Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Tütüneker: Bizim için isimler değil futbol mantalitemizi uygulamak önemli

Uğur Tütüneker: Bizim için isimler değil futbol mantalitemizi uygulamak önemli

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, kendileri için isimlerin değil, futbol mantalitesinin uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, yeni...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 15:58
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, kendileri için isimlerin değil, futbol mantalitesinin uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, yeni sezon hazırlıklarını değerlenirdi. Tütüneker, mücadeleci ve oyunu önde kabul eden, agresif takım anlayışını Süper Lig'de de devam ettirmek istediklerini ve kendileri için isimlerin değil, futbol mantalitesinin uygulanmasının önemli olduğunu ifade etti.

Yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgiler veren başarılı teknik adam Tütüneker, "Birinci etap hazırlıklarımızı Konya'da yoğun tempoda yaptık. Dayanıklılık ve kuvvet antrenmanlarıyla geçen birinci etabın ardından Bolu'da kampa girdik. Burada da sezona hazırlık adına gerekli çalışmaları yapacağız. 18 Temmuz'da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile özel maç oynadıktan sonra 20 Temmuz sabah yapılacak antrenman sonrası oyuncularımıza izin vereceğiz ve 23 Temmuz'da üçüncü etap hazırlıkları için Slovenya'ya gideceğiz. Slovenya'da 6 Ağustos'ta tamamlanacak kampta 4 özel maç yapacağız. Türkiye'ye döndükten sonra Ankara'da TSYD Turnuvası'na katılarak ligin başlamasını bekleyeceğiz." diye konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Uğur Tütüneker, "Kadromuza dahil ettiğimiz yabancı oyunculardan Elvis Kokalovic ve Tomas Borek antrenmanlara katılıyor. Ezechiel N'Douassel ve Kibong bu akşam, kaleci İtandje ise yarın kampa katılacak." diyerek, şunları söyledi:

"Transferini düşündüğümüz 2 yabancı oyuncu konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bolu kampımızda tamama yakın bir kadro ile çalışma imkanı bulamayacağız belki ama Slovenya kampına tam kadro gitme imkanımız olabilir. Yabancı oyuncu transferinin ardından kadromuza katmayı planladığımız yerli oyuncular konusunda da imza aşamasına geleceğiz. Herkesin bildiği gibi Türk oyuncuların şu an ki rakamları gerçekten astronomik boyutlarda. Birazda transfer konusunda bu bizim elimizi kolumuzu bağlıyordu. Slovenya kampına kadar transferi tamamlamak amacındayız."

"Bizim için isimler değil, futbol mantalitemizi uygulamak önemli." diyen tecrübeli teknik adam, "Torku Konyaspor geçen sezon PTT 1. Lig'de mücadeleci, oyunu önde kabul eden ve atak oynayan bir takım görüntüsü vermişti. Bunu bu sezon Spor Toto Süper Lig'de de devam ettirmek istiyoruz. Bunu antrenmanlarda oyuncularımıza her geçen gün daha fazla uygulamaya çalışıyoruz. Onların kabul noktasındaki tepkileri bizi gerçekten sevindiriyor. Mevcut kadromuz içerisinde hangi oyuncu formayı hak ediyorsa o oynayacak." ifadelerini kullandı.

Son olarak ligdeki hedeflerinden bahseden Tütüneker, "Hedefimiz ilk senemizde ilk 10 takım arasında yer almak. Ama bakıldığında ligde kalmakta tabiki önemli. Bu nedenle 7 ila 15. sıralar arasında ligi tamamlamak yetiyor. Bizler sezona başlarken Torku Konyaspor'u Süper Lig'de adından söz ettiren bir takım olarak oluşturmak istiyorduk. Bunu da yapmaya gayret gösterdiğimize inanıyorum. Takımdaki herkesin düşüncesi başarılı bir sezon geçirmek." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.