Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan Yıldırım'a tam destek

Akpınar'dan Yıldırım'a tam destek

Radyo Egepostası'na canlı yayına katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, akrabası olduğu için eleştirilen partisinin Karşıyaka ilçe Başkanı Uğur Yıldırım’a ilçe kongresinde destek vereceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 15:04

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Radyo Egepostası'nda Gün Ortası programına katılarak Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı'nın sorularını yanıtladı. Akpınar, ilçe kongresinde Başkan Uğur Yıldırım'a destek vereceğini belirterek “Yıldırım’ın arkasında duracağım” dedi, ilçe yönetimine destek vereceğini açıklayan Belediye eski Başkanı Cevat Durak’a da teşekkür etti.

UĞUR BAŞKAN ÜZERİNDEN BANA MI SALDIRIYORSUNU? DİREKT BANA GEL

Uğur Yıldırım’ın akrabası olması nedeniyle eleştirilmesinin insafsızlık olduğunu, Yıldırım’ın ekonomik özgürlüğü olan biri olan, belediye koridorlarında kimsenin işini takip etmeyen, çok iyi bir ilçe başkanı olduğunu kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şu çağrıyı yaptı:

“Bir ilçe başkanı ne yaptı, bizim ilçe başkanı Uğur Yıldırım, arkadaşımız eczacı, ekonomik özgürlüğü olan, ahlaklı bir insan. Kimsenin cüzdanına da yan gözle bakmayan biri. Belediye koridorlarında kimin işini takip edeceğim demeyen biri. Bana oy atmayıp da iktidar partisine oy atanların yüzde 60’ı ben belediye başkanına oy atarım diyor. Başkanı eleştirebilirsin ama eleştiri çocuğunu işe almadı diye yapılmamalı. 3,5 yıldır kimi etrafımda gördüle? Bazıları müteahhitle, bazıları meclis üyeleriyle gezer. Kime adaletsizlik yaptı? Bu hırs hem kendilerine hem siyaset kurumuna ciddi zarar. Uğur başkan üzerinden bana mı saldırıyorsunu? Kim aday olacaksa, sevgili arkadaşım, gel, belediye orada, projelerini ve neler yapacağını anlat, ama benim de yanlış işler yaptığımı da söyle, farklılığını da ortaya koy, ben desteklerim seni. Direkt bana gel. Aklın hala belediye başkanlığında ise Karşıyaka’da yapacak bir şey kalmadı, bir de kentsel yenilemeyi yaparsak ne ala. Hakaret ederek ve dedikodu yaparak değil farklılığını ortaya koymalı insan.”

SERDAR KOÇ ARKADAŞIM, SEVDİĞİM BİRİ AMA…

Uğur Yıldırım’ın karşısına muhaliflerin adayı olarak çıkan Serdar Koç hakkında da değerlendirme yapan Başkan Akpınar,

Çok iyi bir ilçe başkan adayı da bulduk. O da sanayici. Serdar Koç. Kendisi arkadaşım benim sevdiğim biri, çok beyefendi, pırıl pırıl bir arkadaş. Sadece milletvekili aday adaylığında görüyorum, sonra görmüyoruz dedim. O kadar yoğunum ki, sanayiciyim, zor olur benim için dedi. Herhalde zorluktan vazgeçti, ilçe başkanı olmak istiyor. Ama Karşıyaka’da yarışacak bir durum yok” şeklinde değerlendirme yaptı.

YARIN HAYALİNİ KURDUĞUNUZ BELEDİYELER OLMAYABİLİR

Muhaliflerin bir bölümünün kişisel kaprisleriyle hareket ederek kavga görüntüsü verme niyetinde olmasının kimseye bir şey kazandırmayacağını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bazı insanların kişisel kaprisleri yüzünden bir kavga görüntüsü vermek hiçbir şey kazandırmaz. Uğur Yıldırım’ı niye sevmiyorum. Mahallede liste çıkart dedi, sonra başkasıyla liste çıkarttı. Bundan küsüm. Vay be! Olmayıver delege ya, ne olur yan? 1992’den beri partiliyim. Bir sürü kongrelere girdim. Beni ilk delege yapan Kemal Karataş’tır. Gittik kimse yoktu, eve çağırdı, evde yazdı beni delege olarak. Evde oturduk listeyi yazdık, delege oldum. Ne oldu madalya mı takt? Bugün siyaset üretmiyorsun, partini savunup, partin hakkında konuşulanlara yanıt vermiyorsun, direnmiyorsun, delege olacağım, al dükkan açık. Yav gidin oğlum. Yarın bu ülkede, bu kritik virajda birbirimize destek olmazsak buna kimse yanıt veremez.  Yarın hayalini kurduğunuz belediyeler olmayabilir.”

İLÇE BAŞKANI OLUP DA NE OLACAKSINI? DEĞİŞEN NE OLACAK'

Başkan Akpınar, partisinde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak, “Demokraside insanlar seçimle geliyorsa saygı duyacaksınız. Demokrasiyi savunacaksınız sonra da demokratik kuralların karşısında olacaksınız. Bazı meclis üyesi arkadaşlarım -onlarla da konuşacağız, böyle olmaz, Allahınız aşkına-, Uğur Başkanın karşısına başka aday çıkaracakmış. Uğur Yıldırım komisyon seçimlerine müdahale etti, benim seçilmemi engelledi desin, yaptı mı yapmadı. Ya da Uğur Başkan, şu kararı şöyle çıkar  dedi, naptı san? Geçerken görmedi selam vermedi. Rica ediyorum, bugün partinin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Kusura bakmasınlar biz siyasi insanlarız, nefes aldığımız sürece siyaset devam edecek. Siyaset bir meslek değil yaşam biçimidir. Herkesin kendisini süzgeçten geçirmesi gerekiyor. Bu bir isyandır. Yalanın isyanıdır. İlla ben olacağım isyanıdır. İlçe başkanı olup da ne olacaksınız. Değişen ne olacak'” diye sordu.

CEVAT DURAK AĞABEYLİK YAPTI, KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Cevat Durak’ın da ilçe başkanı Uğur Yıldırım ve yönetimine destek vermesini memnuniyetle karşıladığını dile getiren Başkan Akpınar,

“Sayın Cevat Durak da ağabeylik yaptı. Geldik oturduk sohbet ettik. Durak’ı yıllardır tanırım. Yönetimini ve yöneticiliğini eleştirebilirsiniz. Bunlar normaldir. Ama partililiğini tartışamazsınız. Neyi paylaşamıyorsunu? Zaten kimin il delegesi olacağı belli. Oturulur konuşulur ortak liste hazırlanır yürür gideriz yani. Atla deve m? O da makul şekilde ‘mevcut başkanı destekliyorum’ dedi. Bugüne kadar yanlış ne yaptı Uğur Yıldırım dedi. Kendisine teşekkür ederim” şeklinde noktaladı açıklamalarını.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.