Dolar 32,2827
%0.12
Euro 34,7591
%0.24
Altın 2.396,020
%0.11
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç tenisçiler, dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı kazandı

Genç tenisçiler, dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı kazandı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ana sponsoru Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteklediği Genç Tenisçiler, tarihinde ilk kez dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde etti. Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) yaş gruplarında düzenlediği...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 15:41
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ana sponsoru Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteklediği Genç Tenisçiler, tarihinde ilk kez dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde etti.

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) yaş gruplarında düzenlediği Yaz Kupası’nda (European Summer Cup) 64 takımın arasından 5. olan 14 yaş Türkiye Erkek Milli Takımı büyük bir başarıya daha imza attı.

5 - 7 Temmuz tarihleri arasında İspanya'nın Murcia kentinde düzenlenen Yaz Kupası'na katılan 8 takımdan biri olan Türkiye 14 yaş Erkek Milli Takımı, elde ettiği bu beşincilikle Dünya Gençler Tenis Şampiyonası'na da doğrudan katılma hakkı kazandı. Böylece Türk tenisi bu başarıyı da tarihinde ilk kez elde etmiş oldu.

Turnuvada Türkiye'yle birlikte şampiyon Rusya, finalist İtalya'nın yanı sıra Büyük Britanya ve Fransa yer alacak. Statü gereği Summer Cup'ta ilk 5'e giren ülkelerin doğrudan katılabildiği Dünya Gençler Şampiyonası, 5 Ağustos'ta Çek Cumhuriyeti'nin Prostejov kentinde düzenlenecek. Aynı tarihlerde 16 ve 18 yaş altı tenisçilerin katılacağı European Summer Cup (Yaz Kupası) heyecanı da yaşanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.