Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Acar’dan hem yanıt hem ciddi iddialar

Başkan Acar’dan hem yanıt hem ciddi iddialar

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltıdere Köyü’ndeki hisseli arazi satışını eleştiren CHP’ye yanıt verdi. Başkan Serkan Acar, hisseli gayrimenkul statüsündeki yerin satışının Encümen kararıyla yapılabileceğini, ortada usulsüzlüğün olmadığını belirtti. Başkan Acar, sattıkları arazinin AK Partili bir meclis üyesine 30 yıllığına, yıllık 4 bin liralığına kiraya verildiğini kaydederek, sattıkları arazinin karşısında CHP’li İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın, onun yanında da AK Partili meclis üyesinin taş ocağı bulunduğunu iddia etti. O satışı yapan MHP’li Başkan konuştu

  • Ege Postası
  • 06.01.2018 - 12:56

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Aliağa Belediyesi’nin geçmişte de tepki çeken Çaltılıdere’deki köy tüzel malı olan ancak Bütünşehir Yasası ile belediyeye geçen 461 parseldeki 584 bin metrekarelik belediye hissesini, aynı parselde hisse sahibi olan Murat Gülibrahimoğlu adlı kişiye, Belediye Encümen kararıyla, ihale olmaksızın, düşük bir rakamla devretmesinin usulsüzlük, suç ve kamuyu zarara uğratmak olduğu iddialarına yanıt gecikmedi.

O ZAMAN SAVCILIĞA, BAKANLIĞA ŞİKAYET ETMEK VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUNLAR

Konuyla ilgili Egepostası’na açıklamalar yapan MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, CHP’li Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın bu iddiaları nedeniyle Savcılığa ve İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunması gerektiği çağrısında bulundu:

“O zaman savcılığa gitmek gerekir. Ya da İçişleri Bakanlığı’na gitmek gerekir. Şikayet etmek gerekir. Ya da savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekir.”

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Acar, bu çağrısının ardından sözkonusu arazinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çarpıcı iddialar ortaya koydu.

HİSSELİ GAYRİMENKULSATIŞLARI ENCÜMEN KARARIYLA OLUR, ORTADA USULSÜZLÜK YOK

Başkan Acar, belediyelerin hisseli gayrimenkul satışlarının Encümen kararıyla olduğunu, ihale açılamayacağını  vurgulayarak, ihalenin ancak tam hisseli gayrimenkul satışlarında hayata geçirilebileceğini, dolayısıyla ortada bir usulsüzlük olmadığını söyledi.

Aksini yapmaları durumunda ortaya usulsüzlüğün çıkabileceğini savunan MHP’li Başkan Serkan Acar, “Belediyelerin hisseli gayri menkul satışları Encümen kararıyla yapılır. İhale yapamazsınız. Ancak hisse sahibine teklif yaparsınız. Hisse sahibi almadığı takdirde ancak 3’üncü kişilere satılabilir. İhale gündeme gelebilir yani. Siz eğer ihale yaparsanız diğer hissedar bunu bozdurur. Asıl usulsüzlük odur yani. Belediyelerin tam hisseli gayrimenkullerinin satışı Belediye Meclisi kararıyla yapılır. Hisseli gayrimenkullerin satışları ise Encümen kararıyla yapılır. Biz de hisseli gayrimenkul söz konusu olduğu için Encümen kararıyla yaptık.”

SATILAN ARAZİNİN KARŞISINDA ÖZCAN DURMAZ’IN, ONUN YANINDA AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNİN TAŞ OCAKLARI VAR VE…

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kendisini sert sözlerle eleştiren CHP Aliağa ilçe Başkanı Özcan Durmaz’ın satılan arazinin karşısında taş ocağı olduğunu, aynı bölgede AK Partili meclis üyesinin de taş ocağı olduğunu, hatta sattıkları arazinin CHP döneminde Erol Mete adlı AK Partili meclis üyesine 30 yıllığına, yıllık 4 bin lira bedelle kiralandığını iddia etti.

