Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’de gündem Kültürpark

Büyükşehir’de gündem Kültürpark

Eylül ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kamuoyunda sıkça gündeme gelen Kültürpark’taki revizyon çalışmaları masaya yatırıldı. Doğan: İsmet İnönü Sanat Merkezi yıkılmasın!

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 08:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis oturumunda başlıca gündem maddesi Kültürpark oldu. Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen meclis toplantısında İzmir halkının taleplerini gündeme taşıyan ve projeye yönelik eleştirilerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yerine amfi tiyatro yapılması planlanan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin yıkılmaması ve modernize edilerek kente kazandırılması için çağrı yaptı.

DOĞAN: BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Oturumda AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Doğan, “İsmet İnönü Kültür Merkezi yıkılmasın. Bu hatadan dönülmeli” diyerek şunları kaydetti: İsmet İnönü Kültür Merkezi yıkılacak. İzmir kültür merkezi açısından yeterli bir kent değil. Buranın yıkılmaması gerekiyor. Amfi tiyatro yapılacaksa da başka yere yapılmalı. Mavişehir’de inşa edilmesi planlanan opera binası haricinde kentimiz için somut bir proje yok. Bu tesisin yıkılması yerine yeni kültür merkezi yapılması gerekiyor. İzmir’in sayılı tesislerinden olan bu merkezi yıkmak yerine daha işlevsel hale getirelim. Kentimizin çok ciddi anlamda sanat ve kültür merkezine ihtiyacı var. Bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu hatadan dönülmeli. Bu karardan vazgeçilmelidir. Gereken değişiklikler yapılmalıdır. Kentimizdeki sivil toplum kuruluşları, sanat severler etkinlik yapacak alan bulmakta zorluk çekiyor, İzmir’de yokluk yaşanıyor.”

SUAT TAŞER AÇIKHAVA TİYATROSU’NU ÖRNEK GÖSTERDİ

Doğan ayrıca Kültürpark’a yeni tesisler de kazandırılması gerektiğini hatırlatarak, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nun geliştirilmesi için Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nu örnek gösterdi ve şöyle devam etti: “İsmet İnönü’ye kıymayın, burayı daha kapsamlı hale getirelim. Aynı noktaya çağdaş bir yer inşa edelim. Kocaoğlu’nun seçim öncesinde vaat ettiği kentteki kültür sanat projelerini de hayata geçiremediğini görüyoruz. Olanı da yıkmayalım. Açıkhava Tiyatrosu’nun da yenilenmesi, üstünün açılır kapanır şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Tıpkı Karşıyaka Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu gibi buranın da üstü kapatılabilir, böylece daha işlevsel hale gelecektir” diye konuştu.

AYDOĞAN: AKLIN YOLU BİR

Doğan’ın eleştirileri ve önerilerine yanıt veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise yeni Kültürpark projesiyle ilgili sergilen taslak çalışmayı örnek gösterdi ve “Pakistan Pavyonu’nda zaten 15-20 gündür fikirleri almak için bir sergi yapıyoruz. Sizin ve başkalarının fikirleri toplanacak. Aklın yolu bir… Sergiyi açmamızın ve projeyi tanıtmamızın nedeni de bu. Nerede hata var, nerede yok, olay bu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.