Dolar 32,1846
%0.09
Euro 34,9840
%0.05
Altın 2.507,090
%0.16
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O sözlere Çıray’dan Voltaire’li açıklama

O sözlere Çıray’dan Voltaire’li açıklama

İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin il başkanının 15 Temmuz programı için Abdurrahman Dilipak ve Şevki Yılmaz’ın İzmir’e konferans için gönderilmesini ‘manidar’ bulduğu açıklaması yapmasına gelen tepkiye sosyal medyadan Voltaire’den alıntı yaparak yanıt verdi. İYİ Parti'de Dilipak ve Yılmaz sıkıntısı

  • Ege Postası
  • 13.07.2018 - 14:32

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün 15 Temmuz Anma haftasıyla ilgili olarak İzmir’e konferans vermeye gelecek olan Abdurrahman Dilipak’a yönelik yaptığı açıklamaya tepkilerin gelmesi üzerine İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

ÜKÜNÇ, DİLİPAK VE YILMAZ’IN İZMİR PROGRAMINI ‘MANİDAR’ BULDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

İl Başkanı Koray Ükünç, yaptığı açıklamada, “Zamanında bu memleketin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağız dolusu küfürler söyleyen iki kişinin İzmir gibi bir yere gönderilmesini çok manidar buluyorum. Bu programlar İzmir Valiliği tarafından mı yoksa üniversiteler tarafından mı düzenleniyo? Bu konu ile ilgili bir açıklama da bekliyoruz. Neden bu kişiler İzmir’e gönderild? Biz bu kişilerin özel olarak gönderildiğini düşünüyoruz” demişti.

ÇIRAY’DAN ‘FİKİRLERİNİZE KATILMIYORUM AMA İFADE EDEBİLMENİZ İÇİN CANIMI VERİRİM’ AÇIKLAMASI

İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise yaptığı açıklamada, “İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sayın Koray Ükünç'ten bilgi aldım. Sayın Dilipak ve Sn Yılmaz hakkında "İzmir'e giremezler ve panelde konuşamazlar" diye bir ifadesi olmadığını, ancak Atatürk'e bakış açılarını eleştirdiğini bana söyledi. İfade özgürlüğünü savunan bir parti olarak yanlış anlamaya mahal vermemek için parti sözcüsü olarak bir açıklama yapma ihtiyacı duydum. Medeniyetin beşiği biz İzmirliler ve İYİ Parti için Voltaire’e ait olduğu söylenen, “Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm” sözü şiarımızdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.