Göztepe’den başlayıp Limana kadar uzanan gerdan kısımdan ibaret değil. Siyah beyaz ve gri olan kesim var. Yeşildere Caddesi’nden baktığınızda bu durumu net olarak çıplak gözle de görebilirsiniz. İki ayrı dünyayı birleştirmemiz gerekiyor. Gri bölgelerin birikmiş sorunlarına acilen el atılması lazım. Buralarda neredeyse hiçbir çalışma yapılmamış. Birçok yerde hala imar planı  yok. Planlama olmayınca kentsel dönüşümü de başlatamazsın, yollar da yapamazsın, doğalgaz da getiremezsin, parklar-spor tesisleri de yapamazsın. Sahil kesiminde yaşayan vatandaşlarımızla sırtlarda yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve beklentileri arasında adeta uçurum var. Sırtlarda imar planı, alt yapı sorunları, çocuklar için parklar, yeşil alan düzenlemeleri acil çözüm bekleyen sorunlar arasında başı çekiyor. Çok sorun var, bunlar görmezden gelinmiş. Sorunlar adeta patlama noktasında. Yenişehir’e, Gültepe’ye, Çimentepe’ye gidin. Sanki orası Konak ya da İzmir değil. Her bölgeyi ayrı ayrı çalışacağız. Konak’ın bu sorunlarla bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok” şeklinde değerlendirme yaptı.

SIRTLARIN ÖNCELİĞİ İMAR PLANI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, sahadaki çalışmasına hızla başladı. Önce Konak’taki mahalle muhtarlarıyla biraraya gelen Melek Eroğlu, muhtarların da halkın da adayın kadın mı erkek mi olduğuna bakmadığını, sorunlarına çözüm getirecek olan adayı beklediğini söyledi.

PLANLAMA OLMAZSA HİÇBİR ŞEY OLMAZ

Eroğlu, “Partimizin mahalle başkanlarıyla buluştuk. Onlardan her mahallenin mikro ölçekteki sorun, sıkıntı ve beklentilerini alıyoruz. Geçtiğimiz gün önce muhtarlarımızla buluştuk. Özellikle sırtlarda biriken sorunların temelinde imar planlarının eksik olması ya da olmayışı.  Vatandaş ‘sağlık ocağım yok’ diyor. Bunun olabilmesi için fiziki ortamı müsait olan bina olması lazım. Gecekonduların olduğu bölgede bina bile bulamıyorsunuz. Doğalgaz sorunumuz var diyorlar. Bağlanması için planlamada olması lazım. Yol yok diyorlar. Planda yol görünmüyor. Yani buralarda insanlarımızın önceliği imar planlaması ve kentsel-yerinde dönüşün. Planlama yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm de yapılacak” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.