Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de görevden alınan o isim tepkili: Günah keçisi lazımdı, bulundu

CHP İzmir'de görevden alınan o isim tepkili: Günah keçisi lazımdı, bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in dün akşam gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında görevden aldığı muhalif isimlerden Ali Çalışkan, görev değişikliğine tepki gösterdi. Kurultay talepli imza hareketine destek veren isimlerden biri olması nedeniyle günah keçisi seçildiğini savunan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalışkan, “Birlik ve beraberlik sağlansın derken bir günah keçisi lazımdı. O günah keçisi de bulundu” dedi. CHP İzmir'de görevden alınan o isim tepkili:

  • Ege Postası
  • 05.09.2018 - 11:43

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinin ardından seçimli olağanüstü kurultay toplanması için imza hareketi başlatan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi destekleyen isimler arasında yer alan Ali Çalışkan, kurultay tartışmalarının sona ermesinin ardından yapılan birlik ve beraberlik çağrısıyla uyumlu bir davranış ve yönetim anlayışı sergilenmediğini söyledi.

BİR GÜNAH KEÇİSİ LAZIMDI, O GÜNAH KEÇİSİ DE BULUNDU

Muharrem İnce taraftarı olarak imza hareketine destek veren isimler arasında yer alan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalışkan, kendisinin günah keçisi seçildiğini belirterek,

“Üzüldü. O sürece dair doğru yaklaşım olmadı. Tam her şey bitmiş düzene girmişken, birlik ve beraberlik sağlansın derken bir günah keçisi lazımdı. O günah keçisi de bulundu. Yönetimde benim gibi çıkış yapan kimse yoktu. Benimle olmasını normal karşılarım. Çok hoş olmadı. Herkes birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, ‘imzacılar da bizim imza vermeyenler de bizim’ derken, bu konuda açık tavır almış biri olarak kararı hoş karşılamadım. Partime bağlıyım, yanlış bir şey yapmam, saygısızlık etmem ancak bana göre değişim şart. Bu yönetim anlayışının değişmesi şart. Genel başkan gider gitmez tekrar güven sağlar o başka bir şey” dedi.

O DA BEN DE DURDUĞUM YERDE DURUYORUM

Böyle bir değişikliği beklediğini ancak durduğu yerde durduğunu söyleyen CHP İzmir İl Yönetim Kurul Üyesi Çalışkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kararını yine de saygıyla karşıladığını söyleyerek,

“Bir tek değişiklik oldu. Bekliyordum. Bilerek bu işleri yapan bir insanım. Batı cephesinde değişen bir şey yok, dünya dönüyor. 25 Haziranda fikrim neyse bugün de fikrim odur. Aynı düşünmedik. Deniz sevdiğim bir insan. İnsanlar en sevdiğiyle aynı şeyi düşünmeyebilir. Bunu yadırgayacak bir şey yok. O da ben de durduğum yerde duruyorum. İl başkanı olarak bu tasarrufa hakkı var. Bunu saygıyla karşılıyorum” diye konuştu.

BUNUNLA İLGİLİ BASKI DA GELMİŞ OLABİLİR KENDİSİNE ANCAK…

45 yıllık partili olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalışkan, İl Başkanı Deniz Yücel’e görevden alınması yönünde bir baskı da gelmiş olabileceğini dile getirerek, açıklamalarını,

“Kesinlikle. Saygısız bir ifadem olmaz. Siyaseti bilen bir insanım. Benim siyasi yaşandım Deniz’in yaşından büyük. O, 41 yaşında. Ben 45 yıldır partinin içindeyim. Asla saygısızlığım olmaz. Tamamen farklı düşüncelerden ötürü yaşanan bir durum. ‘Abi, seni severim, bu süreç her ikimizi de yıprattı. Dolayısıyla seni görevden almak durumundayım’ dedi bana. Bununla ilgili baskı da gelmiş olabilir kendisine. Kendi etrafından baskı gelmiş olabilir. Bana yüzüme direkt söylemeyenler, beni derdest etmeye çalışıyor olabilir. Dünya dönüyor. Görevimin başındayım. Bugün o görevi yarın da başka bir görevi yapıyoruz” şeklinde sürdürdü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.