Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Durmaz Başkan Acar'ın tüm iddialarına yanıt verdi

CHP'li Durmaz Başkan Acar'ın tüm iddialarına yanıt verdi

Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar’ın Çaltılıdere Köyü’ndeki köy tüzel kişiliği olan ancak Bütünşehir Yasası ile Aliağa Belediyesi’ne geçen 461 parseldeki 584 bin metrekarelik belediye hissesini aynı parselde hisse sahibi olan İstanbullu iş adamı Murat Gülibrahimoğlu adlı kişiye Belediye Encümen kararıyla satmasının usulsüz olduğunu ve kamunun zarara uğratıldığını açıklayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Başkan Acar’ın kendisi hakkındaki suçlamalarına yanıt verdi. Durmaz, Başkan Acar'ın tüm iddialarına yanıt verdi

  • Ege Postası
  • 08.01.2018 - 15:20

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Konu hakkında Egepostası’na açıklama yapan MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, arazinin karşısında CHP’li Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın, onun yanında da AK Partili Erol Mete adlı meclis üyesinin taş ocağı bulunduğunu iddia etmiş ve AK Partili Erol Mete’ye satışı yaptıkları arazinin de 30 yıllığına yıllık 4 bin lira bedelle 2040 yılına kadar kiralandığını açıklamıştı.

ÖZCAN DURMAZ TÜM İDDİALARA YANIT VERDİ

Başkan Acar’ın açıklamalarına yanıt veren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise satışa konu alan arazide taş ocağının bulunmadığını, AK Partili Erol Mete’ye kiralanan alanın ise partisi CHP ile hiçbir ilişkisi olmadığını, Bütünşehir Yasası çıkmadan önce köy tüzel kişiliğine ait olan arazinin muhtar aracılığıyla kiraya verildiğini, kira sözleşmesinin Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından yenilendiğini açıkladı.

AİLE ŞİRKETİMİZİN MADEN RUHSAT SAHASI KÖY ARAZİSİNDE DEĞİL HAZİNE ARAZİSİNDE VE DEVLETTEN İHALE YOLUYLA ALINDI VE..

Egepostası’na açıklamalarda bulunan CHP'li İlçe Başkanı Özcan Durmaz, ailesine ait bir maden firması bulunduğunu ancak taş ocaklarının Çaltılıdere Köyü’ndeki bahse konu arazi üzerinde değil hazine arazisi üzerinde kurulu bulunduğunu, taş ocağına ait madencilik ruhsatını ise 1993 yılında girdikleri ihaleyi kazanarak aldıklarını ve alanın kullanım hakkının da  2040 yılına kadar ailesinin şirketinde bulunduğunu belirtti.

YALANIN ARKASINA SIĞINILARAK SAVUNMA YAPILIR MI'

“Sayın Başkan kendi usulsüz satışına usulsüz iş yaptığı iddiasıyla başka bir ortak katmaya çalışıyor. Ancak o biz değiliz, olamayız” diyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz;

“Evet bir maden sahamız ve işletmemiz var. Ancak Çaltılıdere Köyünün arazisinde değil. Aile şirketimiz 1993 yılında, yani bundan tam 25 yıl önce, bugün belediyenin satışına konu olan araziden yaklaşık beş kilometre ötede olan ve Hazine’ye ait olan alanı, devletten ihale yoluyla maden ruhsat sahası olarak almıştır. Tekrar ediyorum bu alan Çaltılıdere Köyü’ne değil Hazine’ye aittir. Çalıştığımız maden sahasıyla söz konusu satılan arazi arasında beş kilometre var. Arada iki tepe var, birbirlerini görmüyor bile araziler. Yani maden ruhsatımız Hazine arazisi üzerindedir. Çaltılıdere Köyü arazisi üzerinde değil. Söz konusu maden ruhsat sahamız 2040 yılına kadar şirketimizin kullanımındadır. Satışa konu araziyle bizim maden ruhsat sahamızın yakınlık anlamında da, arazi benzerliği anlamında da, mülkiyet benzerliği anlamında da en küçük bir ilişkisi yoktur. Maden sahamız Çaltılıdere köyü  arazisi değildir. 25 yıl önce en yüksek fiyatı vererek, ihale yoluyla devletten altığımız, Hazine arazisi üzerindeki bu maden ruhsat alanı için devlet tarafından her yıl arttırılarak belirlenen bedelleri de eksiksiz olarak ödemeye devam ediyoruz. Belediye başkanının yandaşına yaptığı etik dışı arazi satışını savunmaya çalışırken, başkalarına ilişkin yalanları yakışıksızdır, yalanın arkasına sığınılarak savunma yapılır mı'” diye sordu.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE YAPILAN KİRALAMAYLA İLGİLİ NE İLGİMİZ NE DE BİLGİMİZ VARDIR ÇÜNKÜ…

