Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme’de taksi sorunu çözülüyor

Çeşme’de taksi sorunu çözülüyor

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara’yla birlikte Çeşme’deki taksi sorunun yerinde inceledi. Taksicilerle sohbet eden Susam, sorunun dönemsel olduğunu ve kısa süre içinde tamamen çözüleceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 10:50
İZMİR- Çeşme’de özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında turist yoğunluğu nedeniyle belirli saatlerde sıkıntı yaşandığını ifade eden Susam, “Çeşme’de toplam 58 taksi bulunuyor. Aslında bu sayı Çeşme için yeterli. Ancak özellikle eğlence mekanlarına ya da plajlara gidiş dönüş saatlerinde sıkışıklık yaşanıyor. Belediyemiz taksi plakası ihalesi yaptı; Alaçatı’ya 3, Ilıca’ya 1 taksi daha eklendi. Sorunun en yoğun yaşandığı Alaçatı’nın taksi sayısı yüzde 60 artmış oldu” dedi.

Trafik nedeniyle gecikiyor
Taksilerin trafik yoğunluğu nedeniyle gittiği yerlerden geç döndüğünü ifade eden Susma, “Tatil için Çeşme’yi tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün artıyor, bundan çok memnunuz. Kişi sayısının artmasının, başta trafik olmak üzere, kent yaşamında olumsuz etkileri bulunuyor. Bu nedenle taksilerin bir yere gitmesi ve dönmesi özellikle yoğun saatlerde daha da zorlaşıyor” diye konuştu.

Çeşme Şoför Odası destek olacak
Çeşme’de taksi sayısının çok arttırılmasının da olumsuz sonuçları olabileceğini hatırlatan Susam, “Yoğun dönem iki ay. Taksici arkadaşlarımız geri kalan 10 ay boyunca çok düşük kazançlarla yaşamlarını sürdürmek zorundalar. Bütünşehir uygulamasıyla, Çeşme’ye kayıtlı taksicileri, ilçe içinde ihtiyaç olan yerlere kaydırma imkanı da oluşacak. Bu sürede yaşanan sorunları en aza indirmek amacıyla Çeşme Şoför Odamız koordinasyona katkı koyacak. Uzun süre taksi beklemek zorunda kalan, taksi gelemediği için olumsuzluk yaşayanlar odamıza bilgi verirlerse koordinasyonu sağlamada odamız da destek olacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.