CHP DÖNEMİNDE SATTIĞIMIZ BU ARAZİ AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE 30 YILLIĞINA VE YILIK 4 BİN LİRAYA KİRAYA VERİLMİŞ

Başkan Acar’ın iddiası şu şekilde: “Satmış olduğumuz yer CHP döneminde bir AK Parti meclis üyesine senelik 4 bin liralık bedelle kiralanmış bir yer aynı zamanda. Aylık 300 liraya kiraya verilmiş. Ve taş ocağı yapılmak istenen bir yer. 30 yıllığına kiralanmış, daha 2042 yılına kadar sözleşmesi var. Satışlar hukukta ön plandadır. Satış yaparız, kira sözleşmesini altı ay içinde kiracı boşaltmak zorunda. Problem burada. AK Parti ve CHP’nin birlikte hareket etmesinin nedeni bu. Hemen karşısında da CHP’li ilçe başkanının taş ocağı var. O da Çaltıdere köyünün malını o kullanıyor asıl. Karşı tarafta onun taş ocağı var, yanında AK Partili meclis üyesinin taş ocağı var. Diğer yeri Erol Mete adlı AK Partili meclis üyesine 30 yıllığına kiralatmışlar, senelik 4 bin lira. Çok sahip çıkıyorlar ya köy mallarına. 600 dönümü 4 bin liraya kiralamışlar.”

BU SATIŞ BELEDİYENİN MENFAATİNE OLDU

“Belediyeler gayri menkul de satar gayri menkul de alır. Kamulaştırma da yapar. Hisseli gayri menkul sahibinin satın alma hakkı vardır. Biz de bu satın alma talebine belediye olarak biz olumlu baktık. Belediye olarak bizim de bakış açımız da belediyenin menfaatine olduğu şeklinde bu satışın” diyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Satıştan elde edilecek gelirle de belediyenin projelerini hayata geçirmemize katkı sağlayacak. Bu nedenle sattık” açıklamasını yaptı.

CHP’Lİ BELEDİYE SATINCA MUBAH DA MHP’Lİ BELEDİYE SATINCA MI SUÇ'

Başkan Acar, hükümetin de CHP’li ya da AK Partili  belediyelerin de gayrimenkul satışı yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’de tüm belediyeler gayri menkul satışı yapabilir. Bundan iki ay önce de Menemen Belediyesi  hisseli gayrimenkulünü 110 dönümlük sattı. 110 dönüm hissesini sattı Encümen kanalıyla. Tam hisse belediyenin ise o taktirde ihaleyle satar. CHP’li belediye satınca mubah da MHP’li belediye satınca mı suç' Büyükşehir de satıyor. Herkes satıyor. İlk defa mı satıldı İzmir’de hisseli bir arazi'” diye sordu.

BÜYÜKŞEHİRİN KAMULAŞTIRMA HAKKI VAR, GİDİP KAMULAŞTIRSAYDI

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın basın açıklamasında belirttiği, ‘bu satıştan vazgeçilsin. Büyükşehir oraya rekreasyon alanı için satın alsın’ önerisiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, büyükşehir belediye meclisinden hisseli arazinin satın alma kararı çıkmasına karşın Aliağa Belediyesi Meclisi’nde AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin neden satışa karşı çıktığını sormayı ihmal etmedi:

