Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çalkaya darp olayına son noktayı koydu!

Başkan Çalkaya darp olayına son noktayı koydu!

Balçova Belediyesi’nde aynı birimde görev yapan A. U. ile S. D. arasında yaşandığı iddia edilen tartışma sonrası her iki tarafın da darp raporu aldığı, konunun Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya iletilmesi sonrası da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Başkan Çalkaya darp olayına son noktayı koydu!

  • Ege Postası
  • 23.03.2018 - 21:43

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Balçova Belediyesinde aynı birimde 20 yıldır birlikte çalışan kadın Ziraat Mühendisi A.U. ile Müdür S.D. arasında geçen Cuma önce sözlü tartışmanın ardından fiziksel itişme yaşandığı iddia edildi. İtişmenin A.U. tarafından odaya getirilen yavru kedinin odada bulunmasından rahatsız olan S.D’nin kediyi dışarı çıkarmasını istemesi ardından yaşandığı ifade edildi. 

“DARP ETMEDİM”

Konunun kadına şiddet olayı olarak gündeme gelmesinin ardından taraflardan S.D. Egepostası’na konuştu. Kendisinin A.U ile uzun yıllardır aynı birimde çalıştığını söyleyen S.D “Ben bir kadına el kaldıracak hakaret edecek kadar haysiyetsiz bir insan değilim. 20 yıldır Balçova’da yaşıyorum. Bir tek kişi dahi böyle bir şey yaptığımı söyleyemez. Olay bizim kendi alışma birimimizde odamızda yaşandı. Daha sonra kendi aramızda barıştık. Ancak konu siyasi malzeme haline getirilmeye çalışılarak 10 gün sonra gündeme taşındı. A.U. odaya bir kedi yavrusu getirdi. Ben de kedinin odada olmasının doğru olmadığını söyledim. Ardından gerginlik yaşandı. Kendisini darp etmedim. Hakaret de etmedim. Kendisi üzerime yürüdü. O da darp raporu almış. Benim de darp raporum var. Şahitler de var. Kendisiyle de yüzleşirim. Ben kesinlikle kendisini darp etmedim” dedi. Daha sonra barışıp karşılılı özür dilediklerini de söyleyen S.D. olayın art niyetle gündeme taşınmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

“İKİ TARAFA DA SORUŞTURMA AÇILDI”

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya bilgi verildiği, Çalkaya’nın durumu değerlendirmek üzere taraflarla görüştüğü, her iki tarafın da darp raporu aldığı ancak şikayetçi olmadığı ifade edildi. Belediye İş Sendikası üyesi iki işçiyi de dinleyen Çalkaya’nın konuyla ilgili her iki tarafa da idari soruşturma başlattığı ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 

Egepostası’na konuşan Başkan Çalkaya, “Olay sonrası odama belediye çalışanları geldiğinde olaydan haberdar oldu. Odada bir tartışma olmuş. Kimin haklı olduğunu bilmeden işten atmamız söz konusu olamazdı. Sendika ile birlikte disipline sevk ettik. Olayla ilgili A.U’yu çağırdım ‘Anlat ne geçtiyse, bana bildireceksin ben disipline sevk edeceğim. Yazılı alacağım’ dedim. Şikayetçi olmadı. Ben yine de her iki tarafı da disipline sevk ettim. Disiplinde kadın, erkek üyeler, başkanlar var. 7 kişilik heyet var bunlar ne karar verirlerse o olacak, cezalar verilecek. Beğenmiyorlarsa daha üst bir mahkemeye verecekler. Bugün bu haberi yapan kişiyi de aradım ne yapmamı istiyorsunuz dedim ‘at’ dedi. Böyle bir yetkim yok. Tek adam değilim ki ben. Yargılamadan nereye atıyorsunu? Prosedürler yerine getirilecek, ne gerekiyorsa o yapılacak. Olay o haberde bambaşka bir yere taşınmış. Aynı birimde çalışan iki kişi, ikisi de hatalı. Çözülecek gerekirse, mahkemeye gidecek. Atamam, yetkim yok. Bu iş dinlenecek ve ne gerekirse yapılacak disipline sevk ettik. Başkan ilçe yöneticisini koruyor demişler. Ben neden koruyayım adam? Babamın oğlu değil ki. Türkiye’deki kadınların ezilmişliğinin temeli kadının sokağa çıkmamasından kaynaklı. 8 Mart konuşmamı ele almışlar ‘Ayağa kalkın, kalkın ki çakallar sussun’ dedim konuşmamda. Biz yasayla çalışıyoruz. Yargılamadan atamayız. Bekleyin ve görün. Kararını verecek sendikadır. İkisi de işçi. Anlatıldığı gibi siyasete  malzeme etmek doğru değil. Kadın örgütlemesini kurmuş bir belediye başkanı çalışma arkadaşını korumazsa her şey yasayla yapılır. Bir durun bakalım. Amaç siyaset yapmak” ifadelerini kullandı.

A.U DARPTAN BAHSETMEDİ

Konuyla ilgili görüş aldığımız İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ise “A.U ile görüştüm ancak darptan bahsetmedi. Konuyu sordum anlatmak da istemedi. Aynı şekilde S.D ile de görüştüm. Konuyu uzatmak istemediklerini belirttiler. Şikayetçi de olmamışlar bir arada çalışmayı sürdürüyorlar. İki tarafında ani sinirle birbirleriyle iş ortamında tartıştıklarını düşünüyorum. İdari soruşturma başlatıldı sonucunu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Taraflardan A.U. ise ısrarlı aramalarımıza karşın telefonlarımıza yanıt vermedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.