Dolar 32,2166
%-0.08
Euro 34,6582
%-0.05
Altın 2.393,990
%0.03
Bist-100 10.213,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin, Yücel'i hem övdü hem de önerilerde bulundu

Ali Engin, Yücel'i hem övdü hem de önerilerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi’nde 355 oyla İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’i, sürece başından itibaren müdahil olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na öneren iki isimden biri olan Ali Engin, referans olduğu Deniz Yücel’e kefilliğinin devam ettiğini söyledi. Yücel’i öneren iki isimden biri olan Ali Engin konuştu:

  • Ege Postası
  • 08.01.2018 - 14:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin ve Yekta Varnalı’nın Başkan Aziz Kocaoğlu’na önerdiği isim olan Deniz Yücel, rakibi Utku Gümrükçü’ye fark atarak kazandığı kongrenin sonunda önümüzdeki günlerde koltuğuna oturarak çalışmalarına başlaması bekleniyor. CHP İzmir İl Başkanı olan Deniz Yücel’i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na öneren iki isimden biri olan ve kongrede kurultay delegesi de seçilen CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, “Deniz’i Başkan'a gururla refere ettim. Bu görevi layıkıyla yerine getirebilir, yapabilir dedim. Güvenimi boşa çıkarmayacağına inanıyorum” dedi.

KİMSE TEK BAŞINA YAPAMAZ, DESTEK OLUNMALI

Daha önce il başkanlığı yapmış siyasetçilerin bir il başkanının neler yapması gerektiğini daha iyi bildiğini, 2019 sürecinin kritik öneminin ortada olduğunu dile getiren eski il başkanlarından Ali Engin, Deniz Yücel’e destek olunması çağrısında bulundu.

ENERJİSİ DE HEYECANI DA VAR

Ali Engin, “Deniz Yücel partinin her kademesinde çalışabilecek bir yapıya sahip. Partiye 1999’da üye oldu. Siyasette sanıldığı gibi deneyimsiz değil, yeterli deneyimi var. Kongredeki konuşmasında da bunu ifade etti. Örgüt güvendi. Atmosferden bunu algıladım. Ben de partide il başkanlığı yaptım. İl başkan adayında bulunması gereken kriterlerin tartışıldığı sırada ihtiyacın ne olduğunu bilenlerden biri olarak onu Aziz Bey'e önerdim. Tabi il başkanımıza destek olunmalı. Danışmanları, kurulları ve yardımcıları olacak elbette. İl başkanlığı görevi beş milyonluk bir kentte tek başına yapılacak bir görev değil. Kimse tek başına başaramaz zaten. Ancak eksiklerini giderecek kapasitede biri. Önemli olan kapasitesi. Bu kapasite onda var zaten. Soğukkanlı, dinleyen, hızlı karar verebilen, hukuka, etiğe bağlı,  parti programını, ideolojimizi populizm uğruna harcamayacak biri. Enerjisi de heyecanı da var” şeklinde konuştu.

BU GÖREVİ YAPMAK İSTİYORDU, LÜTFEN KABUL ETMİŞ BİRİ DEĞİL

“Deniz Yücel bu görevi yapmak istiyordu. Lütfen kabul etmiş biri değil. Yapmak istiyordu zaten bu görevi” diyen Ali Engin, kendi il başkanlığı deneyiminden yola çıkarak, CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’e önerilerini sıralamayı da ihmal etmedi:

“Ortak akılla partiyi yönetmeye çalıştım. 30 ilçeyi, kırsalı ve köyü Alsancak ve Karşıyaka ile bir tuttum. Her yere gittik. Referandumda sağlanan büyük birlikteliği sürdürmeli. Hayır bloğu ve diğer demokrasi bileşenleriyle ilişkilerin geliştirilip çoğaltılıp sağlam tutulması önemli. Klasik CHP seçmeninin dışına çıkarak, farklı görüşteki seçmenlere de ulaşılarak oylarının partimize verilmesini sağlamalı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.