Dolar 32,3829
%-0.12
Euro 34,6071
%-0.56
Altın 2.389,430
%-1.87
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli: Şimdi yepyeni bir dönem başlıyor

Bakan Pakdemirli: Şimdi yepyeni bir dönem başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı görevine getirilen yeni kabinenin tek İzmirli Bakanı Bekir Pakdemirli, iki günlük program kapsamında İzmir’e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda vatandaşa hitap eden Pakdemirli, "Türkiye tarımını geliştirmek için var gücümle çalışacağım. Kaynak kullanımları, yatırımlar büyük Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda gerçekleşecek.Ben yaratıcı düşünceye açığım. Kendini tekrarlayan, yeni sisteme adapte olmayan kimselerle yolumu ayırmaktan tereddüt etmem. Beni göreve getiren irade benden başarı bekliyor. Sorumluluğumun farkındayım." diye konuştu. Bakan Pakdemirli İzmir'de...

  • Ege Postası
  • 14.07.2018 - 13:35

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’e geldi. Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketi İzmir'e gerçekleştiren Bakan Pakdemirli'yi Adnan Menderes Havalimanı’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar ve Atilla Kaya, belediye başkanları, ilçe başkanları ile çok sayıda teşkilat üyesi karşıladı.

Uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldikten sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün buradaki helikopterine binen Bakan Pakdemirli, Buca ilçesi Kaynaklar bölgesinde dün çıkan yangında zarar gören 25 hektarlık orman alanını havadan inceledi. Ardından tekrar havalimanına dönen Pakdemirli, burada kendisini karşılamaya gelen partililer ve vatandaşlara seslendi.

Bakan Pakdemirli, bir seçimi birlikte atlattıklarını, yorulduklarını, terlediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın selamını İzmir'e getirdiğini söyledi.

"Size şehitlerin kanlarıyla sulanmış bombalanmış ama demokrasiden taviz vermeyen kurucu Meclisten selam getirdim." diyen Pakdemirli, 15 Temmuz'da milletin İstiklal Marşı'nın sözlerini yaşattığını vurguladı.

ŞİMDİ YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR!

Türkiye'nin 24 Haziran seçimleriyle bir devri kapatıp yeni bir dönemi açtığına dikkati çeken Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Türk miletinin bu büyük başarısını ne kadar alkışlasak azdır. Dünyada böylesine büyük bir demokrasi ve yönetim devriminin kansız, kavgasız, entrikasız biçimde gerçekleştirecek çok az toplum vardır. Bu değişim milletimizin medeni kabiliyetini ve demokratik olgunluğunu en açık şekilde ortaya koyan tarihsel bir hadisedir. Parlamenter sistem denilen ve artık Türkiye'nin enerjisini israf ettiği, ağırlığını taşıyamadığı, gelecek yolculuğunda önünü tıkadığı çok açık olan sistem bütün kurum, kural ve alışkanlıklarıyla arşivlerdeki yerini almıştır. Şimdi yepyeni bir dönem başlıyor." 

Pakdemirli, yeni sistemin her şeyi baştan aşağı değiştireceğini vurgulayarak, "Rahmetli Menderes'i nasıl astılarsa, rahmetli Özal'ı nasıl kuşattılarsa, Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl darbelerle devirmeye çalıştılarsa büyük liderimizi bunlara teslim etmemek en büyük görevlerimizden biriydi." dedi.
Yeni çağın fırsat yüzyılı olduğunu kaydeden Pakdemirli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünyanın zenginliğinden, refahından, güvenliğinden daha fazla pay alan ülke olmalıyız. Tarihsel miras ancak bizim gibi bir mirasa sahip olan toplum, 'kişiyi yücelt ki devlet de yücelsin' anlayışı, ecdadımızın bin yıldır hüküm sürdüğü bu topraklarda yeniden bölgenin ve küresel gücün merkezi olmaya adaydır. Kardeşlik ve paydaşlık toplumu olmamız gerekiyor. Uzun zamandır bölünmelerle, sağcı-solcu, dinli-dinsiz, Sünni- Alevi, Kürt- Türk diye kamplara bölünmekten bıkmadık m? Nihayet sizlerin iradesiyle yeni sisteme geçmiş bulunmaktayız." 

Siyasetin insana hizmet için yapıldığını dile getiren Pakdemirli, ailesine ikinci kez millete hizmet etmenin nasip olduğunu aktardı.

