Dolar 32,4837
%0.22
Euro 34,5892
%0.28
Altın 2.474,270
%-0.36
Bist-100 9.529,00
%-1.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bogdan Tanjevic: Cenk Akyol gitmek istedi ve gitti

Bogdan Tanjevic: Cenk Akyol gitmek istedi ve gitti

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, "Cenk benim programımı tanıyan bir oyuncu olarak, takıma dahil edilen yeni oyunculara yardımcı olmalıydı. Ama o bunu yapmadı. 7-8 günlük hazırlık döneminin ardından 'Ben bunu yapamam,...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 16:50
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, "Cenk benim programımı tanıyan bir oyuncu olarak, takıma dahil edilen yeni oyunculara yardımcı olmalıydı. Ama o bunu yapmadı. 7-8 günlük hazırlık döneminin ardından 'Ben bunu yapamam, kendimi iyi hissetmiyorum ve gitmek istiyorum' dedi. Dolayısıyla, bu yıl kadroda olmaması teknik bir konudur." dedi.

16 Temmuz tarihinde İstanbul’da toplanarak 2013 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlayacak olan A Milli Basketbol Takımı'nda Başantrenörü Bogdan Tanjevic, geçtiğimiz günlerde açıklanan Milli Takım aday kadrosuna dair gündemi meşgul eden konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak Milli Takımın kısa vadeli hedeflerini açıklayan Tanjevic, "Türk Milli Basketbol Takımı olarak öncelikli hedeflerimiz, 2013 Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmak, 2014 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde etmek ve madalya kazanmak." ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik adam ayrıca, sosyal medya başta olmak üzere medyada ve kamuoyunda tartışma konusu olan Cenk Akyol’un Milli Takım aday kadrosunda yer almamasına ilişkin görüşlerini ise şu şekilde dile getirdi:

"Cenk Akyol 2004 yılından itibaren geçtiğimiz seneye kadar hep kadromuzda yer aldı. Kendisi, hiç şüphesiz Türkiye’deki yıllarımda en fazla desteklediğim oyunculardan birisi. Hatırlamanız gerekir, daha 19 yaşındayken A Milli Takım’da tecrübeli oyuncularla birlikte forma şansı buldu. Geride kalan dönemde Milli Takım’da oynama şansı kendisine birçok kez sunuldu.

Geçtiğimiz yıl Eleme Grubu müsabakaları için risk alarak, takımın yarısını yeni oyunculardan kurdum. Bizim dışımızdaki hiçbir Milli Takım bu tür bir oluşuma gitmedi. Cenk benim programımı tanıyan bir oyuncu olarak, takıma dahil edilen yeni oyunculara yardımcı olmalıydı. Ama o bunu yapmadı. 7-8 günlük hazırlık döneminin ardından “Ben bunu yapamam, kendimi iyi hissetmiyorum ve gitmek istiyorum” dedi. Dolayısıyla, bu yıl kadroda olmaması teknik bir konudur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.