Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de gündem hastane!

Güzelbahçe'de gündem hastane!

Güzelbahçe’de tam teşekküllü bir hastane yapılması konusunda CHP ile Güzelbahçe Değişim Derneği’nden yapılan girişimlere konuyu yakından takip eden ve Ankara nezdinde girişimlerde bulunan AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kadri Kahriman’dan tepki geldi.İmza kampanyası başlatan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan'a tepki gösteren Kahriman, " İmza kampanyası başlatan platformun başındaki isim CHP’den aday adayı …Bu nedenle kendisini gündemde tutmak istiyor. Yaptığı bir şey yok. Aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar" dedi. 'Hodri meydan' diyen Kahriman, belediyeye de mesaj gönderdi ve "Samimiyseler alanı Sağlık Bakanlığına tahsis etsinler sonra hesap sorsunlar" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 14:30
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Güzelbahçe’de son günlerde gündemin bir numarasında tam teşekküllü hastane var. CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ döneminde Güzelbahçe’de hastane yapılmasına ilişkin yazılı soru önergesini yeni bakan Mehmet Müezzinoğlu'nu da yöneltti. Bir diğer yandan da Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan tarafından hastane için imza kampanyası başlatıldı.Konuyu yakından takip eden ve Ankara nezdinde çalışmalar yapan AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kadri Kahriman'ndan ise girişimlere tepki gelirken imza hareketine 'siyasi manevra' yorumu geldi.




İLK İMZALAR ATILDI

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan’ın başlattığı "Güzelbahçe’de tam teşekküllü bir hastane"nin yapılabilmesi için başlattığı kampanyada, ilk imzalar toplanmaya başlandı. İlk imza ise dernek başkanı Mustafa Gürkan tarafından atıldı. 17 dernek üyesinin gönüllü olarak yürüttüğü imza toplama eyleminde, ilk gün 500 yakın imza toplandı. "Güzelbahçe'ye Hastane kurulması için İmza kampanyasına destek olmak isteyen herkesi dernek binasına beklediğini" ifade eden Gürkan, imza toplamak için gönüllü olmak isteyen tüm Güzelbahçe'lileri Güzelbahçe Değişim Derneği saflarında çalısmaya" davet etti.
Güzelbahçe Değişim Derneği’nin imza kampanyasındaki ilk durağı ise Güzelbahçe Atatükçü Düşünce Derneği oldu. Yapılan ziyaretle birlikte Güzelbahçe Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kadriye Atasoy ve yönetim kurulu üyelerinin imzalarını alan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Gürkan “Güzelbahçe’de sivil toplu örgütleri platformlaşmalı ve harekete geçmelidir. Önceliğimiz 30 bin nüfuslu ilçemize bir hastanenin yapılmasıdır, birlikte ve organize çalışmalıyız, çalışmalarımızı eyleme dökmeliyiz” dedi.

KAHRİMAN’DAN İKİNCİ ÇIKIŞ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin geçtiğimiz aylarda , belediye mülkiyetinde olan yaklaşık 16 bin metrekare alanda 35 bin metrekarelik inşaat yapmaya uygun sağlık tesis alanını ancak tam teşekküllü hastane yapılması şartıyla verebileceklerini söylemesini ‘siyasi manevra’ olarak değer
lendiren AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kadri Kahriman’dan benzer bir çıkış dernek başkanı Gürkan için geldi. 



HODRİ MEYDAN: ÖNCE TAHSİS EDİN SONRA HESAP SORUN
Söylemleri ve girişimleri samimi bulmayan Kahriman, Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan’ın yerel seçimler öncesi adaylık yolunda prim yapmaya çalıştığının altını çizdi ve, “ İmza kampanyası başlatacağını söyleyen platformun başındaki isim Mustafa Gürkan CHP’den aday adayı …Bu nedenle kendisini gündemde tutmak istiyor. Yaptığı bir şey yok. Aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın alan için girişimi vardı. Belediye Başkanı Mustafa İmce tam teşekküllü hastane şartı ortaya koydu. İnce’nin o dönem yaptığı siyaseti şimdi Gürkan devam ettiriyor. Hodri meydan diyorum. Madem samimisiniz mevcut araziyi Sağlık Bakanlığına tahsis edin. Ondan sonra bakanlıktan hesap sorun…Neden yanaşmıyorlar. Particilik bizim için geri planda…Hep beraber gidelim bakanlığa…’Meclis kararı var elimizde’ deyin.’ Bakanlığa tahsis ediyorum’ densin.’Şu olsun bu olsun’ diye siyaset yapmasınlar. Özel hastane için geldiler neden verilmed? Bunun cevabını konuşan isimler biliyor. Vatandaşı kullanmasınlar ve doğru bilgilendirsinler. Biz halkı bu denli ilgilendiren konularda siyaset yapmıyoruz. Acaba bir vakfa verirsem avantam olur mu diye düşünmesinler” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.