Pakdemirli, Türkiye tarımını geliştirmek, büyütmek adına var gücüyle çalışacağını söyleyerek, "Tarım ve Orman Bakanlığımız çok geniş çalışma alanına sahiptir. Bürokratik mekanizmaları yeni sistemin öngörüsüyle atılım yapma, sorun çözme, hızlı karar alma kabiliyeti ile yeniden düzenleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanını saygıyla anmak istiyorum. Şahsıma tevdi etmiş olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı için teşekkür ediyorum. Göreve davet edildiğim akşam bana şunu sordu; ‘Bekir senin bir sürü görevin var. Böyle bir görev söz konusu, ne yaparsın'’ Ben de, ‘Bu ne büyük bir devlettir ki ailemize ikinci defa kamuya hizmet etme şansı tanıdı. Emrinize amadeyim. Sizin desteğinizle Türkiye tarımını geliştirmek için var gücümle çalışacağım. Kaynak kullanımları, yatırımlar büyük Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda gerçekleşecek.Ben yaratıcı düşünceye açığım. Kendini tekrarlayan, yeni sisteme adapte olmayan kimselerle yolumu ayırmaktan tereddüt etmem. Beni göreve getiren irade benden başarı bekliyor. Sorumluluğumun farkındayım." ifadelerini kullandı.

Çocukluğundan beri siyasetle içli dışlı olduğunu, 1983 yılından bu yana tüm seçimlerde bulunduğunu anlatan Pakdemirli, son seçimin "değişim" seçimi olduğunu, AK Parti'nin davasına, liderine, felsefesine her zaman inandığını belirtti.

Kürsüye davet ettiği eşi Ahu Pakdemirli'ye de desteği için teşekkür eden Bakan Pakdemirli, konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Bakan Pakdemirli'ye eşlik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, yerel seçimlerde başarı sağlamak için parti teşkilatının heyecanını paylaştıklarını ifade etti. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesinde AK Parti bayrağını dikene kadar canla başla çalışacaklarını söyledi. 

"YENİ SİSTEMDE İŞLERİMİZ YÜRÜYECEK" 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli havaalanında vatandaşa seslendikten sonra İzmir Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Pakdemirli ziyarette İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile bir araya geldi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni sistemde işlerin daha iyi yürüyeceğini, daha iyi çalışacaklarını ve daha iyi işler yapacaklarını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti, anı defterini imzaladı.

İlk ziyaretini İzmir'e yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Pakdemirli, "Pazartesi günü kabinemiz açıklandı, salı gününden itibaren işe başladık. Burada olmaktan mutluyum, kendimi evimde hissediyorum." dedi.

Pakdemirli, Türkiye'yi prangalardan kurtaran yeni bir dönemin başladığını vurgulayarak, "Bu dönemde daha çok çalışacağız, iyi işler yapacağız, yeni sistemde işlerimiz yürüyecek." dedi.

Sorumluluklarının arttığını, ilerleyen günlerde daha sık sahada olacağını bugün de İzmir'de ilk iş olarak Buca'da yangından zarar gören alanı helikopterle incelediğini aktaran Pakdemirli, yangın söndürme ekiplerinin başarılı bir iş yaptığını, tek bir ağacın bile yanmasını istemediklerini kaydetti.

Basına kapalı devam eden toplantıda Vali Ayyıldız'ın, İzmir projeleri hakkında Bakan Pakdemirli'ye bilgi verdiği öğrenildi. 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli İzmir Valiliği'ni ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Bakan Pakdemirli kendisini karşılayan partilileri selamladı.

Burada partililere seslenen Pakdemirli, "Ben senelerdir teşkilatın içindeyim. İlk Anadolu seyahatimiz ne olsun denilince, İzmir olsun dedik. Milletvekillerimiz de destek verdi, vakit çalışma zamanı, vakit Türkiye zamanı. Ben seçimden sonra çizmelerimi giydim ve tarlaya gittim, fotoğraf paylaştım ve 'Vakit çalışma zamanı' dedim. Elimizdeki, ayağımızdaki prangalar gitti. Ne iş yaptığınızın önemi yok. Yaptığınız işe önem verin, önem verdikten sonra o işi iyi yaparsanız bir yerlere gelirsiniz. Biz de hayat boyu babamızı örnek almaya çalıştık, ne görev verilirse başaralı olmaya çalıştık. İzmir için belirlenen 35 proje için Meclis Başkanımızla birlikte çalıştık. İzmir'i iyi anlayacak, iyi okuyacak isimlere ihtiyacımız var. Çok başarılara imza attık. 21'inci yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olabilir. Ben dünyayı dolaşabilirim, ama İzmir'den başka dinlenecek bir kent göremiyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Çak çalışmamız lazım" dedi.

İşte Bakan Pakdemirli'nin İzmir programı;

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.