“Büyükşehir burayı satın alma noktasında bir meclis kararı çıkardı. Biz burayı satın almak istiyoruz dedi. Oy birliğiyle satış kararı çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyeleri de onayladı. Biz de olağanüstü meclisimizi topladık. Dedik ki büyükşehirin almış olduğu kararı kabul ediyoruz dedik. Bizim meclisimizde ise AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri reddetti. Orada kabul ettiler burada reddettiler. Red gerekçeleri de şufa hakkını siz önce bir kullanın dediler. Diğer hissedarın hissesini alın. Ondan sonra biz tamamını satın alalım dediler. Şufa hakkına başvurulduğunda zaten iki yıl dava süreci olacağı için 2019’a kadar satma sen bunu diyorlar yani. Dert satın almak ise alsınlar. Diğer hissedarın hissesini de alsınlar. Büyükşehirin kamulaştırma hakkı yok m? Büyükşehir belediyesinin İzmir’de herhangi bir yeri kamulaştırma hakkı yok m? Var. Herhangi bir yeri kamulaştırır. Kamulaştırsın. Gitsin kamulaştırsın. İstediği yere ben buraya rekreasyon alanı yapacağım deyip kamulaştırabilir, o hissedarın hissesini kamulaştırsaydı. Büyükşehir belediye meclisinde buranın hisseli olduğu bilinmiyor muydu da satın alma kararı aldılar. Bu karara da peki dedik. Hissemizi satın alma kararı aldıysanız buyurun alın dedim. Ve aynı fiyata alın dedim. Ve aynı fiyata alın dedik üstelik. Üste bir lira da istemiyoruz dedik. Orada kabul edilen karar Aliağa Belediye Meclisi’nde CHP’li ve Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyelerince reddedildi. Mevzu MHP’li belediyeye para girmesin, bir proje daha yapmasınlar. Dert o. Bir proje daha yapacak bu parayla, bu da bizi sıkıntıya sokacak diyorlar siyaseten. Hesapları bu. Ondan sonra reddettikten sonra Aziz Başkan bir açıklama yaptı. Biz orayı satın alırız, ertesi gün de başlarız rekreasyon çalışmasını. Keza benzer açıklamayı CHP İlçe Başkanı da yaptı. Biz alsak ertesi gün makineleri oraya sokar ve proje yaparız dedi. Peki ondan hemen sonra tamam dedim. Bunu da reddettiniz. Ben para da istemiyorum. Bir lira da istemiyorum ben büyükşehirden. Bedava tahsis veriyorum dedim. Kamuoyuna açıklama da yaptım. Hatta bu parayla gidin Şakran’a kanalizasyon yapın dedim. Arazi için de para vermeyin dedim. Kanalizasyon yapma sizin işiniz. Ama ona rağmen diyorum ki gidin kanalizasyon yapın bu parayla. O günden sonra 4-5 ay kimse aramadı. Bu beyanatım da var benim. Kamuoyuna da basına da çıktı. Hani yarın başlayacaktını? Baktık ciddi bir şeyleri yok. Biz de sattık geçtik.”

CHP’LİLERİ DEĞİL AK PARTİLİLERİ YADIRGADIM ÇÜNKÜ…

Arazinin satışıyla ilgili tartışma ve eleştiri sürecinde CHP’li yetkilileri değil AK Partili meclis üyelerini ‘yadırgadığını’ söyleyen Başkan Serkan Acar, bunun nedeni ise şu şekilde açıkladı:

“Sadece belediyeler değil devlet ekonomik krizle mücadele ediyor. Devlet hükümet satmıyor m? Neticede biz dünya görüşü olarak, ekonomik görüş olarak, malın sahibi millettir. Devlet millete malı verir yatırım yaptırtır denetler. Bizim ekonomik anlayışımız budur. CHP’nin ise malın sahibi devlettir, millet devletin kiracısıdır. Bunu yadırgamıyorum. Biz bir yeri satarız yatırımcı yatırımını yapar biz denetler ve vergisini alırız. Biz vatandaşı kiracı olarak görmeyiz. Millet mal sahibi olsun devlet sadece vergisin alsın. Bizim anlayışımız budur. Partimin anlayışı da budur. CHP anlayışı budur diye kötülemiyorum. Ben böyle onlar öyle düşünüyor. Benim yadırgadığım Adalet Kalkınma Partisi’nin buradaki meclis üyelerinin olmaz kardeşim, niye satıyorsunuz demesini yadırgadım. CHP’yi  yadırgamadım. Büyükşehir hiç mi yer satmamı? Ya da diğer CHP’li belediyeler. Üçkuyular Pazar yerini ben mi sattı? Bunları kim satt? Kim nereyi satıyorsa satıyordur.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.