Dolar 32,3176
%-0.06
Euro 34,8564
%0.13
Altın 2.406,690
%0.55
Bist-100 10.283,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in üst geçitlerinde hırsıza arızaya özel önlem!

İzmir'in üst geçitlerinde hırsıza arızaya özel önlem!

İzmir'de vatandaşların yoğun  şikayetlerine konu olan ve sıkça arızalanan üstgeçitlerde özel önlemlere gidiliyor. Yayalar için son teknolojiye sahip yeni kameralı sistem kuracak olan Büyükşehir Belediyesi, arıza ve problemlere tek tuşla müdahale edecek. Üstgeçitlerde çile nihayet bitiyor

  • Ege Postası
  • 23.09.2016 - 11:20

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Yaşanan arızalar, hırsızlık, saldırı vakaları ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kullanılamaz hale gelen merdivenli yaya üstgeçitlerinde yeni dönem başlıyor.

VATANDAŞLARIN "YÜRÜTEN MERDİVEN" ÇİLESİ BİTİYOR

Kentin çeşitli noktalarında ve ana arterlerde yayaların güvenli, konforlu ulaşımı için inşa edilen ve kullanıma sunulan merdivenli, asansörlü üstgeçitler son teknoloji ile donatılacak. Arızalar sonrasında servis dışı kalan asansörler ve çalışmayan yürüyen merdivenlerle gündeme gelen, vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan üstgeçitler için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi konuya kalıcı çözüm getirecek. Kent genelindeki toplam 53 adet üstgeçit için kameralı izleme, otomasyon ve kumandalı güvenlik sistemi kurulacak. Önümüzdeki haftalarda satın alınacak sistem ve gerekli ekipmanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yılın ilk günlerinde kullanılmaya başlanacak.

ARIZALARA TEK TUŞLA MÜDAHALE EDİLECEK

Yeni sistem sayesinde acil durumlar ile arıza hallerinde kurulacak izleme ve kontrol merkezi sayesinde sıkıntılara artık uzaktan ve tek tuşla müdahale edilebilecek. Kameralı sistem sayesinde servis dışı kalan yürüyen merdivenler, asansörler anında tespit edilecek ve hızla çözüm getirilecek. Daha önceden günlerce tamir bekleyen söz konusu üst geçitlerde böylece vatandaşların çilesi de bitmiş olacak.

ÜSTGEÇİTLERE 24 SAAT KORUMA

Özellikle Balçova, Gaziemir, Bornova, Çiğli, Karşıyaka, Karabağlar, Konak gibi kentin en işlek noktası sayılan alanlarda günde binlerce vatandaşın kullandığı üstgeçitlerde tam denetim sağlanacak. Daha önceden güvenlik amacı ile kurulan kameralı mevcut sistemin geliştirilmesiyle birlikte, hırsızlık, vandalizm gibi adli vakaların önüne geçilerek asansör ve yürüyen merdivenlere hasar veren saldırganlar da kolaylıkla teşhis edilebilecek.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.