CHP’li Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Erol Mete adlı AK Partili meclis üyesinin de satılan arazideki taş ocağı bulunduğunu, buranın 30 yıllığına, yıllık 4 bin lira bedelle, CHP döneminde kiraya verildiği şeklindeki açıklamalarını da yanıtladı.

BAŞKAN KİRA SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETMEK YERİNE NEDEN YENİLEDİ, AÇIKLASIN

CHP’li İlçe Başkanı Durmaz, AK Partili taş ocağı işletmecisi Erol Mete’nin Çaltılıdere Köyü’nden kiraladığı araziyle ilgili partilerinin ne ilgisi ne de bilgisi olduğunu, alanın Bütünşehir Yasası çıkmadan önce köy muhtarı tarafından kiralandığını vurgulayarak, Bütünşehir Yasası çıktıktan sonra köy tüzel kişiliğinin mülklerinin Aliağa Belediyesi’ne geçtiğini ve Başkan Serkan Acar’ın sözkonusu kira sözleşmesini eleştirmesine karşın iptal etmek yerine yenilediğini açıkladı.

BAŞKANIN KONUYU PERDELEMESİNE, ÖRTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

“Başkan Acar’ın bahsettiği diğer AKP’li ocak işletmecisi Erol Mete’nin Çaltılıdere Köyü’nden kiraladığı arazilerle ilgili de ne bilgimiz, ne ilgimiz vardır. Haberimiz bile yok.

Anlaşılıyor ki Serkan Acar, kandırarak partim CHP’yi de işin içinde gibi göstermeye çalışıyor” diyen Özcan Durmaz, şu açıklamaları yaptı:

“1 Nisan 2014 yılında Bütünşehir Yasası’nın çıkmasıyla Çaltılıdere Köyü bütünşehir sınırları içine girdi ve tüm mülkleri Aliağa Belediyesi’ne geçti. Aliağa Belediyesi’ne geçen arazilerin muhtarlık döneminde yapılan kiri sözleşmeleri uygun değil idiyse Başkan Acar bunları iptal edebilir veya konuyu yargıya taşıyabilirdi. Kendisinin bu yönde bir girişimi olmadığı gibi kendi döneminde, 2017 yılında 1 milyon 73 bin metrekarelik Çaltılıdere köyü dibindeki araziyi çok düşük bir bedelle AK Partili Meclis Üyesi Erol Mete’nin şirketine kendisi kiralamıştır. 1 Nisan 2014 yılına kadar yapılan tüm kiralamaların sahibi köy muhtarıdır. Sonrasında ise  sorumluluk kendisindeyken Sayın Acar, Çaltılıdere Köyü’nden belediyeye geçen bu araziyi AK Partili Erol Mete’nin şirketine eski kira sözleşmesini, bire bir aynı şartlarda yenileyerek kiralamıştır. Kendin kira sözleşmesini yenilemişsin, bir de bundan şikayet ediyorsun. Sayın başkanın ne yapmaya çalıştığını hakikaten merak ediyoruz. Kiraya veren kendisi, sonra da başkasını suçluyor, bizi suçluyor. Anlayamadığımız acayip bir durum var ortada. Başkan adrese teslim, etik dışı ve yasa dışı bir şekilde yandaşına, gerçek fiyatın onda biri bile olmayan bir fiyata, satış kisvesi altında kamu malı devretmiştir. Asıl konuşmamız gereken budur, gerisi boş laftır. Başkanın bu türden gündem saptırmalarla konuyu perdelemesine, örtmesine izin vermeyeceğiz. Aliağa halkının malını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sayın başkanın yandaşları ve dar grubu dahil olmak üzere kimseye yedirmeyeceğiz. Bu böyle biline.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.